JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Yrkesskade

Mange skader på hjemmekontor dekkes ikke av forsikringen

Én million arbeidstakere på hjemmekontor tror de har forsikring mot yrkesskader. Det er ikke sikkert at de har.
BØR REFORMERES: Dagens regelverk for hjemmekontor ble utarbeidet på 70-tallet. Fagforeningene mener det er behov for en oppdatering.

BØR REFORMERES: Dagens regelverk for hjemmekontor ble utarbeidet på 70-tallet. Fagforeningene mener det er behov for en oppdatering.

Colourbox

En fersk dom viser at forsikringen bare gjelder hvis hjemmekontor er «nødvendig», rapporterer Aftenposten.

Både LO, Unio, Akademikerne, YS og Virke reagerer på dommen. Nå har de sendt et felles brev til arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap). Her krever de lovendring for å sikre at arbeidstakere på hjemmekontor omfattes av yrkesskadeforsikringen.

Dommen det reageres på omhandler en kvinne fra Alta som startet arbeidsdagen på hjemmekontor. På vei ut til bilen og et tjenesteoppdrag falt hun på isen og skadet armen og ryggen. Trygderetten mente at hun ikke var dekket av yrkesskadereglene. Lagmannsretten var enig at skaden ikke er en yrkesskade. Høyesterett ville ikke behandle saken, og dommen er derfor rettskraftig.

Få svar: Hva skal til for at en skade blir godkjent som yrkesskade?

Prosessfullmektig for kvinnen, LO-advokat Alexander Lindboe, sier at «rettsreglene overhodet ikke er i pakt med vår tidsalder».

– Det er skrikende behov for avklaring. Lovgiverne må ta stilling til kriteriene for yrkesskadedekning på hjemmekontoret. Dagens praksis ble utformet på 1970-tallet i en helt annen virkelighet uten internett og PC, sier Lindboe.