INTERNASONALT SAMARBEID: HK bidrar til Norsk Folkehjelps arbeid i Myanmar. Bildet er fra forbundets besøk til landet i februar.

INTERNASONALT SAMARBEID: HK bidrar til Norsk Folkehjelps arbeid i Myanmar. Bildet er fra forbundets besøk til landet i februar.

Jan-Erik Østlie

HK gir 75.000 kroner til Norsk Folkehjelps 1. mai-aksjon

Pengene skal gå til Norsk Folkehjelps partnere i Myanmar.
30.04.2020
10:53
30.04.2020 10:53

lene.svenning@lomedia.no

«Folk forandrer verden. Stopp smitten – ikke demokratiet» er slagordet for Norsk Folkehjelps 1. mai-aksjon i år. Pengene som samles inn skal gå til å støtte Norsk Folkehjelps partnere i utviklingsland som jobber mot spredning av koronaviruset og som bidrar til humanitært arbeid.

LES OGSÅ: Jo, det skal bli både flammende appeller og 1. mai-tog, lover LO. Slik blir årets feiring

– Rammer hardt

Forbundsstyret i HK vedtok nylig å bevilge 75.000 kroner til aksjonen. HK vil at disse pengene skal gå til Norsk Folkehjelps partnerorganisasjoner i Myanmar.

– Det er en ekstraordinær situasjon med den pågående korona-pandemien. Den rammer hardt der demokratiet er skjørt, sier HK-leder Christopher Beckham til HK-Nytt.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

HK-prosjekt i Myanmar

HK bidrar allerede til Norsk Folkehjelps arbeid i Myanmar, gjennom et fireårig prosjektsamarbeid med organisasjonens partnere i landet. I februar reiste Christopher Beckham og flere andre representanter fra HK Myanmar for å besøke partnerorganisasjonene.

HK-Nytt var også med på reisen. Her kan du lese vår reportasje: «I Myanmar er demokrati fortsatt en drøm. En drøm HK jobber for skal bli til virkelighet».

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

30.04.2020
10:53
30.04.2020 10:53