JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO i Nordland er frustrert over at Sparebank1 legger ned 16 kontorer i nord. Den tillitsvalgte i banken er uenig i kritikken

Sparebank1 Nord-Norge skal kutte 40 millioner i året. Derfor forsvinner 16 lokalkontorer – men nedbemanningen skjer uten oppsigelser.
FORNØYD: Cecilie Wirkola, tillitsvalgt i Sparebank1 Nord-Norge, er fornøyd med at ingen blir sagt opp når 16 lokalkontorer legges ned.

FORNØYD: Cecilie Wirkola, tillitsvalgt i Sparebank1 Nord-Norge, er fornøyd med at ingen blir sagt opp når 16 lokalkontorer legges ned.

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

16 av 31 kontorer i Sparebank1 Nord-Norge legges ned, opplyste selskapet i september. Mer digitale kunder i kombinasjon med at inntjeningen i selskapet skal opp, betyr at antall lokale kontorer må ned, var konklusjonen

35 ansatte blir berørt – men ingen mister jobben kan tillitsvalgt Cecilie Wirkola fortelle til HK-Nytt.

– Vi har hele tiden hatt tillit til ledelsen som sa at de som ønsket å få være med videre, får det. Og det har nå ledelsen bevist. Ingen blir oppsagt, og det vi i LO Finans Sparebank1 Nord-Norge meget fornøyd med, sier Wirkola.

De som ikke er med videre har takket ja til sluttpakker av ulike årsaker. Noen går av med pensjon, andre har funnet nye jobber.

Nøyaktig hvor mange som slutter kontra blir med videre, er fortsatt ikke helt avklart.

Les også: Intern splid i AOF om fremtidig organisering: – Vi frykter «fiendtlig overtakelse»

LO i Nordland mener LO må ta grep

Arbeidet med nedbemanningene har skjedd fort. Kontorene stenges allerede 1.1.2021.

LO i Nordland er ikke imponert over at Sparebank1 Nord-Norge stenger ned så mange kontorer. De peker på at banken i fjor kunne betale ut 402 millioner kroner i utbytte, etter et overskudd på 2,7 milliarder kroner.

«Vi ber om at LO Norge benytter sitt eierskap i Sparebank 1 Gruppen til å bremse sentraliseringsiveren i banken og at det gjøres en kraftinnsats slik at banken kan fortsette å gi gode tjenester til lokalbefolkninga i Nord-Norge og landet for øvrig. Hvis ikke, kan man i sannhet ikke fortsette å kalle Sparebank 1 for 'vår bank'.» heter det i uttalelsen vedtatt på regionkonferansen i LO Nordland.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Fortsatt dobbelt så mange kontorer

Tillitsvalgt Cecilie Wirkola kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Samhandling kunde og bank flyttes over på digitale kanaler. Denne trenden forventer vi fortsetter. Derfor må vi investere der for å henge med i konkurransen – og for å trygge jobbene våre i framtida, sier Wirkola, og understreker at de er opptatt av å ivareta lokal kompetanse også etter omstruktureringa.

Wirkola minner om at Sparebank1 fortsatt vil ha dobbelt så mange kontorer i nord som det de andre bankene har til sammen.

– Vi kjenner våre kunder best og vil strekke oss langt for å få til løsninger også for de få som ikke er blitt digitale. De aller fleste som har behov for fysiske møter vil ha et bankkontor tilgjengelig innenfor rimelig reiseavstand, mener Wirkola.

Les også: LO Finans HK skal doble antallet medlemmer. Nå må de verve per telefon og epost