JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
STRØMSTØTTE-INNSPILL: Fagfolk fra både regjering, LO og NHO skal nå komme med innspill på strømstøtte til bedriftene. LO-leder Peggy Hessen Følsvik er klar med LO sine krav.

Jan-Erik Østlie

Her er LOs fire krav til bedrifter som skal få strømstøtte

1. juli 2022 trer en rekke endringer i arbeidslivet i kraft. Her får du oversikten.

Tormod Ytrehus

1. juli er det nye lover og regler som innføres i arbeidslivet

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen mener at produktiviteten i arbeidslivet vil bli bedre hvis flere jobber heltid.

Lovforslag vil gjøre det vanskeligere å ansette folk i deltidsstillinger

Sosialstøtten og bostøtten styrkes i revidert nasjonalbudsjett. Folk med dårligst råd får dermed litt mer å rutte med.

Brian Cliff Olguin

Sliter du med økonomien? Da vil du snart få litt mer å rutte med

Elektrofagarbeider Ørjan Pedersen (øverst til venstre), renholder Felicia McGill Cephas (øverst til høyre), sentralbordoperatør Barbro Nærø (nederst til venstre) og renholder Naemy Trandum Aasen.

André Kjernsli, Sissel Rasmussen, Jan-Erik Østlie

Slik vil LO at regjeringa skal øke pensjonen til sliterne

ENSTEMMIG:LO-kongressen vil at deler av olja må bli liggende urørt.

Leif Martin Kirknes

Olje-spørsmålet ble løst med kompromiss på LO-kongressen. Her er vedtaket

KLIMA: Forbundsleder Christopher Beckham i HK sier å fortsatt hente ut petroleum ikke er forenelig med å nå klimamålene.

Alf Ragnar Olsen

Noe av olja må bli liggende, krever tre store LO-forbund. Forslaget kan få flertall

FØRSTEREIS: Henrik Drivenes er leder i HK Ung. Han deltar på LO-kongressen for første gang. Han håper på en grundig debatt om klima og miljø.

Jan-Erik Østlie

Henrik (25) snakker for unge arbeidstakere: – LO er nødt til å finne løsninger på klimakrisen

Åpningsloven ble opphevet i 2003. Da ble alle begrensninger på hvor lenge butikkene kan ha åpent på hverdager og lørdager, fjernet. (Illustrasjonsfoto)

André Kjernsli

Ansatte i varehandelen kan få bedre vern mot nattarbeid

TAXFREE-SONE?: Daglig leder i Halden Næringsutvikling, Veronica Lund, vil at politikerne må vurdere tiltak mot grensehandel, for eksempel grensekommuner som taxfree-soner. Illustrasjonsbilde.

Erlend Angelo

Grensekommuner vil se på muligheten for å bli taxfree-kommuner

VIL RYDDE OPP: Kirsti Bergstø står i spissen for en gruppe SV-politikere som vil rydde opp i arbeidstidene i varehandelen.

André Kjernsli

SV-politikere vil beskytte butikkansatte mot natt- og søndagsarbeid

FOR HELTIDSKULTUR: LO støtter regjeringens lovforslag om heltidskultur, men vil gjøre det strengere: Behovet for en deltidsansettelse må være saklig dokumentert, mener LO.

LO vil ha strengere regler for deltidsansettelser enn regjeringen. Se forslagene

Natalia Solianik flyttet il Norge for 23 år siden.

Helge Rønning Birkelund

Natalia føler sinne overfor russiske venninner som støtter Putin

– Det at ukrainere, både i og utenfor Ukraina, ser at vi står skulder til skulder med dem, er ekstremt viktig, sier Liv Tørres som leder LOs internasjonale avdeling.

Sissel M. Rasmussen

Varsler markering for Ukraina: – Dette er på mange måter vår krig og, sier LOs Liv Tørres

I 2019 ble det satt ny rekord i 8. mars-markeringen i Oslo. 18.000 deltok.

Hva skjer på kvinnedagen 8. mars? Her er en oversikt

Statsminister Jonas Gahr Støre presenterte Marte Mjøs Pedersen som arbeids- og inkluderingsminister og Terje Lien Aasland som ny olje- og energiminister etter ekstraordinært statsråd.

Stian Lysberg Solum/NTB

Her er Norges nye statsråder

Slik så det ut utenfor Stortinget under generalstreiken i 2015.

Tri Nguyen Dinh

Hele Norge streiket i januar 2015 mot midlertidige ansettelser. Tirsdag ble loven reversert

UROLIG: HK-tillitsvalgt Kateryna Igorevna Bilokin holder tett kontakt med faren, venner og slektninger i Ukraina, og bekymrer seg for hvordan det skal gå med dem og hjemlandet sitt.

Erlend Angelo

Kateryna bekymrer seg for pappa i Kyiv: – Han har fylt badekaret med vann

Industriaksjonen arrangerte demonstrasjoner mot strømprisene over hele landet. Arkivfoto fra demonstrasjon i Oslo i januar 2022.

Terje Bendiksby/NTB

Over hele landet demonstrerte folk mot de høye strømprisene

Brian Cliff Olguin

Regjeringen vil lovfeste retten til hele stillinger – Shabaz øyner håp

NY JOBB: Rita Øren skal betjene taxikunder både i Kristiansand og i Oslo når hun begynner å jobbe for Oslo Taxi.

Først ble sentralbordoperatør Rita (49) sagt opp. Så fikk hun jobb i Oslo Taxi

Ledige og permitterte under koronaen kan nyte godt av feriepenger på dagpenger neste sommer.

colourbox

Mottok du dagpenger i 2021? Da kan du få feriepenger neste år

Arbeidsminister Hadia Tajik (Ap). Arkivfoto

Jan-Erik Østlie

Det skal bli vanskeligere å ansette midlertidig. Nå vil regjeringa endre loven

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) sier til VG at regjeringen likevel vil innføre pensjon fra første krone fra 1. januar 2022.

Jan-Erik Østlie

Alle får pensjon fra første krone neste år, ifølge Tajik

GLAD:- Dette trengte vi, sier Amir Mayani, leder i Fagforening for luftfart og reiseliv om at dagpenger på feriepenger blir videreført i 2022.

Flyplassansatte gleder seg over feriepenger på dagpenger

Silje Kirknes Delgado

Hva er feriepenger på dagpenger?

TALERSTOLEN: Rita Øren holdt et innlegg på landsmøtet til HK: - Det er viktig med lokalkunnskap i taxinæringen. Det gjør kundene trygge, sier Øren.

Brian Cliff Olguin

Sentralbordoperatør Rita mister jobben etter taxireformen: – Frislippet har vært en katastrofe, mener HK