– Vi gir ikke opp kampen!

Endringene i arbeidsmiljøloven rykket ett hakk nærmere i dag. Det ble markert med ny motstand foran Stortinget.
19.03.2015
16:38
27.08.2015 20:00

erlend@lomedia.no

Arbeids- og sosialkomiteen sendte i dag sin innstilling over til behandling i Stortinget. Det ble møtt med nok en fanemarkering på Eidsvolls plass i Oslo. Rundt 65 faner ble heist i motstand mot lovendringene som nå ser ut til å komme.

– Forverringene i arbeidsmiljøloven skal reverseres, kampen fortsetter! oppsummerte Roy Pedersen fra LO i Oslo til sist i markeringen.

SAMLESIDE: STRIDEN OM ARBEIDSMILJØLOVEN

Og det var nettopp det markeringen først og fremst handlet om; å vise fortsatt motstand mot de varslete endringene i arbeidsmiljøloven og at fagbevegelsen nå vil kreve reversering av endringene.

Det sa da også Mona Bjørn fra Handel og Kontor og LO i Trondheim - og de fleste appellantene med henne.

– Den lange valgkampen mot 2017 har startet. Full reversering er kravet, sa hun ut til folkemengden.

Fellesskapet gir frihet

Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor, understreket i sin appell at det er fellesskapet som gir individet frihet.

– Regjeringa mener at sjefene skal ha friheten til å velge. Da står vi som arbeidstakere svakest. Derfor har vi samlet oss i fagforeninger. Da står vi sterkere, og da står vi i frihet, sa Sundnes.

– Det er muligheten til å si NEI som gir oss frihet. Med denne regjeringa og dette stortingsflertallet får vi aldri frihet, fortsatte hun.

Og forbundslederen nekter å gi opp kampen.

– Vi skal ta kampen på nytt. Disse endringene fra denne regjeringa viser at arbeidslivet ikke er vunnet en gang for alle – men det er heller ikke tapt en gang for alle, sa Sundnes.

Holdningsendringer, ikke midlertidighet

Magnhild Sørbotten gjentok handikapforbundets motstand mot endringene i loven. Arbeidsminister Robert Eriksson har hele tiden brukt de svakeste i samfunnet som en av de viktigste grunnene til å endre arbeidsmiljøloven.

– Men de handikappete kommer ikke lettere inn i arbeidslivet ved at det åpnes opp for flere midlertidige stillinger. Det kan kun holdningsendringer i samfunnet gjøre. Vi er fortsatt mot lovendringene fra regjeringen, sa Sørbotten til de frammøtte.

Fanemarkering ble for øvrig arrangert av LO i Oslo sammen med Utdanningsforbundet i Oslo og Sykepleierforbundet i Oslo.

Neste skritt for lovforslagene er nå behandling i Stortinget, der foreløpig dato er 24. mars.

– Den lange valgkampen mot 2017 har startet. Full reversering er kravet.

Mona Bjørn

19.03.2015
16:38
27.08.2015 20:00