FRYKTER FOR NESTE SOMMER: Amir Mayani, leder i Fagforening for Luftfart og Reiseliv i HK.

Erlend Angelo

– Sommeren 2021 kommer vi til å trenge et skikkelig pusterom. Det er det mange som ikke vil ha råd til

TRENGER MER HJELP: Amir Mayani mener luftfarten og reiselivet må få mer hjelp av regjering og storting.

– Mange tusen arbeidsplasser kan forsvinne i luftfarten om ikke permitteringsordningen utvides

Statsminister Erna Solberg på innspillsmøtet med handelsbransjen.

Handelsbransjen møtte Erna: – De ansatte må tilbake i arbeid

LENGE NOK: De ansatte jobber lenge nok på lørdager, mener HK, som organiserer de ansatte i Vinmonopolet.

Regjeringen forslår å la Vinmonopolet holde åpent en time lenger på lørdager

Arbeiderpartiets sentralstyre 1906 - 09. Fra venstre i første rekke: Magnus Nilssen, Christian Holtermann Knudsen, Oscar Nissen, Carl Jeppesen, Martha Tynæs. Stående bak fra venstre.: Arnt Aamodt, Ole O. Lian, Johan Karlgren og Johan Nygaard.

Ukjent/Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Hun vekket norske kvinner til kamp. Her er historien om Martha Tynæs

GLADE: Klubbleder Rozina Nazar (t.h.) og nestleder Nina Binderø i HK-klubben i TRN er svært fornøyd med regjeringens beslutning.

Vinmonopolet får ikke ta over taxfree-salget. Det er disse HK-medlemmene glade for

Illustrasjonsfoto

Nanna Aanes Wolden

Fagforbundet og HK sier ja til lakseskatt – men får ikke resten av LO med seg

GRENSEHANDEL: De siste tolv månedene har nordmenn grensehandlet for omtrent 17,6 milliarder kroner. Det er rekordmye.

Regjeringen gjør ingenting for å bremse grensehandelen, mener Ap-stortingsrepresentant

LUFTET FANEN: Lars Jakob Furunes var en av flere HKere som deltok i likelønnsaksjonen I Trondheim. Fagforeningsfanen var med.

Bjørn Lønnum Andreassen

Kvinner jobber gratis ut året

Regjeringen vil ikke forslå endringer i helligdagslovgivingen. Dermed blir det ikke flere butikker som får lov til å holde åpent enn før.

Ylva Holm Torsteinson

Det blir ikke flere søndagsåpne butikker under denne regjeringen

Om lag 20 prosent av befolkningen i alderen 18–67 år med fullført grunnskole som høyeste utdanning er uføretrygdet, viser en rapport fra tidligere i år.

Colourbox.com

Pensjonskutt for uføre rammer de med lav lønn og lav utdanning mest

Statsbudsjettet 2020:

ENDRING: Neste år må du betale moms også for varer som koster mindre enn 350 kroner i utenlandske nettbutikker.

Sissel M. Rasmussen

350-kronersgrensa for avgiftsfri handel i utenlandske nettbutikker fjernes

Statsbudsjettet 2020:

BILLIGERE I SVERIGE: Når det ikke kuttes i sukkeravgiften, blir handelslekkasjen større. Det truer norske arbeidsplasser, mener HK.

Lene Svenning

Slik gikk det med sakene HK er opptatt av

ÅPENT LENGE NOK: HK frykter negative konsekvender for folkehelsa om polutsalgene får holde åpent lenger enn i dag.

HK sier nei til lengre åpningstider på polet

Valg 2019:

KJERNESAKER: Arbeiderpartiet har ikke klart å tjene på at de har kjørt fram temaer som faste hele stillinger og kampen mot sosial dumping i valgkampen, mener LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Nanna Aanes Wolden

LO-lederen: – Ingen høyrevind over landet

VALGKAMP: HK-nestleder Christopher Beckham har tatt turen til Coop Obs på Lillestrøm for å vise hvordan man kan jobbe for å få flere inn i heltidsstillinger. Her sammen med Ståle Grøtte, Mona Irene Trøber Schmidt og Jørgen Vik.

HK heier på heltidskultur i kommunene

16,3 MILLIARDER KRONER: Det er hva nordmenn grensehandlet for de siste fire kvartalene. Godteri og andre varer med lavere avgifter enn her hjemme, lokker mange nordmenn over grensa.

Colourbox.com

Sju av ti mener grensehandel svekker norsk arbeidsliv

FOLK I ARBEID: Det trengs fortsatt ansatte i butikkene selv om ny teknologi kommer på plass. Det betyr heller ikke at butikker kan og bør holde åpent på søndager, påpeker Virke-direktør Harald Andersen og HK-leder Trine Lise Sundnes.

Eva Ler Nilsen

HK og Virke: Frp-Hoksrud har misforstått om søndagsåpent

NEI TAKK: De ansatte i Vinmopolet synes det vil være uheldig om vin og brennevin blir tilgjengelig en time lengre på lørdager.

Regjeringen vil holde polet åpent lenger på lørdager

Er dette et turiststed? Vi dro til mjøsbygda for å sjekke

PROTEST: Mange, ikke bare HKere, møtte opp for å si sin mening om søndagsåpne butikker i Hønefoss.

HK i Norge

HK protesterte mot søndagsåpne butikker under sykkelritt

KRITISK: Terje Aasland fra Arbeiderpartiet mener regjeringens melding om handelen viser total mangel på tiltak.

Leif Martin Kirknes

Total mangel på tiltak, mener Ap om regjeringens handelsmelding

UKJENT: Verken Lars Bekkedal eller Veronica Lundberg, HK-tillitsvalgte i Storcash, var klar over at de får pensjon fra første krone. Det var gode nyheter, synes de.

I disse butikkjedene får de ansatte pensjon fra første krone

KLIMAOPPRØR: Flere tusen skoleelever streiket for klimaet i Bergen allerede forrige uke.

Marit Hommedal / NTB scanpix

LO-topper støtter elevenes klimastreik: – Dette er strålende vakkert

VIL STYRKE DE ANSATTE I HANDELEN: Arild Grande og Hadia Tajik i Arbeiderpartiet vil bevilge mange millioner til omstillinger i arbeidslivet. Det er HK-leder Trine Lise Sundnes glad for.

Eva Ler Nilsen

Ap vil bruke 100 millioner kroner til opplæring på arbeidsplassene

KAN IKKE VENTE: HK-leder Trine Lise Sundnes mener det haster med å sette i gang tiltak for å redde arbeidsplassene i varehandelen. – Vi har ikke råd til å vente til de blir arbeidsløse, sier hun.

HK-lederen krever tiltak for å bremse jobbraset i handelen

NY STATSRÅD SIER NEI: Kjell Ingolf Ropstad vil ikke gjøre endringer i dagens reguleringer av søndagsåpne butikker.

Jan-Erik Østlie

KrF garanterer at det ikke blir større eller flere søndagsåpne butikker