JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ica-kutt ingen bombe

Den nye Ica-sjefen, Thorbjørn Theie, varsler at han vil rydde skikkelig opp i dagligvarekjeden. Det er ingen overraskelse for HK-klubben.
22.05.2012
10:41
16.12.2013 19:15

lene.svenning@lomedia.no

– Vi har visst lenge at det kommer en nedbemanning på hovedkontoret. Dette er ikke nytt for oss, sier Regine Skjærmoen, HK-tillitsvalgt på Icas hovedkontor.

– Det blir kutt

I et intervju med Aftenposten i går kunne den uke gamle Ica-sjefen melde om at han vil ta grep for å forbedre dagligvarekjedens økonomi.

Thorbjørn Theie varsler at han vil foreta en skikkelig opprydning på hovedkontoret, regionskontorene og i logistikksystemet.

Ica Norge har gått med tap de siste fire årene. Bare de tre første månedene i år har selskapet tapt 100 millioner kroner, skriver Aftenposten.

– Vi er for mange. Det blir kutt, og alle vet at vi er for mange, sier Theie til avisen.

Direktøren peker spesielt på den store bruken av eksterne konsulenter i Ica. De skal ut før det blir snakk om oppsigelser av ansatte.

Vakuum

Regine Skjærmoen er ikke overrasket over Theies uttalelser.

– Vi hadde samtaler med Theie i går. Han har visjoner for Ica, og vi håper han er i stand til å få selskapet på rett kjøl. Folk som jobber i Ica er klare for å få det til, sier Skjærmoen til HK-Nytt.

To ganger tidligere har det vært gjennomført nedbemanninger på Ica's hovedkontor. Og Theies forgjenger varslet også betydelige kutt i den om lag 400 mennesker store staben på hovedkontoret.

– Vi vet ikke hvor mange det blir snakk om nå, men alle ansatte er klar over at det blir en ny runde med nedbemanning. Vi har fått et nytt datasystem, det tilsier færre folk. De fleste ser at noe må gjøres, også i måten å jobbe på. En del har valgt å slutte, andre ser seg om etter annet arbeid. Folk har gått litt i vakuum nå, sier den HK-tillitsvalgte.

Regner med ryddig prosess

Skjærmoen regner med at nedbemanningen vil foregå på en ryddig og ordentlig måte.

– Vi har faste møter og en jevn dialog med Ica-ledelsen. Vi regner med at dette vil bli en ryddig prosess, sier hun.

Thorbjørn Theie skal ikke bare kutte i staben. Han vil også etablere flere butikker.

– Vi står på stedet hvil mens andre bygger nytt. Da taper vi. Det lå ingen etableringsplan i papirene da jeg begynte i Ica for en uke siden. Nå legger jeg opp en offensiv etableringsplan, sier han til Aftenposten.

Theie er den femte Ica-sjefen siden 2004.

22.05.2012
10:41
16.12.2013 19:15