UENIGHET: Det har vært store uenigheter innad om hvordan AOF skal organiseres i framtida. Klubblederen i AOF Vestlandet er spent på hva som venter.

Erlend Angelo

Intern splid i AOF om fremtidig organisering: – Vi frykter «fiendtlig overtakelse»

TRE PÅ TOPP: Elisabeth Sundset, Christopher Beckham og Lena Reitan kan utgjøre ledelsen i HK fra og med landsmøtet neste år.

Martin Slørdal/Erlend Angelo

Beckham, Sundset og Reitan innstilt som ny ledertrio i HK

IKKE SÅNN: HKs neste landsmøte blir annerledes enn det forrige i 2016 - slik så det ut da. Det er på grunn av dagens smittevernregler, forklarer HK-leder Christopher Beckham.

HK vurderer å gjennomføre landsmøtet på én dag, fordelt på åtte steder

HINDRINGER: Koroaen setter grenser for verveaktiviteten, erkjenner Mats Jetlund, Lars Viljar Kvavik og Vigdis Rekdahl. Her på behørig avstand til hverandre.

Jan-Erik Østlie

De skal doble antallet medlemmer. Nå må de verve per telefon og epost

UENIGE: Konserntillitsvalgt Kateryna Bilokin er uenig med Ikea og Ikea Sørlandet om hvordan nedbemanning på sistnevnte skal skje.

Erlend Angelo

Ikea-tillitsvalgte skuffet over manglende samarbeid under nedbemanning: – Vi har ikke blitt hørt

ORDEN PÅ FAGBREV: Freddy Amundsen, tillisvalgt i Coop Obs Bygg Sotra.

Håvard Sæbø/privat

Avdelingsleder fikk ikke fagbrevtillegg verdt nesten 20.000 kroner: – Følg godt med, er rådet fra klubblederen

Tidligere kabinansatt i Wizz Air, rumenske Mircea Constantin, er nå utviklingssjef i fagforbundet FPU Romania. Han mistet jobben i Wizz Air i 2014, etter at han startet en fagforening, men vant over selskapet i rumensk høyesterett.

Privat

Kabinansatte Mircea fikk sparken da han startet fagforening i Wizz Air

UT: Det statlige oljefondet må ut av Wizz Air, krever Handel og Kontor.

Wizz Air

HK krever at Oljefondet selger seg ut av Wizz Air

Wizz Air

NHO forsvarer Wizz Airs ankomst i Norge

LO på barrikadene for Sundnes på Oslo-listen til Ap

FRIR TIL UNGE NORDMENN: Tradisjonelle danske fagforeninger blør medlemmer til den alternative fagforeningen Krifa, som gjør nye framstøt i det norske markedet. (ILLUSTRASJONSFOTO)

Erlend Angelo

Kontroversiell «billig-fagforening» til kamp om unge arbeidstakere

LO-veteran Trine Lise Sundnes bekrefter at hun ønsker å representere Oslo Ap på Stortinget neste periode.

Trine Lise Sundnes vil inn på Stortinget for Oslo Ap

Illustrasjonsfoto

Erlend Angelo

Ikea «feirer» ansatte med rekordbonuser etter gode salgstall – men møter skepsis hos tillitsvalgt

Lønnsoppgjøret 2020:

PASSE FORNØYD: Vigdis Rekdahl og Mats Jetlund var en del av forhandlingsdelegasjonen. LO Finans HK-leder Rekdahl sier hun er fornøyd med resultatet.

Finansoppgjøret: Minimum 1.500 kroner for bankansatte etter tøffe forhandlinger

– Det å avholde uravstemning over resultatet i et tariffoppgjør er ikke lovpålagt, men det anbefales, sier Fafo-forsker Kristine Nergaard. (Illustrasjonsfoto)

Tormod Ytrehus

Lønnsoppgjøret: Disse får ikke stemme i uravstemning

DRIVENES KAR: Henrik Drivenes er ny leder for HK-ungdommen.

Ylva Seiff Berge

En drivende kar: «Absolutt alle muligheter jeg har fått i hele mitt liv skylder jeg fagbevegelsen»

MEKTIGE FORHOLD: Lagrene til Amazon, eller «Fullfilment Centers» som de kalles, er digre. Her fra Tyskland.

NTB

Nå kommer verdensgiganten Amazon

Sissel M. Rasmussen

«Øst-Europas Ryanair» skal fly innad i Norge for 199 kroner: – Vi er et selskap uten fagforeninger

IKKE STREIK: Ansatte i varehandelen stemte ja til resultatet i årets lønnsoppgjør.

Martin G. Slørdal

Ikke streik i HK – klart ja-flertall i varehandelen

KORONA-SØKSMÅL: Amazon er saksøkt av ansatte på grunn av manglende smittevern under korona. Det er bare en av mange saker som setter selskapet i et dårlig lys om dagen.

Amazon

Europeisk fagbevegelse krever at EU gransker Amazon etter anklager om spionering på fagorganiserte

STØTTER STREIKEN: HK-leder Christopher Beckham holdt appell til støtte for vekterne som er i streik under en markering på Youngstorget i Oslo på onsdag.

Jan-Erik Østlie

Pass opp for streikebryteri, advarer HK-lederen sine medlemmer

TRE STEDER: Teknikken bør stå HK bi når landsmøtet skal videoverføres mellom Oslo, Drammen og Lillestrøm. Bildet er fra HKs landsmøte i 2016.

HK deler landsmøtet sitt i tre

Lønnsoppgjøret 2020:

FIKK BORT 12-TIMERSREGELEN: Forbundsleder Christopher Beckham er fornøyd med at 12-timersregelen er fjernet for alltid. Men skulle gjerne sett at de fikk på plass full lønn under sykdom.

HK fikk endelig fjernet 12-timersregelen – men fikk ikke full lønn under sykdom

Lønnsoppgjøret 2020:

PÅ VEI TIL MEKLING: Forbundsledelsen med 2. nestleder Elisabeth Sundset (fra venstre), forbundsleder Christopher Beckham og 1. nestleder Bjørn Mietinen leder forhandlingsdelegasjonen på vei over Youngstorget til Riksmekleren i Grensen 3.

Erlend Angelo

HK og Virke er i gang med meklingen: – Vi vil helst unngå streik, men er klare hvis vi må, sier forbundslederen

STREIK!: Butikkstreiken i 1961 var den første landsomfattende på området. Til venstre forsida til Handels- og Kontorfunksjonæren, forløperen til HK-Nytt, etter at alt hadde ordnet seg. Diverse streikebilder til høyre.

Ukjent /Arbark

Forrige storstreik i handelen var i 1961. 4.000 butikkansatte marsjerte ut i gatene – for 60 kroner mer i måneden

DELES I TRE: Når HK samles til landsmøte i januar, kan det bli på tre ulike steder. Her er HK-leder Christopher Beckham under landsmøtet i 2016.

HK vurderer å holde landsmøtet på tre steder – samtidig

VAKRE OMGIVELSER: Tour de Coop er medlemspleie og engasjement – og annerledes dager som tillitsvalgt. Flere har meldt interesse på å være med på neste års stunt. Så touren er allerede blitt en vedtatt tradisjon!

Erlend Angelo

Coop-tillitsvalgte syklet rundt til medlemmene: – Heldigvis er vi fagforeningsfolk seige!