STORFORNØYD: Bente Bergmann Bråthen anbefaler alle å ta HKs jobbsøkerkurs.

Brian Cliff Olguin

Bente fikk ny jobb etter HKs jobbsøkerkurs

Det blir tomt på Youngstorget 1.mai i år. Arrangementene blir stort sett digitale.

Hva skjer hvor 1. mai? Her er oversikten

Illustrasjonsfoto

Amazon

Amazon har drevet et skittent spill, mener amerikansk LO etter tap i historisk avstemning

TILLITSVALGT: Sigurd Bjerke og Cecilia Johansen i Spoon AS er tillitsvalgt for kommunikatørene i Spoon.

Kommunikatører valgte HK – akkurat som sjefen sin

Hans-Christian Gabrielsen ble bare 53 år gammel. Tirsdag 23. mars ble han begravet fra Røyken kirke.

Sissel M. Rasmussen

– Vi tar i dag farvel med en ruvende LO-leder

DIGITALT: Del en av HKs landsmøte ble gjennomført digitalt. Enkelte steder i landet var et fåtall representanter samlet, men det var på skjermen møtet foregikk.

Brian Cliff Olguin

HK satser på fysisk landsmøte i oktober

TAR OVER: Peggy Hessen Følsvik er konstituert som leder i LO. Hun har sittet i LOs ledelse i åtte år, og var tidligere nestleder i HK.

Peggy Hessen Følsvik er ny LO-leder

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) er død

DRAMATISK: Ronny Fra­ntzen er frivillig i  Norsk Folkehjelp. Han bisto i arbeidet etter raset i Gjerdrum 30. desember.

DRAMATISK: Ronny Fra­ntzen er frivillig i Norsk Folkehjelp. Han bisto i arbeidet etter raset i Gjerdrum 30. desember.

Brian Cliff Olguin

Ronny bisto under raset i Gjerdrum

– Det er alltid viktig for oss å utjevne forskjeller og ikke skape mer ulikhet, ved å dra de som er nederst ved bordet lenger opp. Det er kjempeviktig for å få den utviklingen vi ønsker, sier HK-leder Christopher Beckham.

Erlend Angelo

Derfor skal lavtlønte løftes, også i krisetider: – Kjempeviktig for å utjevne forskjellene

UTREDET: En ny AFP-modell er snart klar. LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er fornøyd med modellen, men finansieringen er ikke på plass.

Jan-Erik Østlie

Nærmer seg enighet om tilleggspensjon – men fortsatt usikkert hvordan den skal finansieres

illustrasjonsfoto

Erlend Angelo

Koronabonuser gjorde butikkansatte til lønnsvinnerne i 2020 – her er tallene for fjorårets lønnsvekst

DIGITAL KONFERANSE: Broen til framtiden ble i år arrangert digitalt. Her er Berit Hagen Agøy, internasjonal direktør i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Christopher Beckham, forbundsleder i Handel og Kontor og ordstyrer Sofie Nordvik fra KFUK-KFUM Global.

Skjermdump/Broen til framtiden

HK-leder Beckham: – Tida er inne for å ta miljøbevegelsen til oss

GRUNN TIL Å SMILE: LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier de er svært fornøyde med å ha fått fjernet forslag som ville rammet de mest utsatte menneskene på arbeidsmarkedet hardest. (Bildet er fra før koronautbruddet.)

Leif Martin Kirknes

Stopper kutt i sykelønna: LO og fagbevegelsen fikk avverget forslag om 80 prosent sykelønn

52 KRONER FORSKJELL: Fellesforbundet mener Ajeyram Muhunthan (fra venstre), Madelen Poots, Martin Flagstad og de andre ansatte på Milrab sitt lager skal ha en tariffavtale som gir drøyt 212 kroner timen. Bedriften og NHO mener derimot at en tariffavtale med rundt 160 kroner timen er den som skal gjelde.

Roy Ervin Solstad

Ett ord i tariffavtalen kan koste de ansatte 100.000 kroner i året

NI SENDINGER: Dette er hovedinnholdet i HKs verveuke. Her er det bare å velge å vrake. Eller du kan se alle sammen.

Lene Svenning

HK vil sjarmere potensielle medlemmer på nettet

LANG DAGS FERD: Kampen om tariffavtale er lang og vanskelig i USA.

Amazon

Amazon ruster seg til kamp: Nå skal forsøket på fagorganisering i Alabama knuses

LAVTLØNNET: Ansatte på bensinstasjoner har i lang tid vært definert som lavtlønnet.

Ny rapport: Lavlønnstillegg blir stadig viktigere for å unngå økt ulikhet

Det er stror misnøye blant de Google-ansatte. Nå har de startet fagforeningen The Alphabet Workers Union og slutter seg til det amerikanske fagforbundet Communication Workers of America, CWA.

colourbox.com

Google-ansatte organiserer seg etter lang tids misnøye

Landsmøtet 2021:

NY LEDER: Christopher Beckham blir HKs nye forbundsleder. Bildet ble tatt under forbedelsene til landsmøtet.

Her er HKs nye ledelse

GLAD FOR MEDLEMSVEKST: – Vi skal fortsette det gode arbeidet, sier Elisabeth Sundset, 2. nestleder i HK.

HK satte nyttårsrekord med 77.781 medlemmer

LANDSMØTE PÅ NETT: Fredag starter tidenes lengste landsmøte i Handel og Kontor. Forbundsleder Christopher Beckham starter opp landsmøtet på fredag - før det tar en lang og god pause fram til høsten en gang.

Ylva Seiff Berge

Fredag starter HKs landsmøte – på nett. Representantene samles i grupper på maks ti – eller sitter hjemme

LIGNER: HKs nye chatbot, Sidsel, hedrer den tidligere HK-lederen Sidsel Bauck.

arkivfoto og HK

Har du spørsmål til HK? Nå kan du snakke med chatboten Sidsel

I 2019 fikk Foodora gjennomslag i kravet om tariffavtale etter flere uker med tøffe forhandlinger. Omfanget av tariffavtaler på arbeidsplassene fortsetter imidlertid å synke, viser ny Fafo-forskning.

Håvard Sæbø

Færre bedrifter har tariffavtale for sine ansatte. LO er bekymret for utviklinga

Roy Ervin Solstad

Lageransatte skal ha 212 kroner i timen, mener Fellesforbundet. Nei, de skal på HK-tariffen og ha 160 kroner, svarer NHO

MIKROLÆRING: Følger du LO-advokatene på Facebook lærer du litt og litt - og til slutt mye.

Erlend Angelo

LO-advokatenes Facebook-gruppe er blitt rekordpopulær: – Vi satser på mikrolæring, du lærer mye av å lære litt

Debattinnlegg:

ØNSKET: Fawsi Adem, leder i HK region Øst og Ikea-ansatt, er en av flere kandidater til HKs ledelse.

Ragnhild Heyerdahl

HKs ledelse må være representativ for medlemmene!