MER BOLIG: HK-nestleder Christopher Beckham mener at en ny regjering må garantere bedre boligpolitikk.

MER BOLIG: HK-nestleder Christopher Beckham mener at en ny regjering må garantere bedre boligpolitikk.

Martin Guttormsen Slørdal

Valgkamp på LO-kongressen:

HK stiller krav til Arbeiderpartiet

Forbundet lover å gjøre sitt for et regjeringsskifte til høsten, men krever en ny boligpolitikk i retur.
10.05.2017
18:53
10.05.2017 18:53

hk-nytt@lomedia.no

På LO-kongressens tredje dag var det duket for faglig-politisk debatt. HK-nestleder Christopher Beckham var tydelig i sin tale til salen og den besøkende Ap-lederen Jonas Gahr Støre:

– Jeg ønsker ingen statsminister fra Bergen. Jeg vil ha deg.

LES OGSÅ: Kampen om lokal-LO

Boligkrav

Beckham lovet at HK skal delta i valgkampen.

– Vi skal besøke arbeidsplasser, avholde medlemsmøter og stå på stands for at Norge skal få en ny kurs, sa Beckham.

Men nestlederen stilte også krav om en arbeidstakervennlig politikk i retur. Han nevnte særlig boligpolitikk som noe av det mest prekære.

– Det er mange HK-medlemmer som drømmer om å eie egen bolig. For mange forblir det kanskje bare en drøm. Mange av våre medlemmer i varehandelen kommer ikke inn på boligmarkedet. Dette må den nye regjeringen ordne, sa Christopher Beckham og ba Arbeiderpartiet være en garantist for en bedre boligpolitikk.

– Husbanken må styrkes, det må opprettes en nasjonal boligplan som pålegger kommunene å bygge nok boliger, sa han.

SV ved kongens bord

HK-nestlederen håper på et bredere politisk samarbeid for å sikre gjennomslag for blant annet boligpolitikken.

– Jeg mener at Arbeiderpartiet er best når de har et sterkt SV ved sin side. Vi trenger en ny regjering med tyngdepunktet til venstre til å styre landet, sa Beckham.

Han vet at han har SV på laget i saker som bedre fordeling av foreldrepermisjon, bort med kontantstøtte og nei til privatskoler.

– Dette er politikk vi vedtok på HKs landsmøte i høst, saker som er viktig for våre medlemmer, sier Beckham til HK-Nytt.

Kongressen ønsker ny kurs

LO-kongressen vedtok en uttalelse der de oppfordrer alle LOs 900.000 medlemmer til å bruke stemmeretten for å bidra til et nytt flertall på Stortinget for en ny politikk og en ny regjering.

I uttalelsen lover LO å bruke valgkampen til å synliggjøre forskjellene mellom de politiske partiene og hvilke konsekvenser de ulike alternativene vil få for arbeidstakerne. Det er ikke tvil om partipreferansen: «Landets fagorganiserte er best tjent med et nytt flertall og en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet», heter det i uttalelsen som ble vedtatt onsdag.

Pengestøtte til valgkampen

Det følger penger med. LO-kongressen bevilget 10 millioner til Arbeiderpartiet, 2 millioner kroner til SV og 1 million kroner til Senterpartiet. LOs sekretariat hadde ikke innstilt på noen bevilgning til Rødt, men representanter fra både Fellesforbundet, EL og IT Forbundet og FO foreslo å bevilge 500.000 kroner til partiet. Kongressen var delt, og det måtte en votering til. 143 representanter ville bevilge penger til Rødt, mens 166 av dem stemte ned forslaget.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

10.05.2017
18:53
10.05.2017 18:53