Brian Cliff Olguin

Regjeringen vil lovfeste retten til hele stillinger – Shabaz øyner håp

NY JOBB: Rita Øren skal betjene taxikunder både i Kristiansand og i Oslo når hun begynner å jobbe for Oslo Taxi.

Først ble sentralbordoperatør Rita (49) sagt opp. Så fikk hun jobb i Oslo Taxi

Ledige og permitterte under koronaen kan nyte godt av feriepenger på dagpenger neste sommer.

colourbox

Mottok du dagpenger i 2021? Da kan du få feriepenger neste år

Arbeidsminister Hadia Tajik (Ap). Arkivfoto

Jan-Erik Østlie

Det skal bli vanskeligere å ansette midlertidig. Nå vil regjeringa endre loven

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) sier til VG at regjeringen likevel vil innføre pensjon fra første krone fra 1. januar 2022.

Jan-Erik Østlie

Alle får pensjon fra første krone neste år, ifølge Tajik

GLAD:- Dette trengte vi, sier Amir Mayani, leder i Fagforening for luftfart og reiseliv om at dagpenger på feriepenger blir videreført i 2022.

Flyplassansatte gleder seg over feriepenger på dagpenger

Silje Kirknes Delgado

Hva er feriepenger på dagpenger?

TALERSTOLEN: Rita Øren holdt et innlegg på landsmøtet til HK: - Det er viktig med lokalkunnskap i taxinæringen. Det gjør kundene trygge, sier Øren.

Brian Cliff Olguin

Sentralbordoperatør Rita mister jobben etter taxireformen: – Frislippet har vært en katastrofe, mener HK

Brian Cliff Olguin

Arbeiderpartiet må finne fram feriepenger til de arbeidsløse, krever HK-lederen

Hanna Skotheim

290.000 permitterte og arbeidsledige mister feriepenger

GÅR GRUNDIG TIL VERKS: – Jeg er også veldig utålmodig i forhold til innleie. Men vi skal gjøre det skikkelig, sier Hadia Tajik.

Slik er Hadia Tajiks plan for innstramminger i bemanningsbransjen

– Feriepenger for permitterte og arbeidsledige trodde jeg var like sikkert som å ha penger i Norges Bank, sier HK-leder Christopher Beckham

Brian Cliff Olguin

Fagbevegelsen raser over regjeringens feriepenge-grep

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) legger mandag fram den nye regjeringens endringer i neste års statsbudsjett.

Jan-Erik Østlie

Slik treffer det nye statsbudsjettet lommeboka

Dette blir det første grepet for å luke bort de useriøse aktørene, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik.

Jan-Erik Østlie

Regjeringens første grep: Sender ut lov om kollektiv søksmålsrett

VIKTIG: HK-leder Christopher Becham er glad for at regjeringen vil gjøre det lettere å få hele stillinger.

Brian Cliff Olguin

HK-leder Beckham jubler over regjeringens heltidsløft

Gratis tannlege til unge i alderen 19 til 21 år, er ett av punktene i regjeringserklæringen fra Ap og Sp

Sissel M. Rasmussen

Her er 40 viktige punkter fra Hurdalsplattformen

Julie Lødrup er førstesekretær i LO. Hun mener budsjettet er altfor defensivt i forhold til å få folk tilbake i jobb.

Leif Martin Kirknes

Regjeringen kutter i tiltaksplasser mens langtidsledigheten vokser: – Slik får man ikke folk tilbake i jobb

Forbundsleder Christopher Beckham i Handel og Kontor, forbundsleder Mette Nord i Fagforbundet, forbundsleder Jan Olav Andersen i El og IT-forbundet og LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Brian Cliff Olguin/Jan-Erik Østlie/Leif Martin Kirknes

Slik reagerer LO-toppene på at SV går i opposisjon

DRØMME-STATSRÅDER: Trine Lise Sundnes (Ap), Terje Aasland (Ap), Freddy Øvstegård (SV), Mona Fagerås (SV) , Arne Nævra (SV) og Sverre Myrli (Ap) er blant politikerne forbundene peker på som sine favoritter.

Bakgrunnsfoto: Erlend Angelo

Her er LO-forbundenes ønske-statsråder

HK-LEDERE: Trine Lise Sundnes ledet Handel og Kontor i sju år. Nå blir hun stortingsrepresentant. Dagens HK-leder, Christopher Beckham, har store forventninger til Sundnes.

Trine Lise Sundnes vil jobbe for HK-medlemmenes viktigste saker

Stortingsvalget 2021:

STEM!: – Det nytter ikke å sitte i sofaen på valgdagen om du vil ha en ny regjering, sier HK-leder Christopher Beckham.

Ylva Seiff Berge

– Bruk stemmeretten, oppfordrer HK-lederen

Jon Olav Nesvold, NTB/ANB

Søndagsåpne butikker: Dette mener partiene

BUTIKKMEDARBEIDER:  Tobias Drevland Lund, førstekandidat for Rødt i Telemark har jobbet åtte år i dagligvarebransjen.

BUTIKKMEDARBEIDER: Tobias Drevland Lund, førstekandidat for Rødt i Telemark har jobbet åtte år i dagligvarebransjen.

Tobias (25) er spent på om det blir Stortinget eller Kiwi

IKKE GODT NOK: Tone Rudshuag setter sin lit til at en ny regjering vil utvide permitteringsordningen til ut året.

Brian Cliff Olguin

Tone kan være permittert én måned til: – Fint, men skuffende kort

FRUSTRERT: Shahbaz Hussain jobber deltid. Det gjør det vanskelig å få endene til å møtes.

Brian Cliff Olguin

Shahbaz har jobbet deltid i 13 år. Nå håper han at en lovendring kan gi ham full stilling

STAS: Det var gøy å jobbe på bensinstasjon, synes Andreas Sjalg Unneland. Nå sikter han mot stortingsplass.

Brian Cliff Olguin

Andreas jobbet på bensinstasjon i tre år. Nå vil han inn på Stortinget

ENGASJERTE: Fra venstre Inger Furmyr (SV), Marie Sneve Martinussen (Rødt), Marie Ekeberg (Rødt), Kari-Sofie Jenssen (Rødt), Nancy Gogstad (SV) og Tom Hetty Olsen (SV).

SV og Rødt i Lørenskog i solidaritetsaksjon for Elkjøp-ansatte