Ingen bensinstreik

Etter halvannen dag hos riksmekleren, ble ny tariffavtale for de bensinstasjonsansatte undertegnet. Dermed blir det ikke bensinstreik.
28.09.2012
15:25
16.12.2013 20:20

martin.slordal@lomedia.no

HK-nestleder og forhandlingsleder Bjørn Mietinen synes Handel og Kontor har fått til et greit resultat.

– Alle satsene har blitt hevet med fem kroner og vi har fått igjennom at fagbrevtillegget skal økes. De som er på trinn seks øker timelønna med åtte kroner i år og ytterlige seks kroner neste år. Det er vi fornøyd med, sier han.

Måtte mekles

Handel og Kontor og NHO Kiosk Bensin Service forhandlet om vilkårene for de ansatte på bensinstasjoner i juni. Den gangen kom ikke partene til enighet, HK brøt forhandlingene,

HKs krav var å få øket timelønnssatsene, samt å få til en forbedring av garantilønnsordningen. De oppnådde altså det første, men ikke det siste i meklingen.

Hovedresultatet er 1,25 kroner i generelt tillegg til alle fra 1. april i år. I tillegg økte timesatsene og anisiennitetssatsene. Se oversikt her.

Meklingsresultatet går nå ut til uravstemning blant medlemmene. Forhandlingsutvalget anbefaler medlemmene å stemme ja til resultatet. Fristen er i midten av oktober.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

28.09.2012
15:25
16.12.2013 20:20