UT: Det statlige oljefondet må ut av Wizz Air, krever Handel og Kontor.

Wizz Air

HK krever at Oljefondet selger seg ut av Wizz Air

LO på barrikadene for Sundnes på Oslo-listen til Ap

350.000 av dem som har vært ledig i 2020, får ikke feriepenger neste sommer av dagpengene de har fått utbetalt i år.

Emmie Olivia Kristiansen

Ferietillegget for dagpenger blir ikke gjeninnført – regjeringen og Frp sier nei

LO-veteran Trine Lise Sundnes bekrefter at hun ønsker å representere Oslo Ap på Stortinget neste periode.

Trine Lise Sundnes vil inn på Stortinget for Oslo Ap

UTÅLMODIG: HK-nestleder Elisabeth Sundset.

HK stiller klimakrav før stortingsvalget: – Vi må påvirke der vi kan, både på arbeidsplassene og opp mot politikerne

MINDRE AVGIFT: Regjeringen vil sette ned avgiften på sukkerfri brus fra 1. juli neste år.

Tri D. Nguyen

HK, NNN og Virke: Lavere lettbrus-avgift stopper ikke grensehandelen

Christopher Beckham

Folk flest får en lønnssmell neste år, ifølge regjeringa. – Det godtar vi ikke, svarer lederen i Handel og Kontor

– Vår akilleshæl og vår styrke er at vi tar godt vare på dem som ikke jobber. Velferdsstaten tåler ikke at 40 prosent av den voksne befolkning ikke jobber. I 2008 jobbet 74 prosent av alle nordmenn mellom 15 og 74 år i Norge. I dag er vi nede i 70 prosent, og det er bekymringsverdig, sier Harald Eia som er aktuell med ny sesong av «Sånn er Norge» på NRK.

NRK

Ulikhet er farlig, sier Harald Eia. Og forskjellene er større enn vi har trodd

NHO-direktør Ole Erik Almlid vil ha handling fra landets politikere.

Helge Rønning Birkelund

NHO-sjefen om grensehandelen: – Vi må redusere avgiftene og få tilbake arbeidsplassene

Rozina Nazar er tillitsvalgt for ansatte i Travel Retail Norge. Her sammen med butikkmedarbeider Margit Loise Tesen i ankomsthallen på Gardermoen.

Helge Rønning Birkelund

Venstre, KrF og SV går inn for å skrote taxfree: – Som å sparke noen som ligger nede, sier tillitsvalgt

NED MED AVGIFTENE: Høyre-politiker Linda Helleland.

Leif Martin Kirknes

Høyre vil ha ned avgiftene på alkohol og sukker

Høyres Margret Hagerup under debatt i Stortingssalen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Høyre vil gi arbeidstakere større frihet til å styre arbeidstiden

LENGRE ÅPNINGSTID: Snart kan kundene kjøpe vin og brennevin til klokka 16 på lørdager. Det er ikke et framskritt, mener de ansatte.

Snart kan Vinmonopolet holde åpent til klokka 16 på lørdager

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen

Arkivfoto: Jan-Erik Østlie

Formuesskatten senkes: – En hån mot alle permitterte som ikke har fått pengene sine, mener LO-lederen

FRYKTER FOR NESTE SOMMER: Amir Mayani, leder i Fagforening for Luftfart og Reiseliv i HK.

Erlend Angelo

– Sommeren 2021 kommer vi til å trenge et skikkelig pusterom. Det er det mange som ikke vil ha råd til

TRENGER MER HJELP: Amir Mayani mener luftfarten og reiselivet må få mer hjelp av regjering og storting.

– Mange tusen arbeidsplasser kan forsvinne i luftfarten om ikke permitteringsordningen utvides

Statsminister Erna Solberg på innspillsmøtet med handelsbransjen.

Handelsbransjen møtte Erna: – De ansatte må tilbake i arbeid

LENGE NOK: De ansatte jobber lenge nok på lørdager, mener HK, som organiserer de ansatte i Vinmonopolet.

Regjeringen forslår å la Vinmonopolet holde åpent en time lenger på lørdager

Arbeiderpartiets sentralstyre 1906 - 09. Fra venstre i første rekke: Magnus Nilssen, Christian Holtermann Knudsen, Oscar Nissen, Carl Jeppesen, Martha Tynæs. Stående bak fra venstre.: Arnt Aamodt, Ole O. Lian, Johan Karlgren og Johan Nygaard.

Ukjent/Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Hun vekket norske kvinner til kamp. Her er historien om Martha Tynæs

GLADE: Klubbleder Rozina Nazar (t.h.) og nestleder Nina Binderø i HK-klubben i TRN er svært fornøyd med regjeringens beslutning.

Vinmonopolet får ikke ta over taxfree-salget. Det er disse HK-medlemmene glade for

Illustrasjonsfoto

Nanna Aanes Wolden

Fagforbundet og HK sier ja til lakseskatt – men får ikke resten av LO med seg

GRENSEHANDEL: De siste tolv månedene har nordmenn grensehandlet for omtrent 17,6 milliarder kroner. Det er rekordmye.

Regjeringen gjør ingenting for å bremse grensehandelen, mener Ap-stortingsrepresentant

LUFTET FANEN: Lars Jakob Furunes var en av flere HKere som deltok i likelønnsaksjonen I Trondheim. Fagforeningsfanen var med.

Bjørn Lønnum Andreassen

Kvinner jobber gratis ut året

Regjeringen vil ikke forslå endringer i helligdagslovgivingen. Dermed blir det ikke flere butikker som får lov til å holde åpent enn før.

Ylva Holm Torsteinson

Det blir ikke flere søndagsåpne butikker under denne regjeringen

Om lag 20 prosent av befolkningen i alderen 18–67 år med fullført grunnskole som høyeste utdanning er uføretrygdet, viser en rapport fra tidligere i år.

Colourbox.com

Pensjonskutt for uføre rammer de med lav lønn og lav utdanning mest

Statsbudsjettet 2020:

ENDRING: Neste år må du betale moms også for varer som koster mindre enn 350 kroner i utenlandske nettbutikker.

Sissel M. Rasmussen

350-kronersgrensa for avgiftsfri handel i utenlandske nettbutikker fjernes

Statsbudsjettet 2020:

BILLIGERE I SVERIGE: Når det ikke kuttes i sukkeravgiften, blir handelslekkasjen større. Det truer norske arbeidsplasser, mener HK.

Lene Svenning

Slik gikk det med sakene HK er opptatt av