NYE HVERDAG?: Blir det ansiktsmasker på kontoret framover? Pleksiglass? Cellekontorer?

Erlend Angelo

Må vi sitte sånn etter korona?

FORFATTEREN: Tove Braathen undret seg over hvordan det skulle gå med de ansatte når nærbutikken skulle gå over til selvbetjente kasser. Det ble starten på den siste romanen hennes.

Jan-Erik Østlie

Digitale kasser i butikken ble til bok: – Å ha en jobb handler om sjølrespekt

Illustrasjonsfoto

Erlend Angelo

Novair sa opp 19 kabinansatte – må betale 7,5 millioner i erstatning og gi de ansatte jobben tilbake

VIL TILBAKE PÅ JOBB: Janne Katrin Haukåssveen har vært permittert siden 18. mars. Nå er hun engstelig for at hun har mistet jobben sin som deltidsansatt i Princess.

Ylva Seiff Berge

Janne Kathrin havnet bakerst i køen etter permittering

Maja og Simon Lotric er begge permittert fra arbeidsplassen på Gardermoen. De siste tre månedene har de gått hjemme og kjent på usikkerheten.

Ylva Seiff Berge

Maja og Simon bygde livet sitt rundt jobben på flyplassen. En dag i mars mistet de alt

SKUFFET: Regionsekretær i HK, Jørn Kristensen, er skuffet over at HK-medlemmet nå ligger an til en fjerde runde i retten.

Erlend Angelo

Dobbeltseier i retten mot samme arbeidsgiver – på en måned. Nå har arbeidsgiveren anket for andre gang

FLYENE STÅR: Det er fortsatt veldig få som flyr sammenlignet med før korona.

Håvard Sæbø

Nå starter nedbemanningen for alvor i luftfarten. Tillitsvalgt skylder på regjeringens permitteringsregler

Illustrasjonsfoto

Erlend Angelo

Nå kan også arbeidsledige få gratis HK-kurs

SLÅR ALARM: HK-leder Christopher Beckham mener det er feil å prioritere deltidsansatte og vikarer tilbake fra permittering fremfor  heltidsansatte.

SLÅR ALARM: HK-leder Christopher Beckham mener det er feil å prioritere deltidsansatte og vikarer tilbake fra permittering fremfor heltidsansatte.

Ylva Seiff Berge

HK kritiserer bedrifter som ikke følger ansiennitet når de tar tilbake permitterte

Stein Lier-Hansen

Norsk Industri-general: – Vi trenger egentlig å forhandle lønna ned

DYSTRE PROGNOSER: Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen frykter at mange permitterte vil bli oppsagt.

Erlend Angelo

Virke frykter konkurser og oppsigelser i sommer

FORNØYD: Et lønnstilskudd gjør at flere permitterte kan komme tilbake til jobb raskere med full lønn, sier Hans-Christian Gabrielsen

Eirik Dahl Viggen

LO ble hørt: Bedrifter som tar permitterte tilbake i jobb skal få lønnstilskudd

Overnattingsvirksomhet er blant de hardest rammede av koronakrisa. Mange ansatte i denne næringa har lite i oppsparte midler.

Håvard Sæbø

De som er hardest rammet av krisa har minst i oppsparte midler

KLARE FOR STREIK: De ansatte i Buster Zoo hund og katt på Skøyen er samlet hos HK. De skal bestemme seg for hva de skal gjøre videre i prosessen. Må de streike?

De ansatte i Buster Zoo tok kampen for tariffavtale

Erlend Angelo

Fagbevegelsens eget studieforbund sa opp avdelingsleder – endte med millionforlik i retten

Høyres Margret Hagerup under debatt i Stortingssalen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Høyre vil gi arbeidstakere større frihet til å styre arbeidstiden

Ole Palmstrøm

Nav er klar med ordningen for lønnskompensasjon

LAVE SMITTETALL: Få butikkansatte har blitt smittet av korona. De smittetiltakene som ble satt i gang i butikkene kan være grunnen til de lave tallene.

Tormod Ytrehus

Håndsprit og pleksiglass har virket – få butikkansatte har blitt smittet av korona

REKORDBONUS: Etter rekordomsetning hos Jysk under korona-perioden, deler de overskuddet med sine ansatte.

JYSK

Koronabonus til ansatte i Jysk

LENGRE ÅPNINGSTID: Snart kan kundene kjøpe vin og brennevin til klokka 16 på lørdager. Det er ikke et framskritt, mener de ansatte.

Snart kan Vinmonopolet holde åpent til klokka 16 på lørdager

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Så mye mindre får du i dagpenger fra november

STORE MULIGHETER: Forfatterne av denne boka mener det norske tariffsystemet er godt egnet til å bidra med klimaløsninger.

Erlend Angelo

Oppspill til et grønnere arbeidsliv

LIKT FOR ALLE: Rødt-leder Bjørnar Moxnes foreslår at dagpengene skal tilsvare 80 prosent av lønna, uansett om folk ble stående uten arbeid før eller etter koronakrisa.

Rødt vil ha lik dagpengesats for alle arbeidsløse

LITEN BESKYTTELSE: T-skjorter med beskjed om å vaske hendene og holde avstand har stort sett vært butikkansattes vern mot koronaviruset.

Ingen vet om butikkansatte får godkjent covid-19 som yrkesskade

Foto: © Dag G Nordsveen / Samfoto

Så lenge har permitterte rett til dagpenger

– Jeg er veldig glad for å være tilbake på jobb, selv om det bare er deltid, sier butikkmedarbeider og tillitsvalgt for Handel og Kontor Solrunn Hatle fra Molde. Hun ble permittert på to dagers varsel i mars.

Privat/illustrasjonsbilde

Solrunn er en av mange som ble permittert på bare to dagers varsel: – Skjønner at det ble slik

SOMMERPATRULJEN BLIR SPESIELT VIKTIG I ÅR: Ungdomsrådgiver i LO Bjarne Lagesen og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier at årets sommerpatrulje blir viktigere enn på lenge.

LO-lederen: – Større fare for at sommervikarer utnyttes i år