Vil lovfeste heltid

SV-nestleder Bård Vegard Solhjell høstet applaus da han lovet HK-landsmøtet kamp for lovfesting av retten til heltid.
18.09.2012
11:31
16.12.2013 20:11

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Solhjell hilste HK-landsmøtet tirsdag med klar melding om at lovfesting av retten til heltid støttes av SV.

Forskjellsbehandling

Parti-nestlederen mener dette er et viktig virkemiddel for å få bukt med det kjønnsdelte arbeidsmarkedet. Solhjell ser med bekymring på at det i den mannsdominerte faghandelen stort sett er heltidsstillinger, mens øvrig varehandel med mange kvinnelige ansatte, baserer seg på deltidsstillinger.

- Det er vanskelig å forstå at du trenger heltidsstillinger for å selge spiker, men deltidsansatte for å selge klær. Det er store kjønnsforskjeller i bransjen og en systematisk forskjellsbehandling av kvinner og menn. Det må opphøre, understreket Solhjell.

Lovfest heltid

I likhet med statsminister Jens Stoltenberg, viste Solhjell til at regjeringen har satt i gang flere tiltak for å få bukt med den høye andelen ufrillig deltidsansatte - som at de vil åpne for at ansatte som over tid har jobbet mer enn kontraktet tilsier, skal ha rett til høyere stillingbrøk.

Men SV-Solhjell gikk lenger enn sin regjeringssjef i å foreskrive medisinen mot deltidsarbeidsløshet.

- Mye er oppnådd, men mye gjenstår for regjeringen. Og jeg vil legge til for SV egen regning - retten til heltid må lovfestes, sa Solhjell.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

18.09.2012
11:31
16.12.2013 20:11