ENDRET PRAKSIS: Coop Hordaland vil ikke lenger betale deltidsansatte dobbel lønn for å jobbe de siste tre søndagene før jul. Illustrasjonsbilde.

Erlend Angelo

Coop-ansatte får dårligere betalt for søndagsarbeid enn før

I ni bransjer er det innført en minstelønn som alle skal ha, enten det er tariffavtale i bedriften eller ikke.

Roy Solstad/Martin Slørdal/Håvard Sæbø

Hva er minstelønna i Norge? Her er oversikten

MISFORNØYD: Raymond Alstad, leder i bransjerådet HK Fagbevegelse, synes resultatet av lønnsoppgjøret for de ansatte i arbeiderbevegelsen er for snaut.

8.360 kroner mer i året til de ansatte i arbeiderbevegelsen

135.000 er lavtlønte i varehandelen. Slik vil tidligere HK-leder slå ned på fagforeningsknusing

Er du ikke omfattet av en tariffavtale, øker også sannsynligheten for at du er lavtlønt, ifølge en fersk Fafo-rapport.

Tormod Ytrehus

Her er de største lønnstaperne, ifølge ny undersøkelse

OPP I LØNN: HK-tillitsvalgt Tim Marius Kollerød er en av de ansatte ved Handshake Norway som går opp i lønn nå når tariffavtalene er undertegnet. Bildet ble tatt under en fanemarkering 9. juli.

Streiken ved Handshake Norway er over – tariffavtalen er undertegnet

I STREIK: Seks HK-medlemmer i Handshake Norway er i streik. Kravet er at bedriften inngår tariffavtale.

HK

Seks HK-medlemmer streiker for å få tariffavtale

OPP I LØNN: Vinmonopolet går så det suser. Nå går de ansatte opp i lønn.

Vinmonopol-ansatte får betalt for rekordår

OPP I LØNN IGJEN: De ansatte i Spar Kjøp og andre butikker omfattet av Handeloverenskomsten mellom HK og NHO går opp i lønn for andre gang i år.

Butikkansatte på NHO-avtale får lønnshopp på nye 6,53 kroner i timen

MER TIL LAVTLØNTE KVINNER: – Vi har klart å løfte kvinneprofilen i oppgjøret, men skulle ønske vi kom lenger, sier LO-sekretær Are Tomasgard etter at forhandlingene med Finans Norge var ferdige.

Jan-Erik Østlie

Ny lønn for finansansatte: 7.700 kroner til de lavest lønte, 1,7 prosent lønnsvekst til resten

MOTYTELSE: LO-leder Leif Haraldseth fikk spiren til AFP i 1988, som et resultatet av årets tariffoppgjør.

Arbark

«AFP – merk dere denne forkortelsen», sa LO-leder Haraldseth i 1988. Her er historien om tidligpensjonen

ØKT LØNN: Første del av lønnsoppgjøret for de ansatte i Vinmonopolet er ferdig. De kan ha mer i vente.

Ansatte i Vinmonopolet får 4.388 kroner – så langt

2,7 PROSENT: Virke-direktør Torgeir Kroken (t.v.) og LO-nestleder Roger Heimli peker på at de har fått til samme resultat som i LO/NHO-oppgjøret.

Brian Cliff Olguin

Så mye får de ansatte i Virke-oppgjøret

FORHANDLER: LOs nestleder Roger Heimli (t.v.) leder LOs forhandlingsdelegasjon i lønnsoppgjøret med Virke. Torgeir Kroken leder arbeidsgivernes delegasjon.

Brian Cliff Olguin

Nå forhandles det om lønna til de butikkansatte

LO og NHO ble enige i  årets lønnsoppgjør. Men hva ble de egentlig enige om? FriFagbevegelse prøver å forklare resultatet.

LO og NHO ble enige i årets lønnsoppgjør. Men hva ble de egentlig enige om? FriFagbevegelse prøver å forklare resultatet.

Håvard Sæbø

Hvordan kan 2,25 kroner i timen bli 2,7 prosent? Lønnsoppgjøret forklart

SVÆRT FORNØYD: HK-leder Christopher Beckham er fornøyd med resultatet av meklingen. Nå ber han de tillitsvalgte forhandle om ytterligere lønnsøkning i lokale forhandlinger.

Erlend Angelo

HK: – Svært godt fornøyd med meklingsresultatet

LO-leder Peggy Hessen Følsvik, riksmekler Mats Ruland og NHO-leder Ole Erik Almlid etter at partene hadde blitt enige i lønnsoppgjøret.

Håvard Sæbø

Lønnsoppgjøret: LO og NHO er enige om årets lønnstillegg. Dette ble resultatet

LAVLØNNSTILLEGG: Ansatte i bakeriutsalg var blant de yrkesgruppene som fikk lavlønnstillegg i mellomoppgjøret i 2019.

Tri D. Nguyen

Hvem kan få lavlønnstillegg i årets lønnsoppgjør? Disse fikk et ekstra løft sist

MEKLER: LO-leder Peggy Hessen Følsvik og administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO kan se fram til to intense dager når årets lønnsoppgjør skal avgjøres

Lønnsoppgjøret: Slik foregår meklingen

NHOs Ole Erik Almlid og LOs Peggy Hessen Følsvik på vei inn for å bekrefte at det er brudd i årets lønnsopgjør.

700 HK-medlemmer kan gå ut i streik i årets lønnsoppgjør

Adminstrerende direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik er enige om at det var stor avstand mellom partene under forhandlingene om årets lønnsoppgjør

Leif Martin Kirknes

Det er brudd i årets lønnsoppgjør. Dette bør du vite

LO og leder Peggy Hessen Følsvik har i hvert eneste lønnsoppgjør fått gjennomslag for ekstra tillegg for de lavest lønte.

Jan-Erik Østlie

Færre lavtlønte kan få tillegg med NHOs krav i årets lønnsoppgjør. Slik svarer LO

LETTET: Jorun Valmestadrød er lettet for HK og arbeidsgiveren kom fram til en ordning slik at hun fikk beholde AFP-en sin.

Jorun (62) holdt på å miste pensjonen verdt 1,1 million kroner

NHO-leder Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik markerer at innspurten på årets mellomoppgjør er i gang.

Jan-Erik Østlie

Det er streikefare i årets lønnsoppgjør. Her overleveres kravene

OPP I LØNN: Mange butikkansatte går opp i lønn før lønnsoppgjøret har startet.

Martin G. Slørdal

Butikkansatte går opp 500 kroner i måneden

Hvis lønnsforhandlingene drar ut i tid, vil du få etterbetalt lønnstillegg fra virkningsdatoen, altså datoen det står i tariffavtalen at satsene skal reguleres.

Colourbox

Når får du din nye lønn? Her er de viktigste datoene i lønnsoppgjøret 2021

IKKE VIRKES SAK: Avtaler om full lønn under sykdom må gjøres lokalt, mener Torgeir Kroken, leder i Virkes tariffavdeling.

Butikkansatte i Coop har ikke rett til full lønn under sykdom, mener Virke