JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
MER I PUNGEN: Med garantilønnssatser kan mange ansatte i blant annet gullsmedforretninger glede seg over lønnsøkning.

MER I PUNGEN: Med garantilønnssatser kan mange ansatte i blant annet gullsmedforretninger glede seg over lønnsøkning.

Martin Guttormsen Slørdal

Enda mer penger til butikkansatte

Fra 1. mai fikk ansatte som er omfattet av butikkoverenkomsten nok en lønnsøkning.
24.05.2017
12:32
21.08.2023 17:14

lene.svenning@lomedia.no

I lønnsoppgjøret mellom LO og NHO i mars ble det enighet om at de ansatte som er omfattet av butikkoverenskomsten mellom HK og NHO får to kroner mer i timen fra 1. april. Det utgjør i underkant av 4.000 kroner i året. Lønnstillegget gjelder i hovedsak ansatte i gullsmedbutikker, blomsterbutikker og andre utsalg tilknyttet produksjonsbedrifter.

LES OGSÅ: Se hvor mange i ditt yrke som får trene i arbeidstiden

Garantilønn

Nå har partene regnet ut at garantilønnsordningen, som kom inn i avtalen i 2014, gir de ansatte nok et lønnstillegg. Garantilønnssatsene i avtalen økes, og det gjelder fra 1. mai. På trinn 6, det høyeste nivået, økes lønna med 7.368 kroner per år. Lønnsøkningen innebærer at avstanden opp til satsene i landsoverenskomsten mellom HK og Virke, som er den som flest varehandelsansatte omfattes av, reduseres.

Resultat av streiken

– Dette hadde ikke vært mulig å få til om vi ikke hadde stått kampen ut for en garantiordning i butikkoverenskomsten i 2014, sier HK-nestleder Christopher Beckham.

For tre år siden streiket HK-medlemmer over hele landet i mer enn to uker. Kravet var å få lønna i butikkoverenkomsten opp på samme nivå som de andre avtalene i varehandelen. Det fikk de ikke, men HK fikk gjennomslag for denne garantilønnsordningen som skal være med på å gjøre jobben.

LES OGSÅ DISSE SAKENE:

• Streik i handelen

• HK trapper opp streiken

• Virke og Samfo støtter HKs streikekrav

24.05.2017
12:32
21.08.2023 17:14