DRØMME-STATSRÅDER: Trine Lise Sundnes (Ap), Terje Aasland (Ap), Freddy Øvstegård (SV), Mona Fagerås (SV) , Arne Nævra (SV) og Sverre Myrli (Ap) er blant politikerne forbundene peker på som sine favoritter.

Bakgrunnsfoto: Erlend Angelo

Her er LO-forbundenes ønske-statsråder

HK-LEDERE: Trine Lise Sundnes ledet Handel og Kontor i sju år. Nå blir hun stortingsrepresentant. Dagens HK-leder, Christopher Beckham, har store forventninger til Sundnes.

Trine Lise Sundnes vil jobbe for HK-medlemmenes viktigste saker

Stortingsvalget 2021:

STEM!: – Det nytter ikke å sitte i sofaen på valgdagen om du vil ha en ny regjering, sier HK-leder Christopher Beckham.

Ylva Seiff Berge

– Bruk stemmeretten, oppfordrer HK-lederen

Jon Olav Nesvold, NTB/ANB

Søndagsåpne butikker: Dette mener partiene

BUTIKKMEDARBEIDER:  Tobias Drevland Lund, førstekandidat for Rødt i Telemark har jobbet åtte år i dagligvarebransjen.

BUTIKKMEDARBEIDER: Tobias Drevland Lund, førstekandidat for Rødt i Telemark har jobbet åtte år i dagligvarebransjen.

Tobias (25) er spent på om det blir Stortinget eller Kiwi

IKKE GODT NOK: Tone Rudshuag setter sin lit til at en ny regjering vil utvide permitteringsordningen til ut året.

Brian Cliff Olguin

Tone kan være permittert én måned til: – Fint, men skuffende kort

FRUSTRERT: Shahbaz Hussain jobber deltid. Det gjør det vanskelig å få endene til å møtes.

Brian Cliff Olguin

Shahbaz har jobbet deltid i 13 år. Nå håper han at en lovendring kan gi ham full stilling

STAS: Det var gøy å jobbe på bensinstasjon, synes Andreas Sjalg Unneland. Nå sikter han mot stortingsplass.

Brian Cliff Olguin

Andreas jobbet på bensinstasjon i tre år. Nå vil han inn på Stortinget

ENGASJERTE: Fra venstre Inger Furmyr (SV), Marie Sneve Martinussen (Rødt), Marie Ekeberg (Rødt), Kari-Sofie Jenssen (Rødt), Nancy Gogstad (SV) og Tom Hetty Olsen (SV).

SV og Rødt i Lørenskog i solidaritetsaksjon for Elkjøp-ansatte

Rødt-leder Bjørnar Moxnes uttalte fredag at stortingsflertallet umiddelbart må gripe inn og sikre forlengelse av permitterings- og dagpengeordningene.

Werner Juvik

Flertall for å tvinge regjeringen til å forlenge permitterings- og dagpengeordningene

URO: LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener det er for tidlig å si at koronakrisa er over.

Leif Martin Kirknes

LO mener krisetiltakene må vare så lenge krisa varer

VIL SNU BEVISBYRDEN: Tidligere HK-leder Trine Lise Sundnes (i rødt) lover at en Ap-regjering vil foreslå å lovfeste retten til heltid. Her sammen med HK-tillitsvalgt Jorunn Martinsen, Ap-nestleder Hadia Tajik og HK-tillitsvalgt Kathleen Rodriguez.

Jan-Erik Østlie

Ap vil lovfeste retten til hel stilling i løpet av sine første 100 dager i regjering

Disse partiene vil gjøre det billigere å være fagorganisert

Tone Rudshaug har knapt jobbet siden pandemien kom 12. mars i fjor. Må lever hun i uvisshet. Fra 1. oktober gjelder ikke lenger koronatiltakene.

Helge Rønning Birkelund

Tone brøt sammen i gråt da hun ble permittert. Nå kan oppsigelsen være rett rundt hjørnet

GODE PENSJONSNYHETER: Å få pensjon for all lønn betyr mye for mange arbeidstakere, spesielt for kvinner og lavtlønte.

Martin Gutttormsen Slørdal

Regjeringen har vedtatt pensjon fra første krone

MOT INNLEIE: Rødt, Arbeiderparti, SV og Senterpartiet vil legge til rette for lån av arbeidskraft mellom produksjonsbedrifter, som på denne byggeplassen i Larvik. På Peabs byggeplass i Larvik jobber folk fra flere entreprenører. Den interne byttehandelen er regulert i en egen avtale, en «byggpool».

Håvard Sæbø

Venstresida er samlet om 14 forslag for arbeidslivspolitikken: Dette er Rødt, Ap, SV og Sp enige om

TIL POLITIET: Gard Nordberg oppsøkte lensmannskontoret i Bamble på fredag og anmeldte en mann for å ha framsatt trusler mot ham.

Gard ble truet på Facebook for å ha kjempet mot søndagsåpen butikk

SIER NEI: Søndager er den eneste dagen vi butikikansatte har fri, sier Gard Nordberg. Slik vil han fortsatt ha det.

Vivi Sævik/Porsgrunns Dagblad

Gard satte en stopper for søndagsåpen butikk

– Revidert nasjonalbudsjett handler mye om veien ut av krisen og ikke minst at vi skal sørge for at alle blir med og ingen hengende etter fordi denne krisen har rammet skjevt, sier finansminster Jan Tore Sanner (H).

Jan-Erik Østlie

Regjeringen vil bruke 402 milliarder kroner. Se hva Ap, SV, Sp, Rødt og Frp mener om budsjettet

SKAPER USIKKERHET: HK-tillitsvalgt Nina Biderø i Travel Retail Norway mener forslaget om å skrote taxfreesalget er med på å gjøre situasjonen verre for de ansatte. De aller fleste er permittert på grunn av pandemien. Bildet er tatt i en annen anledning.

Regjeringsutvalg vil skrote taxfree-ordningen – de ansatte protesterer

AVTALE OM FORTRINNSRETT: Da Widerøe Ground Handling skulle nedbemanne, fikk HK-ansatte på plass en avtale om utvidet fortrinnsrett på egne stillinger under en ny oppbemanning.

Erlend Angelo

Widerøe-ansatte kan få tilbake jobbene to år fram i tid – nå vil Ap og Frp sikre det for alle

PÅ TIDE: Sentralbordoperatør Barbro Nærø er glad for at arbeidstakere skal få tjenestepensjon beregnet av all lønn. – Dette har vi jobbet for lenge, sier hun.

Erlend Angelo

Nå kan Barbro få pensjon fra første krone

Frps nestleder Sylvi Listhaug

Jan-Erik Østlie

Frp har snudd: Arbeidsløse og permitterte får feriepenger på dagpenger

I MINDRETALL: SV måtte konstatere at de ikke fikk nok støtte på Stortinget til et forslag om å regulere franchisevirksomhet.

Ole Palmstrøm

Stortinget sa nei til SVs franchiseforslag

GJENGANGER: SV-representant Torgeir Knag Fylkesnes foreslår, igjen, at loven må endres slik at franchisegivere får arbeidsgiveransvar.

Jan-Erik Østlie

SV vil endre loven slik at franchisegivere får arbeidsgiveransvar

Ole Palmstrøm

Permitterte får dagpenger til 1. oktober. Men det blir ikke feriepenger på dagpenger

FORLENGER: Regjeringen snur og forlenger permitteringsordningen.

Leif Martin Kirknes

Permitteringsordningen forlenges til 1. juli