KONKURS: Vita og Loco må stenge dørene etter at eierselskapet har gått konkurs, men det skal være håp opm videre drift.

KONKURS: Vita og Loco må stenge dørene etter at eierselskapet har gått konkurs, men det skal være håp opm videre drift.

Ylva Holm Torsteinson

1.300 ansatte berørt av Vita og Loco-konkurs

Ansatte i kosmetikkjedene Vita og Loco blir berørt av konkursen hos eieren Cosmetic Group. Styret håper på å finne en kjøper.
21.10.2019
15:33
21.10.2019 15:33

ina.pettersen.jevne@lomedia.no

Selskapet Cosmetic Group, som er eieren av kosmetikkjedene Vita og Loco, har levert konkursbegjæring etter at styret konkluderte med at det ikke var forutsetning for videre drift. Ifølge en pressemelding vil konkursen berøre 1.300 ansatte, hvor 1.000 av dem jobber i franchisedrevne Vita-butikker. Konkursen berører også 300 ansatte som jobber ved hovedkontoret i Oslo, ved logistikkvirksomheten i Mjøndalen, og i de egeneide Loco-butikkene.

LESTE DU DENNE?: Power-ansatte ble bedt om å jobbe gratis

HK tilbyr medlemmene rådgiving

HK har 51 medlemmer som jobber i Vitas franchise-butikker. Gjermund Skaar, kommunikasjonsrådgiver i HK, jobber nå med å kontakte medlemmene for å si at de kan få hjelp fra HK dersom de får oppsigelse, eller hvis de har behov for rådgiving.

– Mange medlemmer vet nok ikke alltid hva de har tilgjengelig av rådgivnings-ressurser. Derfor er det viktig å sørge for at de som kanskje går en usikker tid i møte vet at de har krav på lønn og lønnsgaranti, sier Skaar.

– Vi ønsker å stille opp for medlemmer som opplever å være i en konkurssituasjon. Det å miste jobben er jo ofte en litt personlig krise i livet, og da er det viktig at fagorganisasjonen deres er til stede, fortsetter han.

Skaar forteller at ansatte i en butikk i Drammen har fått beskjed om at det bare er å pakke sakene og gå hjem fra og med i morgen, deres siste arbeidsdag er i dag. Han tror derfor at det en sannsynlighet for at medlemmer kontakter HK i nærmeste framtid.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

Klarte ikke omstilling i tide

Konkursen skyldes svakere vekst og fallende lønnsomhet, på tross av at de har jobbet for å øke konkurransekraften, heter det i en pressemelding fra Cosmetic Group. Ifølge Kristina Johansson, administrerende direktør i Cosmetic Group, er kosmetikkbransjen påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra både netthandel og lavpriskjeder.

– Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide. Store omstillingsprosesser er kapital- og tidkrevende. Når markedskreftene i tillegg jobber imot oss, blir det vanskelig å lykkes, skriver Johansson i pressemeldingen.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Håper på videre drift

Styret håper imidlertid at hele eller deler av virksomheten kan drives videre etter konkursen. Ifølge Aftenposten er forhandlinger med konkrete interessenter allerede i gang. Butikkene holdes åpne mens forhandlingene pågår.

LES OGSÅ: 4Sound reddet etter konkurs

21.10.2019
15:33
21.10.2019 15:33