Polet flytter omstridt sjef

Vinmonopolet velger å flytte en omstridt butikksjef fra et utsalg til et annet. Men HK frykter en gjentakelse av historien.
27.10.2011
15:09
16.12.2013 17:27

lene.svenning@lomedia.no

Arbeidsmiljøet på Vinmonopolets utsalg i Arendal er svært dårlig. Det har det vært i lang tid. De ansatte mener det skyldes butikksjefen. De har fremsatt alvorlige beskyldninger mot henne, som gjelder hennes lederstil. Flere av de ansatte har vært sykmeldte som følge av det dårlige arbeidsmiljøet.

Butikksjefen har ikke tidligere ønsket å kommentere disse beskyldningene overfor HK-Nytt. Redaksjonen har ikke lyktes å komme i kontakt med henne i dag.

Flyttes

Funksjonærklubben i Vinmonopolet (FKV) har tatt opp denne saken ved flere anledninger med Vinmonopolets ledelse. FKVs krav har vært å fjerne butikksjefen. Det har ledelsen nå tatt til følge. Butikksjefen skal slutte i utsalget i Arendal – for å flyttes til et annet.

Helge Storvik, leder i FKV, er glad for at butikksjefen fjernes. Men han er langt fra fornøyd med at hun skal overta en annen butikk.

– Bedriften har erkjent at de har et kjempeproblem med denne lederen. Flytting er ikke en god løsning. De ansatte i utsalget butikksjefen skal flyttes til, er redde for hvordan dette skal gå, sier han.

Frykter reprise

Beate Høgetveit er tillitsvalgt i Vinmonopolets utsalg i Arendal. Hun er svært fornøyd med at hun og kollegene skal få en ny sjef.

– Det er veldig greit. Hverdagen blir mye lettere, sier hun.

Men Høgetveit er også kritisk til at butikksjefen får fortsette et annet sted.

– Vi frykter at historien vil gjenta seg. Dette er en veldig lettvint løsning fra ledelsens side, sier hun.

Enige?

HK-Nytt har spurt Vinmonopolet om hva deres svar på kritikken fra de tillitsvalgte er.

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi har funnet en løsning sammen med HK som jeg oppfattet vi var enige om, sier Siv Tophøj, personaldirektør i Vinmonopolet.

– Vi var enige om at butikksjefen skulle fjernes. Ledelsen er godt kjent med at vi ikke er fornøyd med at hun skal bli sjef i en annen butikk, sier Helge Storvik.

27.10.2011
15:09
16.12.2013 17:27