FRUSTRERT: Hovedtillitsvalgt Øystein Berg i Coop Norge og resten av klubben er lei av at lønna for nyansatte blir hengende etter resten av bransjen.

FRUSTRERT: Hovedtillitsvalgt Øystein Berg i Coop Norge og resten av klubben er lei av at lønna for nyansatte blir hengende etter resten av bransjen.

Martin Guttormsen Slørdal

Lageransatte i Coop krever høyere lønn for nyansatte

HK-klubben er frustrert over at lønna til nyansatte ikke øker like raskt som lønna i resten av bransjen.
19.10.2018
13:01

lene.svenning@lomedia.no

Etter tariffoppgjøret mellom HK og arbeidsgiverorganisasjonen Samfo i mai, satt de lageransatte i Coop skuffet igjen. De fikk nemlig ikke gjennomslag for sitt krav om at lønna deres måtte oppjusteres i tråd med lønna til lagerarbeiderne som er omfattet av HK tariffavtale med arbeidsgiverorganisasjonen Virke. Håpet var at dette skulle rettes opp i gjennom lokale forhandlinger. De forhandlingene er nå gjennomført, opplyser Øystein Berg, hovedtillitsvalgt i Coop Norge. Resultatet er et kronetillegg på mellom 5,50 og 10 kroner i timen.

– Det er et bra lokalt oppgjør, men det har ikke løst selve problemet, sier Berg til HK-Nytt.

LES OGSÅ: Sjekk ut den splitter nye podkasten om tannhelse

Større forskjeller for nyansatte

Lønnssystemet i de to tariffavtalene med Samfo og Virke er ulike. Coops tariffavtale gir nyansatte lagerarbeidere en lavere lønn enn nyansatte på Virke-avtalen, men de med lengre ansiennitet har en høyere lønn i Coop-systemet. I 2016 var lønnsforskjellen opptil elleve kroner i timen for nyansatte, men etter fire års ansiennitet i Coop var lønna høyere enn i Virke-avtalen. Det var til å leve med, mente de ansatte i Coop. Etter årets sentrale og lokale forhandlinger er imidlertid forskjellen langt større: Nå skiller det 21 kroner mellom de nyansatte i de to avtalene, og det tar hele åtte år før de Coop-ansattes lønn passerer lønna på Virke-avtalen. Det er dette som er problemet, mener Øystein Berg.

– Selv om mange av våre medlemmer har mer enn åtte års ansiennitet, kan vi ikke ha så store lønnsforskjeller mellom de to tariffavtalene, sier Berg til HK-Nytt.

Vil forhandle før oppgjøret

Frustrasjonen over lønnsforskjellene i de to tariffavtalene for lageransatte er stor blant HK-medlemmene i Coop Norge, forteller Berg. Klubben har hatt grundige diskusjoner om hva de skal gjøre med dette, og er enige om å kreve at lønna bør kobles sterkere opp mot lønna i Virke-avtalen, omtrent på 2016-nivå. Nå har de spilt ballen over til ledelsen.

– Vi har gitt bedriften klar beskjed om å forhandle med oss om dette før hovedoppgjøret i 2020. Gjør de ikke det, kommer vi til forhandlingene med en ferdig løsning, sier han.

Og da er medlemmene klare til å streike for kravet, mener klubblederen.

Nei, sier bedriften

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop Norge avviser at bedriften vil forhandle om lønnssystemet før tariffoppgjøret i 2020. «I forbindelse med årets tariff ble det ikke satt ned noe utvalg for å se på lønnsbestemmelsen i overenskomsten, noe de lokale parter ikke har mulighet for å endre», skriver han i en e-post til HK-Nytt. Friis ønsker ikke å kommentere HK-klubbens misnøye med lønnsforskjellene i bransjen.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

19.10.2018
13:01