EL & IT utfordrer Fellesforbundet

Flyktningene i Syria trenger umiddelbar hjelp. EL & IT støtter nødhjelpsprosjektet til Folkehjelpa med 30.000 kroner.
26.11.2012
17:45
16.12.2013 21:03

martin.slordal@lomedia.no

– I en nødhjelpspakke finnes det mat slik at en familie på fem personer skal klare seg i en måned, sier Christina Johnsen i Norsk Folkehjelp.

Nødhjelpsstafett

Folkehjelpa utfordret i forrige uke fagbevegelsen til å delta i pakkestaffet til støtte for syriske flykninger. Fagforbundet var først ut og ga stafettpakken til Handel og Kontor.

– Vi har bestemt oss for å støtte aksjonen med 30.000 kroner. En nødhjelpspakke koster 300 kroner, så da er vi med å hjelpe hundre syriske familier med mat i en måned, sier Peggy Hessen Følsvik i Handel og Kontor.

FN anslår at tallet på syriske flyktninger i nabolandene vil passere 700.000 før nyttår. Samtidig anslås tallet på internt fordrevne etter kamphandlinger i Syria til 1,5 million mennesker.

Oppfordrer klubber og regioner

Nestlederen i HK ga den symbolske stafettpakken videre til EL & IT Forbundet, samtidig som hun oppfordret regioner og klubber til å bli med.

– Jeg håper at vi får med hele fagbevegelsen på denne aksjonen. Jeg vil oppfordre til at regioner og lokale klubber deltar i innsamling av penger, sier Følsvik.

Norsk Folkehjelp håper at skal kunne nå 1 million kroner når innsamlingen er over. Generalsekretær i Folkehjelpa Liv Tørres har akkurat besøkt en leir for syriske flyktninger i Irak. Vinteren står for tur og behovet for hjelp er prekært, rapporterer hun.

Utfordrer Fellesforbundet

EL & IT Forbundets forbundskasserer Terje Olsson tok utfordringen fra HK på strak arm.

– Vi har besluttet og gi 30.000 kroner til innsamlingsprosjektet og vi ønsker også at lokale klubber er med og bidrar. Og vi gir stafettpinnen videre til Fellesforbundet, sier han.

26.11.2012
17:45
16.12.2013 21:03