JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HSH-oppgjøret i gang

I formiddag møttes LO og HSH til forhandlinger om årets mellomoppgjør. Det ligger an til å bli en kopi av NHO-oppgjøret.
04.04.2011
11:16
16.12.2013 15:49

lene.svenning@lomedia.no

Klokka 10 i formiddag ønsket HSHs forhandlingsleder Kim Nordlie representanter fra LO og forbundene velkommen til sine lokaler på Solli plass. Det er dags for årets mellomoppgjør.

Vil ha kopi

I forrige uke gjennomførte LO og NHO sitt tariffoppgjør. Partene ble enige om et generelt tillegg på 2 kroner i timen, pluss et lavlønnstillegg på 1 krone. Lavlønnstillegget tilfaller alle som går på en overenskomst hvor årslønna i gjennomsnitt er lavere enn 90 prosent av industriarbeiderlønna, det vil si 340.715 kroner.

LO vil ikke ha noe mindre denne gang.

– Vi har vært tydelige på at vi ønsker å sikre kjøpekraften, gjennom både et generelt tillegg og et lavlønnstillegg. Vi ønsker oss en kopi av forhandlingsresultatet med NHO, sa Trine Lise Sundnes i sin innledning i dag.

Forskrekket

Det så ikke ut til å overraske HSHs Kim Nordlie.

– Vi tar også utgangspunkt i protokollen med NHO, sa han.

Men Nordlie synes resultatet var noe i overkant av hva han hadde forventet.

– Jeg må innrømme at vi ble forskrekket over en økonomisk ramme på 3,6 prosent. Det er en kraftig reallønnsvekst når prisveksten er på 2 prosent, og ikke bare en sikring av kjøpekraften, sa han

Nordlie framholdt også at den økonomiske situasjonen for HSH sine medlemsbedrifter var noe blandet, men at det generelt ikke står så verst til.

– Bildet er ikke så gærent, sa han.

Ferdige i dag?

LOs 1.sekretær Trine Lise Sundnes er arbeidstakernes forhandlingsleder. Med seg har hun med seg tillitsvalgte for de to største forbundene i HSH-sammenheng; Handel og Kontor og Norsk Transportarbeiderforbund. I tillegg deltar tillitsvalgte fra EL & IT Forbundet, Norsk Arbeidsmandsforbund, Fagforbundet, Fellesforbundet og Norsk Tjenestemannslag.

LO og HSH har satt av to dager til forhandlingene, men begge parter gir uttrykk for at de håper på å bli enige i løpet av dagen.

04.04.2011
11:16
16.12.2013 15:49