DRØMME-STATSRÅDER: Trine Lise Sundnes (Ap), Terje Aasland (Ap), Freddy Øvstegård (SV), Mona Fagerås (SV) , Arne Nævra (SV) og Sverre Myrli (Ap) er blant politikerne forbundene peker på som sine favoritter.

Bakgrunnsfoto: Erlend Angelo

Her er LO-forbundenes ønske-statsråder

HJEM IGJEN: Junit-leder Torild Mjelstad tar med seg medlemmene sine til HK.

Privat

Fagforbundet Junit slår seg sammen med HK

ENGASJERTE: Fra venstre Inger Furmyr (SV), Marie Sneve Martinussen (Rødt), Marie Ekeberg (Rødt), Kari-Sofie Jenssen (Rødt), Nancy Gogstad (SV) og Tom Hetty Olsen (SV).

SV og Rødt i Lørenskog i solidaritetsaksjon for Elkjøp-ansatte

Elkjøp har fått kritikk etter at E24 skrev at ansatte i fagorganiserte varehus ikke får delta i kjedens månedlige bonusordning.

Emmie Kristiansen

Oppvaskmøte mellom Elkjøp og LO

LISTE: På jakt etter ny pc? HK har laget en liste over butikker som selger elektronikk og som har tariffavtale.

Colourbox

Her kan du handle elektronikk av ansatte med tariffavtale

ILDSJELER: F.v. Ingrid Eggereide og Nichlas Sæther Håvik har så langt klart å verve ti nye medlemmer hos forskjellige Teknikmagasinbutikker i Bergen.

Brian Cliff Olguin

Ingrid var misfornøyd med temperaturen på jobben. Så skrudde hun engasjementet opp ett hakk til

FORSVARER ORDNING: HR-direktør Stein Riibe i Eljøp Nordic forsvarer at bare uorganiserte får bonus.

Facebook-storm mot Elkjøp. Kjeden avviser at de driver med fagforeningsknusing

Fagforeningenes legitimitet kommer styrket ut av koronaen, mener forsker Mari Holm Ingelsrud.

Aslak Bodahl

Forsker med gladnyhet til fagforeningene: Nå vil flere organisere seg

Disse partiene vil gjøre det billigere å være fagorganisert

Teamsters-medlemmer i Los Angeles, California, markerte i mars støtte til kravet om tariffavtale på eit Amazon-varehus i Alabama.

Reuters / NTB

Éin million amerikanarar jobbar i utskjelte Amazon. No skal USAs største fagforbund organisere dei

OPP I LØNN: HK-tillitsvalgt Tim Marius Kollerød er en av de ansatte ved Handshake Norway som går opp i lønn nå når tariffavtalene er undertegnet. Bildet ble tatt under en fanemarkering 9. juli.

Streiken ved Handshake Norway er over – tariffavtalen er undertegnet

STØTTE: De streikende ved Handshake Norway fikk fredag se og høre at de ikke står alene i streiken for tariffavtale.

Full støtte til de streikende ved Handshake Norway

I STREIK: Seks HK-medlemmer i Handshake Norway er i streik. Kravet er at bedriften inngår tariffavtale.

HK

Seks HK-medlemmer streiker for å få tariffavtale

HUSMORFERIE: Harda Beil tar seg en velfortjent pust i bakken på  Svestad feriehjem for slitne husmødre, på Nesodden.

HUSMORFERIE: Harda Beil tar seg en velfortjent pust i bakken på Svestad feriehjem for slitne husmødre, på Nesodden.

Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Fri fra jobben i fem uker? Det har ikke alltid vært sånn. Slik ble ferien til

TAKK: Henrik Drivenes takker Cecilia Nordström for tida og gir henne en LO-kjærlighet på pinne.

Brian Cliff Olguin

LOs sommerpatrulje er ute på veien igjen

ARRESTERT: Man Zar Myay Mon etter at han ble arrestert.

mata

Fagbevegelsen frykter for livet til arrestert aktivist i Myanmar

FRIVILLIGE: F.v. Ylva Skjæret og Trine Eike Selmer-Olsen er glad for å se mangfoldet av mennesker under årets Pride i Oslo.

LO i regnbuens farger under årets Pride i Oslo

POLITIANMELDELSE: Nordberg fra da han var hos politiet og anmeldte trusselen.

Gard Nordberg

Gard anmeldte trussel: To uker senere kom beskjeden fra politiet om at saken var henlagt

USIKKER FRAMTID: Tekstilindustrien i Bangladesh fikk tryggere arbeidsforhold med «Bangladesh-avtalen». Nå er det usikkert hva det blir til med etterfølgeren til avtalen.

ILO

Fagorganisasjoner trekker seg fra avtalen som skulle sikre liv og helse for tekstilarbeiderne i Bangladesh

TIL VENSTRE: Det politiske tyngdepunktet i en rødgrønn regjering må ligge til venstre, mener HK-leder Christopher Beckham. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Erlend Angelo

Her er Handel og Kontors krav til en ny regjering

STORFORNØYD: Bente Bergmann Bråthen anbefaler alle å ta HKs jobbsøkerkurs.

Brian Cliff Olguin

Bente fikk ny jobb etter HKs jobbsøkerkurs

Det blir tomt på Youngstorget 1.mai i år. Arrangementene blir stort sett digitale.

Hva skjer hvor 1. mai? Her er oversikten

Illustrasjonsfoto

Amazon

Amazon har drevet et skittent spill, mener amerikansk LO etter tap i historisk avstemning

TILLITSVALGT: Sigurd Bjerke og Cecilia Johansen i Spoon AS er tillitsvalgt for kommunikatørene i Spoon.

Kommunikatører valgte HK – akkurat som sjefen sin

Hans-Christian Gabrielsen ble bare 53 år gammel. Tirsdag 23. mars ble han begravet fra Røyken kirke.

Sissel M. Rasmussen

– Vi tar i dag farvel med en ruvende LO-leder

DIGITALT: Del en av HKs landsmøte ble gjennomført digitalt. Enkelte steder i landet var et fåtall representanter samlet, men det var på skjermen møtet foregikk.

Brian Cliff Olguin

HK satser på fysisk landsmøte i oktober

TAR OVER: Peggy Hessen Følsvik er konstituert som leder i LO. Hun har sittet i LOs ledelse i åtte år, og var tidligere nestleder i HK.

Peggy Hessen Følsvik er ny LO-leder