LØNNA OPP: Årets lønnsopppgjør for de ansatte på bensinstasjonene er ferdig. Det blir mer spennende i 2016.

LØNNA OPP: Årets lønnsopppgjør for de ansatte på bensinstasjonene er ferdig. Det blir mer spennende i 2016.

Håvard Sæbø

6,50 kroner til ansatte på bensinstasjoner

Resultatet kan de takke de som streiket i butikkene for, mener HK.
26.09.2014
12:56
27.08.2015 20:00

lene.svenning@lomedia.no

I går ettermiddag ble Handel og Kontor og NHO ferdige med tariffoppgjøret om bensinoverenskomsten. De ble enige om at de ansatte på bensinstasjonene får to kroner i timen i generelt tillegg. Minstelønnssatsene økes med 6,50 kroner i timen, her er det generelle tillegget bakt inn. Fagbrevtillegget ble økt fra åtte til ti kroner i timen.

Takknemlighet til de streikende

Resultatet er nesten identisk med det HK og NHO kom fram til på butikkoverenskomsten, etter at de butikkansatte i ulike produksjonsutsalg streiket i drøye to uker. Lønnsutviklingsgarantien som HK fikk på plass for de butikkansatte, og som skal sørge for å harmonisere lønna i varehandelen, ble det imidlertid ikke noe av for de ansatte på bensinstasjonene.

– For oss var det viktig å få tilsvarende lønnsøkning i år som i butikkoverenskomsten. Det fikk vi til. Nå kan de ansatte i bensinstasjonene gå og kjøpe seg et godt brød og svinge innom en blomsterbutikk på vei hjem i takknemlighet til de som streiket for dette, sier Kjetil Andersen, faglig sekretær i HK.

Andre boller i 2016

I disse forhandlingene representerte NHO kun et fåtall bensinstasjoner. Det er fordi NHO-foreningen NHO Kiosk Bensin Service nylig har meldt seg ut av NHO og inn i Virke. Ved lønnsoppgjøret i 2016 skal forbundet møte Virke til forhandlinger. Det kan bli spennende, for Virke har ikke en egen avtale for bensinstasjoner.

– Vi legger en strategi for å få til en tariffavtale med Virke etter samme oppbygning som landsoverenskomsten som gjelder i resten av varehandelen. Bensinstasjonsansatte gjør den samme jobben som andre i handelen. Målet er at de skal ha den samme lønna, sier Andersen.

26.09.2014
12:56
27.08.2015 20:00

Mest lest