KORONATILLEGG: Jorunn Martinsen, tillitsvalgt i Coop-eide Norsk butikkdrift, synes de butikkansatte burde få et koronatillegg for innsatsen de har lagt ned i løpet av pandemien.

Mens Norgesgruppen deler ut koronabonus for 150 millioner kroner, sier både Rema og Coop nei

GLAD: Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt i Kiwi, jubler for koronabonusen Norgesgruppen har bestemt seg for å dele ut.

Eva Ler Nilsen

Koronabonus på 10.000 kroner til butikkansatte i Norgesgruppen: – Veldig gledelig, sier konserntillitsvalgt

IKKE SÅ TETT: I år må vi spre julehandelen godt utover for å unngå koronasmitte, oppfordrer HK.

Eirik Dahl Viggen

– Start julehandelen i dag, oppfordrer Handel og Kontor

STILLE: Det er krise i luftfarten. Det rammer også de ansatte i bakkeselskapene.

Opp mot 500 hundre bakkeansatte mister jobben

FORBANNET OG SKUFFET: Ragnhild Bråthen (til venstre) og Anita Tvitekkja er skuffet over måten de er blitt behandlet på av Coop. I forgrunnen en tredje Coop-ansatte som vil være anonym.

Erlend Angelo

Sykmeldte Coop-ansatte blir sagt opp. – Er dette takken etter mange års lojalitet, spør de

UENIGE: Konserntillitsvalgt Kateryna Bilokin er uenig med Ikea og Ikea Sørlandet om hvordan nedbemanning på sistnevnte skal skje.

Erlend Angelo

Ikea-tillitsvalgte skuffet over manglende samarbeid under nedbemanning: – Vi har ikke blitt hørt

ORDEN PÅ FAGBREV: Freddy Amundsen, tillisvalgt i Coop Obs Bygg Sotra.

Håvard Sæbø/privat

Avdelingsleder fikk ikke fagbrevtillegg verdt nesten 20.000 kroner: – Følg godt med, er rådet fra klubblederen

TØFF TID: Hovedtillitsvalgt Anne Alstad har bistått medlemmene sine i Insr som skal legges ned.

Ylva Seiff Berge

Halvparten av de ansatte står uten jobb når forsikringsselskapet Insr legges ned

Erna Solberg

Leif Martin Kirknes

Korona-permitterte beholder forhøyet dagpenger ut mars

Tidligere kabinansatt i Wizz Air, rumenske Mircea Constantin, er nå utviklingssjef i fagforbundet FPU Romania. Han mistet jobben i Wizz Air i 2014, etter at han startet en fagforening, men vant over selskapet i rumensk høyesterett.

Privat

Kabinansatte Mircea fikk sparken da han startet fagforening i Wizz Air

UT: Det statlige oljefondet må ut av Wizz Air, krever Handel og Kontor.

Wizz Air

HK krever at Oljefondet selger seg ut av Wizz Air

Lønnsoppgjøret 2020:

FORNØYD FORHANDLINGSLEDER: Bjørn Mietinen, nestleder i HK.

50-øring, «justeringstillegg» og klimaprosjekt for medieansatte HK-medlemmer

350.000 av dem som har vært ledig i 2020, får ikke feriepenger neste sommer av dagpengene de har fått utbetalt i år.

Emmie Olivia Kristiansen

Ferietillegget for dagpenger blir ikke gjeninnført – regjeringen og Frp sier nei

FRIR TIL UNGE NORDMENN: Tradisjonelle danske fagforeninger blør medlemmer til den alternative fagforeningen Krifa, som gjør nye framstøt i det norske markedet. (ILLUSTRASJONSFOTO)

Erlend Angelo

Kontroversiell «billig-fagforening» til kamp om unge arbeidstakere

LO vil gjøre det umulig for bedrifter å bruke opp ansattes feriepenger, ved at pengene settes inn på en låst «feriepengekonto». Uten en slik lovendring, kan ansattes feriepenger være utsatt også neste sommer, frykter LOs nestleder Peggy Hessen Følsvik.

Jan-Erik Østlie

Feriepengene er utrygge og det haster å endre loven, mener LO

TIL NORGE: Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air skal starte tre flyruter her til lands.

Wizz Air

HK vil ikke bruke medlemmenes penger på Wizz Air

Illustrasjonsfoto

Erlend Angelo

Ikea «feirer» ansatte med rekordbonuser etter gode salgstall – men møter skepsis hos tillitsvalgt

Imagebroker/Martin Siepmann

Full ordkrig: Wizz Air-sjefen kaller fagbevegelsen barnslig

Helge Rønning Birkelund

Rozina er tillitsvalgt for 800, bare 62 er i jobb: – Helt krise

Lønnsoppgjøret 2020:

PASSE FORNØYD: Vigdis Rekdahl og Mats Jetlund var en del av forhandlingsdelegasjonen. LO Finans HK-leder Rekdahl sier hun er fornøyd med resultatet.

Finansoppgjøret: Minimum 1.500 kroner for bankansatte etter tøffe forhandlinger

Om du jevnlig jobber foran en dataskjerm og skjermarbeidet utgjør en betydelig del av arbeidet ditt, har du rett til å få både synsundersøkelse og databrille dekket av arbeidsgiver.

Erlend Angelo

Gratis briller fra arbeidsgiver: Dette bør du vite

MANGE FLERE SLITER: – Endringer i arbeidslivet og på fritiden gjør at det i dag er mange flere som sliter med plager ved nærarbeid enn tidligere, sier seniorrådgiver i Arbeidstilsynet. (Illustrasjonsfoto)

Colourbox

Flere trenger briller i jobben: Her er grunnene til at du bør sjekke synet

MEKTIGE FORHOLD: Lagrene til Amazon, eller «Fullfilment Centers» som de kalles, er digre. Her fra Tyskland.

NTB

Nå kommer verdensgiganten Amazon

Sissel M. Rasmussen

«Øst-Europas Ryanair» skal fly innad i Norge for 199 kroner: – Vi er et selskap uten fagforeninger

TAR TID: Krisa er langt fra over. Det haster med å skape nye arbeidsplasser, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Erlend Angelo

Virke: – Norsk økonomi er tidligst tilbake til normalen om to år

AVSKJED: Hans Kristian Engen og Lisbeth Thorgrimsen fikk avskjed fra Coop Obs Bygg i Skien, etter at de ble anklaget for tyveri da de prissatte og solgte to stoler. Det er et alvorlig brudd på rutinene i butikken, mener Coop.

Ylva Seiff Berge

Lisbeth og Hans Kristian fikk avskjed etter påstått tyveri

RIKTIG ARBEIDSKONTRAKT?: Mange butikksjefer i Nille føler de ikke har kontroll over sin egen arbeidshverdag.

Butikksjefer klager over lange dager til lav timelønn