DEN ENE PARTEN:  Representantene fra HK og de streikende medlemmene ved Design Forum var den eneste parten som møtte til mekling. Fra venstre: Oddvar Støylen, Kjetil Neskvern, Robert Blejder, Vibecke Hertzberg, Helene Wiik Olstad, Oda Regine Næristorp og Trine Lise Sundnes.

DEN ENE PARTEN: Representantene fra HK og de streikende medlemmene ved Design Forum var den eneste parten som møtte til mekling. Fra venstre: Oddvar Støylen, Kjetil Neskvern, Robert Blejder, Vibecke Hertzberg, Helene Wiik Olstad, Oda Regine Næristorp og Trine Lise Sundnes.

Martin Guttormsen Slørdal

Ingen løsning i Design Forum

Arbeidsgiver Haakon Strømsmo møtte ikke til tvungen mekling mandag. Dermed fortsetter streiken for tariffavtale.
24.02.2014
16:07
27.08.2015 20:00

martin.slordal@lomedia.no

Etter mer enn fire uker i streik var partene i konflikten hos kleskjeden Design Forum innkalt til såkalt tvungen mekling mandag. To timer før møtestart mottok kretsmekler Inger Tellefsen en e-post fra daglig leder Haakon Strømsmos advokat. Der ble det gjort klart at de ikke kom til mekling, til tross for at det er lovpålagt. Ifølge kretsmekleren har bedriftsledelsen opplyst at de mener det ikke er hensiktsmessig å mekle. Tellefsen opplyser at det skjer svært sjeldent at en av partene ikke møter opp til mekling.

Konkurs?

De streikende frykter at Design Forums ledelse styrer mot konkurs.

HK-Nytt har forsøkt å få tak i både ledelsen i Design Forum og bedriftens advokat for å få en kommentar til det. Ingen av dem har imidlertid svart på våre henvendelser.

Etter det HK-Nytt kjenner til, skal partenes advokater ha et møte i nær framtid.

Overrasket

HK-leder Trine Lise Sundnes er overrasket over at arbeidsgiveren ikke møtte til meklingsmøtet.

– Vi hadde et håp om at han nå hadde tenkt seg om. Hvis han hadde ønsket å snu, så hadde Strømsmo møtt opp i dag og undertegnet tariffavtalen, sier forbundslederen.

Sundnes har en rekke ganger forsøkt å komme i kontakt med Strømsmo via e-post, telefon og ved personlig oppmøte, men uten hell.

– Jeg synes det er veldig spesielt at vi ikke kommer i kontakt med arbeidsgiveren i denne saken, sier hun.

Gir ikke opp

Dermed er 15 HK-medlemmer hos Design Forum fortsatt i streik. Vibecke Hertzberg sier til HK-Nytt at de streikende ikke vil gi seg uten å få tariffavtalen i havn.

– Hos oss er stemningen fortsatt god og samholdet sterkt, sier hun.

Kollega Oda Regine Næristorp legger til at de gjerne streiker i fire uker til. Hun synes det er arrogant at arbeidsgiveren ikke møtte opp til mekling.

24.02.2014
16:07
27.08.2015 20:00