Julie Lødrup er førstesekretær i LO. Hun mener budsjettet er altfor defensivt i forhold til å få folk tilbake i jobb.

Leif Martin Kirknes

Regjeringen kutter i tiltaksplasser mens langtidsledigheten vokser: – Slik får man ikke folk tilbake i jobb

Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er enige om at perioden for koronakrisestøtte skal vare ut året.

Leif Martin Kirknes

Ap og Sp enige om å forlenge koronakriseordninger

DISKUTERER: Etter det HK-nytt har fått opplyst bruker Power nå tid på å diskutere internt om også ansatte som er omfattet av tariffavtale skal få bonus.

Elkjøp gir alle bonus – nå vurderer Power det samme

HEVDER BRUDD PÅ HOVEDAVTALEN: Anne Svendsvoll, hovedtillitsvalgt i Coop Sørvest, mener ledelsen ikke har drøftet utvidelsen av åpningstida med de tillitsvalgte slik de skulle.

Lene Svenning

Coop Extra utvider åpningstida. Tillitsvalgte synes de har lite de skal ha sagt

Elektronikkjeden Elkjøp snur og har besluttet å gi alle ansatte like lønns- og bonusordninger.

Brian Cliff Olguin

Elkjøp snur og gir alle ansatte like lønns- og bonusordninger

135.000 er lavtlønte i varehandelen. Slik vil tidligere HK-leder slå ned på fagforeningsknusing

HK-HJELP: Hoppsjef Clas Brede Bråthen får hjelp av Handel og Kontor når han nå går til sak mot arbeidsgiveren sin.

Øyvind Aukrust

Clas Brede Bråthen – med HK i ryggen – tar ut stevning mot Norges Skiforbund

Er du ikke omfattet av en tariffavtale, øker også sannsynligheten for at du er lavtlønt, ifølge en fersk Fafo-rapport.

Tormod Ytrehus

Her er de største lønnstaperne, ifølge ny undersøkelse

ENDELIG: Tone Rudshaug er tilbake på jobb etter å ha vært permittert i 19 måneder.

Tone er tilbake på jobb etter 19 måneders korona-permittering

40 prosent av husholdningene som hadde problemer før pandemien, har tapt inntekter i koronaperioden.

Colourbox.com

Korona har forsterket den økonomiske ulikheten i Norge, viser ny studie

LIKT FOR ALLE: Terje Olsson, styreleder i LOfavør, krever at Elkjøp behandler sine ansatte likt, uavhengig om de er omfattet av tariffavtale eller ei. HK-leder Christopher Beckham (t.h.) er glad for støtten fra LO.

LO sier opp avtale med Elkjøp verdt 30 millioner kroner

Når hjemmekontor er kommet for å bli, melder det seg også flere spørsmål. Kan arbeidsgiver kreve at du jobber hjemmefra?

Gorm Kallestad, NTB

Kan arbeidsgiver kreve at du bruker hjemmekontor? Slik svarer sentrale aktører i arbeidslivet

VURDERES: Jysk har plassert ut iPader i butikkene for at kundens skal evaluere de ansatte. Illustrasjonsfoto.

pressefoto jysk

Jysk-ansatte føler seg presset til å skaffe kundevurderinger

Stortingsvalget 2021:

STEM!: – Det nytter ikke å sitte i sofaen på valgdagen om du vil ha en ny regjering, sier HK-leder Christopher Beckham.

Ylva Seiff Berge

– Bruk stemmeretten, oppfordrer HK-lederen

Jon Olav Nesvold, NTB/ANB

Søndagsåpne butikker: Dette mener partiene

DØMT: Sajjad Hussain (44), eier og sjef for dagligvarekjeden Lime, er blant annet funnet skyldig i grov menneskehandel, en rekke brudd på arbeidsmiljøloven og flere grove bedragerier.

Hovedmannen i Lime-saken dømt til åtte års fengsel

IKKE GODT NOK: Tone Rudshuag setter sin lit til at en ny regjering vil utvide permitteringsordningen til ut året.

Brian Cliff Olguin

Tone kan være permittert én måned til: – Fint, men skuffende kort

Colourbox.com

Fra 1. oktober kan du ikke lenger bruke sykt barn-dager når barna må i karantene

GA LITT: Permitteringsordningen utvides med én måned. Det var det arbeidsminister Røe Isaksen hadde å komme LO i møte med. (Bildet er tatt ved en tidligere anedning).

Røe Isaksen snur – forlenger permitteringsordningen til 1. november

HAR HK I RYGGEN: Clas Brede Bråthen, sportssjef i Norges Skiforbund, får bistand av Handel og Kontor i konflikten med arbeidsgiveren sin. Bildet er fra et møte i LOs representantskap i 2018, hvor Bråthen takket for støtten til hopperne. LO sponser hopplandslaget.

Ole Palmstrøm

HK truer med søksmål på vegne av Clas Brede Bråthen

FRUSTRERT: Shahbaz Hussain jobber deltid. Det gjør det vanskelig å få endene til å møtes.

Brian Cliff Olguin

Shahbaz har jobbet deltid i 13 år. Nå håper han at en lovendring kan gi ham full stilling

ENGASJERTE: Fra venstre Inger Furmyr (SV), Marie Sneve Martinussen (Rødt), Marie Ekeberg (Rødt), Kari-Sofie Jenssen (Rødt), Nancy Gogstad (SV) og Tom Hetty Olsen (SV).

Jan-Erik Østlie

SV og Rødt i Lørenskog i solidaritetsaksjon for Elkjøp-ansatte

Rødt-leder Bjørnar Moxnes uttalte fredag at stortingsflertallet umiddelbart må gripe inn og sikre forlengelse av permitterings- og dagpengeordningene.

Werner Juvik

Flertall for å tvinge regjeringen til å forlenge permitterings- og dagpengeordningene

Elkjøp har fått kritikk etter at E24 skrev at ansatte i fagorganiserte varehus ikke får delta i kjedens månedlige bonusordning.

Emmie Kristiansen

Oppvaskmøte mellom Elkjøp og LO

LISTE: På jakt etter ny pc? HK har laget en liste over butikker som selger elektronikk og som har tariffavtale.

Colourbox

Her kan du handle elektronikk av ansatte med tariffavtale

TARIFFAVTALE?: Om varehuset har tariffavtale, får de ansatte ikke bonus. Det er praksisen i elektronikkjeden Power.

Power med bonus-nekt til ansatte i varehus med tariffavtale

BLE ADVART MOT HK: Da «Karina» begynte i Elkjøp, sa sjefen at hun måtte passe seg for HK-klubben i varehuset. Hun vil være anonym siden hun er i ferd med å bytte jobb.

Privat

«Karina» fikk beskjed av Elkjøp om å passe seg for HK-klubben