SOMMERPATRULJE: Knud-Daniel Hansen fra Fagforbundet og Mikael Schevik fra Industri Energi er noen av dem som er ute og går på patrulje. Handel og Kontor derimot har valgt å ikke gå ut, og ringer rundt til unge ansatte fra kontoret.

Ylva Seiff Berge

– Korona gjør sommerpatruljen viktigere enn noen gang, mener HK Ung-leder

NESTLEDERKANDIDAT: Lena Reitan vil gjerne inn i HKs ledelse. Nå foreslås hun av region Østlandet Sør.

Lederkampen utvides i HK: Lena Reitan foreslås som nestleder

TIDSBEGRENSNING?: HKs landsmøte må ta stilling til om det skal være aldersgrenser for hele eller deler av ledelsen eller om det skal være et tak på hvor mange perioder hele ledelsen eller bare lederen kan sitte på toppen. Bildet er fra landsmøtet i 2016 da Christopher Beckham og Bjørn Mietinen ble valgt til henholdsvis 2. og 1. nestleder.

HK-ledere kan få maks tolv år på toppen

TO KANDIDATER: Bjørn Mietinen tar opp kampen med Christopher Beckham – begge vil bli forbundsleder.

Det blir kamp om ledervervet i HK – Bjørn Mietinen vil bli forbundsleder

EU-undersøkelse viser at ansatte som regelmessig jobber hjemmefra, har dobbelt så stor sjanse for å jobbe 48 timer eller mer i uken.

Daria Nepriakhina/Unsplash.com

Europeisk fagbevegelse advarer mot hjemmekontor: Seksdoblet sjanse for å jobbe i fritiden

Wikimedia Commons

Amazon-ansatte saksøker nettgiganten for manglende smitteverntiltak

Erlend Angelo

Fagbevegelsens eget studieforbund sa opp avdelingsleder – endte med millionforlik i retten

STORE MULIGHETER: Forfatterne av denne boka mener det norske tariffsystemet er godt egnet til å bidra med klimaløsninger.

Erlend Angelo

Oppspill til et grønnere arbeidsliv

NUMMER EN OG TO: Bjørn Mietinen (til høyre) klapper inn Christopher Beckham som konstituert leder av HK. Nå kan det bli kamp om ledervervet når HKs landsmøte kommer i januar neste år.

Bjørn Mietinen foreslås som ny HK-leder

SOMMERPATRULJEN BLIR SPESIELT VIKTIG I ÅR: Ungdomsrådgiver i LO Bjarne Lagesen og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier at årets sommerpatrulje blir viktigere enn på lenge.

LO-lederen: – Større fare for at sommervikarer utnyttes i år

ENIGE: HK og AAF er enige om at stillingsutvalgene i arbeiderbevegelsens foretak også skal bestemme hvilke stillinger som skal lønnes høyest.

Lene Svenning

Avlyst rettssak om lederlønninger i arbeiderbevegelsen

Illustrasjonsfoto

Nå får 4.000 permitterte HK-medlemmer tilbud om egne, gratis nettkurs

MOTSTANDSKVINNEN: Solveig Lystad var en av de usynlige motstandskjemperne under krigen. I 1995 fikk hun endelig deltakermedaljen fra Norge og fikk anerkjent sitt arbeid under krigen.

Privat

Solveig Lystad drev illegalt arbeid fra HKs kontorer under krigen

NEI TIL USERIØSE AKTØRER: Fredag 8. mai lanserte samarbeidspartnerne en felles informasjonsside der forbrukerne kan få mer kunnskap om fordelene ved å benytte seriøse aktører i forbindelse med bilvask. Målet er å påvirke forbrukernes holdinger.

Ilustrasjonsbilde

Starter kampen mot useriøse bilvaskerier

SKATTEFRADRAG: Fagforeningsfradraget har vært avgjørende for å holde den fallende fagforeningsoppslutningen i sjakk, hevder forskerne fra Institutt for samfunnsforskning. Uten fradraget ville oppslutningen om fagforeningene ha falt mer over tid enn det som har vært tilfellet, påpeker de.

Colourbox.com

Ny forskning: Fagforeningsfradraget har bremset fallet i andelen organiserte

MINIPAROLER: Mange deltok i årets 1. mai-markering ved å fronte sin hjertesak hjemmefra. Fra lista med miniparoler på lo.no.

skjermdump fra lo.no

16.000 gikk i 1. mai-tog på nett: Digital 1. mai kan ha kommet for å bli, sier LO

INTERNASONALT SAMARBEID: HK bidrar til Norsk Folkehjelps arbeid i Myanmar. Bildet er fra forbundets besøk til landet i februar.

HK gir 75.000 kroner til Norsk Folkehjelps 1. mai-aksjon

Tormod Ytrehus

Jo, det skal bli både flammende appeller og 1. mai-tog, lover LO. Slik blir årets feiring

COVID-19: – Den risikoen arbeiderne står overfor må anerkjennes som en yrkessykdom, sier Oliver Roething, regionalsekretær i UNI Europa.

UNI Europa

UNI Europa vil at EU-kommisjonen skal anerkjenne Covid-19 som en yrkessykdom

Marit Jørgenrud er hovedtillitsvalgt for LO Finans Østlandet og ansatt i Sparebank 1 Østlandet.

Privat

Vanligvis er hovedtillitsvalgt Marit omgitt av 40 kolleger: – Jeg gleder meg til å kunne se folk igjen!

UTSETTER: Det er trolig ikke mulig å samle 300 mennesker i samme sal i september. Derfor flyttes HKs landsmøte til januar. Bildet er fra landsmøtet i 2016.

HK utsetter landsmøtet på grunn av korona-situasjonen

TUNGE TAK: Det har vært en belastning for mange tillitsvalgte, denne koronakrisa. Så også for Amir Mayani.

Tårer, frykt og lange arbeidsdager: – Å være tillitsvalgt under koronakrisa har vært en psykisk påkjenning, sier Amir Mayani

PERMITTERT: Mange tusen arbeidstakere er permittert på grunn av korona. En stor del av dem jobber i bransjer som HK organiserer innenfor.

Ole Palmstrøm

HK lager egne tilbud til korona-permitterte

PÅ NETT: Slik så det ut under fjorårets 1. mai-markering i Oslo. I år er målet at like mange vil delta over hele landet, bare at det skjer på en felles plattform på nett.

Slik blir årets digitale 1. mai: – Alle kan gå i tog

HVORDAN HÅNDTERE FØLELSER: En god tillitsvalgt klarer å stå i de vanskelige følelsene sammen med medlemmene, mener psykolog Jan-Martin Berge.

Tillitsvalgt i krisetid: Slik tar du som best vare på medlemmene dine – og deg selv

Konsekvenser for arbeidsgivere som stjeler fra sine ansatte eller fra samfunnet er fraværende i straffeloven, sier LO-sekretær Trude Tinnlund.

Jan-Erik Østlie

Permitterte arbeidstakere kan straffes for å stille til «dugnad» – mens arbeidsgiver går fri

NY PÅ TOPPEN: Bergenseren Christopher Beckham tar over som HK-leder fra 1. april.

Fra i dag er Christopher Beckham HK-leder