OPP I LØNN: HK-tillitsvalgt Tim Marius Kollerød er en av de ansatte ved Handshake Norway som går opp i lønn nå når tariffavtalene er undertegnet. Bildet ble tatt under en fanemarkering 9. juli.

Streiken ved Handshake Norway er over – tariffavtalen er undertegnet

STØTTE: De streikende ved Handshake Norway fikk fredag se og høre at de ikke står alene i streiken for tariffavtale.

Full støtte til de streikende ved Handshake Norway

I STREIK: Seks HK-medlemmer i Handshake Norway er i streik. Kravet er at bedriften inngår tariffavtale.

HK

Seks HK-medlemmer streiker for å få tariffavtale

HUSMORFERIE: Harda Beil tar seg en velfortjent pust i bakken på  Svestad feriehjem for slitne husmødre, på Nesodden.

HUSMORFERIE: Harda Beil tar seg en velfortjent pust i bakken på Svestad feriehjem for slitne husmødre, på Nesodden.

Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Fri fra jobben i fem uker? Det har ikke alltid vært sånn. Slik ble ferien til

TAKK: Henrik Drivenes takker Cecilia Nordström for tida og gir henne en LO-kjærlighet på pinne.

Brian Cliff Olguin

LOs sommerpatrulje er ute på veien igjen

ARRESTERT: Man Zar Myay Mon etter at han ble arrestert.

mata

Fagbevegelsen frykter for livet til arrestert aktivist i Myanmar

FRIVILLIGE: F.v. Ylva Skjæret og Trine Eike Selmer-Olsen er glad for å se mangfoldet av mennesker under årets Pride i Oslo.

LO i regnbuens farger under årets Pride i Oslo

POLITIANMELDELSE: Nordberg fra da han var hos politiet og anmeldte trusselen.

Gard Nordberg

Gard anmeldte trussel: To uker senere kom beskjeden fra politiet om at saken var henlagt

USIKKER FRAMTID: Tekstilindustrien i Bangladesh fikk tryggere arbeidsforhold med «Bangladesh-avtalen». Nå er det usikkert hva det blir til med etterfølgeren til avtalen.

ILO

Fagorganisasjoner trekker seg fra avtalen som skulle sikre liv og helse for tekstilarbeiderne i Bangladesh

TIL VENSTRE: Det politiske tyngdepunktet i en rødgrønn regjering må ligge til venstre, mener HK-leder Christopher Beckham. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Her er Handel og Kontors krav til en ny regjering

STORFORNØYD: Bente Bergmann Bråthen anbefaler alle å ta HKs jobbsøkerkurs.

Brian Cliff Olguin

Bente fikk ny jobb etter HKs jobbsøkerkurs

Det blir tomt på Youngstorget 1.mai i år. Arrangementene blir stort sett digitale.

Hva skjer hvor 1. mai? Her er oversikten

Illustrasjonsfoto

Amazon

Amazon har drevet et skittent spill, mener amerikansk LO etter tap i historisk avstemning

TILLITSVALGT: Sigurd Bjerke og Cecilia Johansen i Spoon AS er tillitsvalgt for kommunikatørene i Spoon.

Kommunikatører valgte HK – akkurat som sjefen sin

Hans-Christian Gabrielsen ble bare 53 år gammel. Tirsdag 23. mars ble han begravet fra Røyken kirke.

Sissel M. Rasmussen

– Vi tar i dag farvel med en ruvende LO-leder

DIGITALT: Del en av HKs landsmøte ble gjennomført digitalt. Enkelte steder i landet var et fåtall representanter samlet, men det var på skjermen møtet foregikk.

Brian Cliff Olguin

HK satser på fysisk landsmøte i oktober

TAR OVER: Peggy Hessen Følsvik er konstituert som leder i LO. Hun har sittet i LOs ledelse i åtte år, og var tidligere nestleder i HK.

Peggy Hessen Følsvik er ny LO-leder

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) er død

DRAMATISK: Ronny Fra­ntzen er frivillig i  Norsk Folkehjelp. Han bisto i arbeidet etter raset i Gjerdrum 30. desember.

DRAMATISK: Ronny Fra­ntzen er frivillig i Norsk Folkehjelp. Han bisto i arbeidet etter raset i Gjerdrum 30. desember.

Brian Cliff Olguin

Ronny bisto under raset i Gjerdrum

– Det er alltid viktig for oss å utjevne forskjeller og ikke skape mer ulikhet, ved å dra de som er nederst ved bordet lenger opp. Det er kjempeviktig for å få den utviklingen vi ønsker, sier HK-leder Christopher Beckham.

Erlend Angelo

Derfor skal lavtlønte løftes, også i krisetider: – Kjempeviktig for å utjevne forskjellene

UTREDET: En ny AFP-modell er snart klar. LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er fornøyd med modellen, men finansieringen er ikke på plass.

Jan-Erik Østlie

Nærmer seg enighet om tilleggspensjon – men fortsatt usikkert hvordan den skal finansieres

illustrasjonsfoto

Erlend Angelo

Koronabonuser gjorde butikkansatte til lønnsvinnerne i 2020 – her er tallene for fjorårets lønnsvekst

DIGITAL KONFERANSE: Broen til framtiden ble i år arrangert digitalt. Her er Berit Hagen Agøy, internasjonal direktør i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Christopher Beckham, forbundsleder i Handel og Kontor og ordstyrer Sofie Nordvik fra KFUK-KFUM Global.

Skjermdump/Broen til framtiden

HK-leder Beckham: – Tida er inne for å ta miljøbevegelsen til oss

GRUNN TIL Å SMILE: LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier de er svært fornøyde med å ha fått fjernet forslag som ville rammet de mest utsatte menneskene på arbeidsmarkedet hardest. (Bildet er fra før koronautbruddet.)

Leif Martin Kirknes

Stopper kutt i sykelønna: LO og fagbevegelsen fikk avverget forslag om 80 prosent sykelønn

52 KRONER FORSKJELL: Fellesforbundet mener Ajeyram Muhunthan (fra venstre), Madelen Poots, Martin Flagstad og de andre ansatte på Milrab sitt lager skal ha en tariffavtale som gir drøyt 212 kroner timen. Bedriften og NHO mener derimot at en tariffavtale med rundt 160 kroner timen er den som skal gjelde.

Roy Ervin Solstad

Ett ord i tariffavtalen kan koste de ansatte 100.000 kroner i året

NI SENDINGER: Dette er hovedinnholdet i HKs verveuke. Her er det bare å velge å vrake. Eller du kan se alle sammen.

Lene Svenning

HK vil sjarmere potensielle medlemmer på nettet

LANG DAGS FERD: Kampen om tariffavtale er lang og vanskelig i USA.

Amazon

Amazon ruster seg til kamp: Nå skal forsøket på fagorganisering i Alabama knuses