JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HK oppfordrer til streik

Delta i streiken mot vikarbyrådirektivet, oppfordrer forbundsstyret i Handel og Kontor.
11.01.2012
13:09
16.12.2013 18:03

lene.svenning@lomedia.no

I går vedtok forbundsstyret å oppfordre sine medlemmer til å delta i den politiske streiken mot vikarbyrådirektivet den 18. januar.

- Slik direktivet ser ut i dag, er det grunn til å frykte at det vil føre til langt flere vikarer, og at det vil undergrave det arbeidslivet vi kjenner og vil ha. Direktivet øker faren for sosial dumping, sier HK-leder Sture Arntzen.

Ikke fått svar

Handel og Kontor har tidligere uttrykt skepsis mot vikarbyrådirektivet, men ikke tatt et klart standpunkt imot innføring av det. Med denne oppfordringen til politisk streik, skjerpes tonen.

- Vi har stilt krav til regjeringen om at direktivet ikke må forringe norsk lov på området. Men vi har ikke fått svar. Da er det en naturlig slutning at vi nå oppfordrer folk til å delta i den politiske streiken, sier Arntzen til HK-Nytt.

Ulike aksjoner

HK har i dag varslet arbeidsgiverorganisasjonene om streiken. Det er opp til de tillitsvalgte å varsle arbeidsgiverne om deltakelsen på den enkelte arbeidsplass.

Tidsrommet for streiken vil kunne variere rundt om i landet. I Oslo vil det foregå en markering på Youngstorget klokka 14.00, med påfølgende demonstrasjon foran Stortinget. I Trondheim vil det være en markering på torget klokka 14.00. Det vil også være lignende markeringer flere andre steder i landet.

11.01.2012
13:09
16.12.2013 18:03