JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vinmonopol-ansatte får betalt for rekordår

Polansatte øker lønna med 3,1 prosent – pluss økt kompetansetillegg.
OPP I LØNN: Vinmonopolet går så det suser. Nå går de ansatte opp i lønn.

OPP I LØNN: Vinmonopolet går så det suser. Nå går de ansatte opp i lønn.

Martin Guttormsen Slørdal

lene.svenning@lomedia.no

Fredag ettermiddag ble det siste forhandlingsmøtet i tariffoppgjøret for Handel og Kontors medlemmer i Vinmonopolet gjennomført. Partene ble enige om en lønnsøkning på 3,1 prosent fra 1. april. Det inkluderer tillegget på 4.388 kroner som det ble enighet om i første runde av forhandlingene.

I tillegg får de ansatte 3 kroner mer i timen i økt kompetansetillegg. Dette tillegget er nå på 19 kroner i timen, opplyser Lena Reitan, nestleder i Handel og Kontor. Hun ledet forhandlingene med Vinmonopolet.

Les også: Butikkansatte er ikke redd for smitte i arbeidsklær

– Vi er godt fornøyd med resultatet, sier hun til HK-Nytt.

Reitan understreker at fredagens forhandlinger er å anse som lokale forhandlinger, hvor fire kriterier ble lagt til grunn: Bedriftens økonomi, produktivitet, framtidsutsikter og konkurranseevne.

– Vinmonopolet går så det suser, og framtidsutsiktene er gode. Derfor ble vi enige om at det var riktig å få til et løft i lønna, sier Reitan.

Rekordår

Nestlederen peker på at lønnsøkningen som ble gitt i fjor høst var beskjeden. Da fikk HKs medlemmer i Vinmonopolet en lønnsøkning på 1,65 prosent – i tillegg til økte tillegg for ubekvemme arbeidstider.

– Nå mente vi at våre medlemmer skulle ha godt betalt etter det de har stått oppe i de siste året, sier Reitan.

Stengte grenser som følge av koronapandemien har gitt Vinmonopolet en voldsom omsetningsøkning.

Les også: Berith fikk godkjent covid-19 som yrkesskade: – Håper flere kan få samme hjelp

Høy kompetanse – høyt tillegg

Lena Reitan er spesielt fornøyd med økningen i kompetansetillegget på 3 kroner i timen.

– Det er viktig at det er høyt i Vinmonopolet. Vinmonopolet er en faghandel, og det kreves høy kompetanse for å jobbe der.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK