Vil slanke bort 100 ansatte

Sparebanken Hedmark skal spare inn 120 millioner kroner i løpet av to år. HK-klubben håper det lar seg gjøre uten at noen blir sagt opp.
26.08.2011
14:17
16.12.2013 16:46

lene.svenning@lomedia.no

Det er langt fra røde tall i regnskapet til Sparebanken Hedmark. Men resultatet er ikke godt nok, mener banken som i første halvår i år oppnådde et konsernresultat på 277 millioner kroner, 216 millioner kroner lavere enn i fjor. Derfor har styret vedtatt at banken må spare inn 120 millioner kroner i løpet av 2011 og 2012.

Klubbene involvert

Både HK-klubben og Finansforbundets avdeling i banken er involvert i prosessen. Håpet er at innsparingene kan gjøres uten at noen blir sagt opp. HK-tillitsvalgt Vidar Evensen bekrefter at banken ønsker å kutte om lag 100 årsverk. I dag har Sparebanken Hedmark 510 ansatte. Så langt i år har tolv ansatte sluttet i jobben, uten at de har blitt erstattet av nye. Det skal også telle med i regnestykket, opplyser Evensen.

Sluttpakker

Evensen sier at klubben er delaktig i å utforme de ulike sluttpakkene de ansatte vil få tilbud om. Han bekrefter at banken har satt av 30-40 millioner kroner til ulike pakker.

– Vi forsøker å få til løsninger for å unngå oppsigelser. Det handler blant annet om tilbud om omskolering, og tilbud om å gå av med tidligpensjon for de som har mulighet til det, sier han.

– Vi diskuterer også ulike tiltak banken kan tjene penger på. Slik kan behovet for innsparinger bli mindre, sier han til HK-Nytt.

Grei stemning

Administrerende direktør Richard Heiberg deler håpet om å unngå oppsigelser.

– Vi har bevilget oss romslig med tid for å gjennomføre gode prosesser, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Spareprogrammet møter ingen store protester fra HK-klubben.

– Så lenge vi slipper oppsigelser, går det bra. Stemningen blant de ansatte er grei, men folk har lite konkret å forholde seg til foreløpig, sier Evensen.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

26.08.2011
14:17
16.12.2013 16:46