JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen overraskelser i Coop

De ansatte i kooperasjonen får det samme som i HSH-området. Mellomoppgjøret er unnagjort.
07.04.2011
16:01
16.12.2013 15:52

lene.svenning@lomedia.no

2 kroner i generelt tillegg, og 1 krone på satsene for lønnstrinn1-5. Lønnstrinn 6 øker med 325 kroner i måneden. De ansatte i Coop-butikkene får altså det samme som resten av de andre ansatte i varehandelen i år også. LO og arbeidsgiverorganisasjonen Samfo møttes til forhandlinger i formiddag klokka 11. Nå har de undertegnet protokollen.

Flere overenskomster

I Lederoverenkomsten gis det et generelt tillegg på 2 kroner i timen. Basislønna går opp med 12.000 kroner i året, til omlag 356.000 kroner, forteller HK-leder Sture Arntzen. I overenskomsten for Coop Norge SA gis det også 2 kroner i generelt tillegg, pluss 1 krone på alle lønnssatser. I bensinoverenkomsten får alle 3 kroner mer i timen, fordi gjennomsnittslønna her er lavere enn 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. I overenskomsten for USBL og ledere i Coop Norge økes lønna med 2 kroner i timen.

- Forhandlingsutvalget er særs fornøyd med resultatet, sier Arntzen til HK-Nytt.

Som i NHO-oppgjøret

De andre forbundene som var med under forhandlingene idag reiser hjem med det samme resultatet som i forhandlingene medllom LO og NHO, opplyser han.

I tillegg til Handel og Kontor har også Fagforbundet, Norsk Arbeidsmandsmandsforbund, Norsk Nærings-og nytelsesmiddelarbeiderforbund, Forbundet for ledelse og teknikk og EL & IT Forbundet medlemmer som omfattes av disse forhandlingene.

07.04.2011
16:01
16.12.2013 15:52