OPP I LØNN: Vinmonopolet går så det suser. Nå går de ansatte opp i lønn.

Vinmonopol-ansatte får betalt for rekordår

Polansatte øker lønna med 3,1 prosent – pluss økt kompetansetillegg.
10.05.2021
10.05.2021 12:51

Fredag ettermiddag ble det siste forhandlingsmøtet i tariffoppgjøret for Handel og Kontors medlemmer i Vinmonopolet gjennomført. Partene ble enige om en lønnsøkning på 3,1 prosent fra 1. april. Det inkluderer tillegget på 4.388 kroner som det ble enighet om i første runde av forhandlingene.

I tillegg får de ansatte 3 kroner mer i timen i økt kompetansetillegg. Dette tillegget er nå på 19 kroner i timen, opplyser Lena Reitan, nestleder i Handel og Kontor. Hun ledet forhandlingene med Vinmonopolet.

Les også: Butikkansatte er ikke redd for smitte i arbeidsklær

– Vi er godt fornøyd med resultatet, sier hun til HK-Nytt.

Reitan understreker at fredagens forhandlinger er å anse som lokale forhandlinger, hvor fire kriterier ble lagt til grunn: Bedriftens økonomi, produktivitet, framtidsutsikter og konkurranseevne.

– Vinmonopolet går så det suser, og framtidsutsiktene er gode. Derfor ble vi enige om at det var riktig å få til et løft i lønna, sier Reitan.

Rekordår

Nestlederen peker på at lønnsøkningen som ble gitt i fjor høst var beskjeden. Da fikk HKs medlemmer i Vinmonopolet en lønnsøkning på 1,65 prosent – i tillegg til økte tillegg for ubekvemme arbeidstider.

– Nå mente vi at våre medlemmer skulle ha godt betalt etter det de har stått oppe i de siste året, sier Reitan.

Stengte grenser som følge av koronapandemien har gitt Vinmonopolet en voldsom omsetningsøkning.

Les også: Berith fikk godkjent covid-19 som yrkesskade: – Håper flere kan få samme hjelp

Høy kompetanse – høyt tillegg

Lena Reitan er spesielt fornøyd med økningen i kompetansetillegget på 3 kroner i timen.

– Det er viktig at det er høyt i Vinmonopolet. Vinmonopolet er en faghandel, og det kreves høy kompetanse for å jobbe der.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

10.05.2021