Til minne om Kari Nøst

Jøran Grønstad

NHO-sjefen «tvang» kona til å melde seg inn i HK

ETABLERING: Det er snart et år siden Amazon kom til Sverige, men de driver ikke selv lagerhusene. Enn så lenge er det tyske Kuehne+Nagel som gjør det ,og de ansatte har en tariffavtale.

Amazons lager i Sverige driftes av bedrift med tariffavtale

MISFORNØYD: Raymond Alstad, leder i bransjerådet HK Fagbevegelse, synes resultatet av lønnsoppgjøret for de ansatte i arbeiderbevegelsen er for snaut.

8.360 kroner mer i året til de ansatte i arbeiderbevegelsen

ORGANISERER SEG: Amazon-ansatte i USA gjør nok et forsøk på å få tariffavtale. Illustrasjonsbilde.

Amazon-arbeidere i New York vil danne fagforening

ENGASJERT: Han har en 15 prosent stilling, studerer for å bli lærer og er klubbleder på jobben.

Alexander (20) skulle bare ha en deltidsjobb – så ble han klubbleder

LIKT FOR ALLE: Terje Olsson, styreleder i LOfavør, krever at Elkjøp behandler sine ansatte likt, uavhengig om de er omfattet av tariffavtale eller ei. HK-leder Christopher Beckham (t.h.) er glad for støtten fra LO.

LO sier opp avtale med Elkjøp verdt 30 millioner kroner

DRØMME-STATSRÅDER: Trine Lise Sundnes (Ap), Terje Aasland (Ap), Freddy Øvstegård (SV), Mona Fagerås (SV) , Arne Nævra (SV) og Sverre Myrli (Ap) er blant politikerne forbundene peker på som sine favoritter.

Bakgrunnsfoto: Erlend Angelo

Her er LO-forbundenes ønske-statsråder

HJEM IGJEN: Junit-leder Torild Mjelstad tar med seg medlemmene sine til HK.

Privat

Fagforbundet Junit slår seg sammen med HK

ENGASJERTE: Fra venstre Inger Furmyr (SV), Marie Sneve Martinussen (Rødt), Marie Ekeberg (Rødt), Kari-Sofie Jenssen (Rødt), Nancy Gogstad (SV) og Tom Hetty Olsen (SV).

SV og Rødt i Lørenskog i solidaritetsaksjon for Elkjøp-ansatte

Elkjøp har fått kritikk etter at E24 skrev at ansatte i fagorganiserte varehus ikke får delta i kjedens månedlige bonusordning.

Emmie Kristiansen

Oppvaskmøte mellom Elkjøp og LO

LISTE: På jakt etter ny pc? HK har laget en liste over butikker som selger elektronikk og som har tariffavtale.

Colourbox

Her kan du handle elektronikk av ansatte med tariffavtale

ILDSJELER: F.v. Ingrid Eggereide og Nichlas Sæther Håvik har så langt klart å verve ti nye medlemmer hos forskjellige Teknikmagasinbutikker i Bergen.

Brian Cliff Olguin

Ingrid var misfornøyd med temperaturen på jobben. Så skrudde hun engasjementet opp ett hakk til

FORSVARER ORDNING: HR-direktør Stein Riibe i Eljøp Nordic forsvarer at bare uorganiserte får bonus.

Facebook-storm mot Elkjøp. Kjeden avviser at de driver med fagforeningsknusing

Fagforeningenes legitimitet kommer styrket ut av koronaen, mener forsker Mari Holm Ingelsrud.

Aslak Bodahl

Forsker med gladnyhet til fagforeningene: Nå vil flere organisere seg

Disse partiene vil gjøre det billigere å være fagorganisert

Teamsters-medlemmer i Los Angeles, California, markerte i mars støtte til kravet om tariffavtale på eit Amazon-varehus i Alabama.

Reuters / NTB

Éin million amerikanarar jobbar i utskjelte Amazon. No skal USAs største fagforbund organisere dei

OPP I LØNN: HK-tillitsvalgt Tim Marius Kollerød er en av de ansatte ved Handshake Norway som går opp i lønn nå når tariffavtalene er undertegnet. Bildet ble tatt under en fanemarkering 9. juli.

Streiken ved Handshake Norway er over – tariffavtalen er undertegnet

STØTTE: De streikende ved Handshake Norway fikk fredag se og høre at de ikke står alene i streiken for tariffavtale.

Full støtte til de streikende ved Handshake Norway

I STREIK: Seks HK-medlemmer i Handshake Norway er i streik. Kravet er at bedriften inngår tariffavtale.

HK

Seks HK-medlemmer streiker for å få tariffavtale

HUSMORFERIE: Harda Beil tar seg en velfortjent pust i bakken på  Svestad feriehjem for slitne husmødre, på Nesodden.

HUSMORFERIE: Harda Beil tar seg en velfortjent pust i bakken på Svestad feriehjem for slitne husmødre, på Nesodden.

Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Fri fra jobben i fem uker? Det har ikke alltid vært sånn. Slik ble ferien til

TAKK: Henrik Drivenes takker Cecilia Nordström for tida og gir henne en LO-kjærlighet på pinne.

Brian Cliff Olguin

LOs sommerpatrulje er ute på veien igjen

ARRESTERT: Man Zar Myay Mon etter at han ble arrestert.

mata

Fagbevegelsen frykter for livet til arrestert aktivist i Myanmar

FRIVILLIGE: F.v. Ylva Skjæret og Trine Eike Selmer-Olsen er glad for å se mangfoldet av mennesker under årets Pride i Oslo.

LO i regnbuens farger under årets Pride i Oslo

POLITIANMELDELSE: Nordberg fra da han var hos politiet og anmeldte trusselen.

Gard Nordberg

Gard anmeldte trussel: To uker senere kom beskjeden fra politiet om at saken var henlagt

USIKKER FRAMTID: Tekstilindustrien i Bangladesh fikk tryggere arbeidsforhold med «Bangladesh-avtalen». Nå er det usikkert hva det blir til med etterfølgeren til avtalen.

ILO

Fagorganisasjoner trekker seg fra avtalen som skulle sikre liv og helse for tekstilarbeiderne i Bangladesh

TIL VENSTRE: Det politiske tyngdepunktet i en rødgrønn regjering må ligge til venstre, mener HK-leder Christopher Beckham. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Erlend Angelo

Her er Handel og Kontors krav til en ny regjering