JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
H & M Group må midlertidig stenge 14 butikker i Oslo fra tirsdag

H & M Group må midlertidig stenge 14 butikker i Oslo fra tirsdag

Martin Guttormsen Slørdal

Hundrevis av butikkansatte i Oslo permittert

Fra og med tirsdag må alle butikker og serveringssteder i Oslo være stengt. Det fører til en rekke permitteringer for ansatte i kjedene i hovedstaden.
02.03.2021
10:01
02.03.2021 10:01

Søndag ble det bestemt at alle butikker og serveringssteder i Oslo må holde stengt fra og med tirsdag. Serveringsstedene kan kun holde åpent for take away.

Det betyr en haug av permitterte i de største butikkjedene. H & M Group må midlertidig stenge 14 butikker i Oslo fra tirsdag, i tillegg til de ti butikkene i kjøpesentre som fra før var stengt. Totalt vil 570 ansatte i kommunen være permittert, skriver Nettavisen.

Nille må stengte 13 butikker, i tillegg til de 23 som allerede er stengt på grunn av at de ligger i kjøpesentre. Til sammen er det nå 150 personer som er permittert hos Nille i Oslo.

Jernia stenger 21 butikker og må permittere 196 ansatte, mens Varner-konsernet, med kjeder som Dressmann og Cubus, må stenge 20 butikker, og permittere ansatte.

– Det er ikke påvist smitte i våre butikker når folk er ute og handler, så dette er hard kost for oss, men vi får bare håpe at dette gjøres ut fra en helhetsvurdering, sier Nille-sjef Kjersti Hobøl til Nettavisen.

– Nedstengningen får store konsekvenser. Vi må stenge 21 av 130 butikker i hele Norge. De fleste ansatte i butikkene i Oslo blir permittert. Det innebærer at 196 blir permittert fra og med i morgen, sier Espen Karlsen, administrerende direktør i Jernia Norge AS.

Les også: Maja og Simon har vært permittert i snart et år: – Mentalt tøft å leve i usikkerhet

02.03.2021
10:01
02.03.2021 10:01