JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsøkning:

Direktørene i varehandelen ble lønnsvinnere

Direktørene i privat sektor fikk 50.000 kroner mer i pandemiåret.
NHO-direktør Ole Erik Almlid

NHO-direktør Ole Erik Almlid

Leif Martin Kirknes

torgny@lomedia.no

Mens gjennomsnittslønna i 2021 økte med 3,5 prosent, sikret direktørene i privat sektor seg en lønnsvekst på 4,9 prosent. Det betyr at gjennomsnittsdirektør hadde en lønnsvekst i pandemiåret på nesten 50.000 kroner. Gjennomsnittlig direktørlønn er i underkant av 1,1 millioner kroner.

Varehandelen fikk mest

Det er direktørene i varehandelen som fikk det største tillegget. Disse direktørene hadde en lønnsvekst på 7,5 prosent.

Direktørene i oljebransjen var de som kom dårligst ut med en lønnsnedgang på 0,9 prosent, men de har fortsatt til salt i maten. Det er denne gruppa som har det høyeste lønnsgjennomsnittet med over 2,6 millioner kroner.

Sjekk din bransje: Ansatte i bank og butikk ble lønnsvinnere i fjor

Offentlige toppledere betydelig opp

Det er Teknisk beregningsutvalg (TBU) som har publisert oversikten som omfatter over 32.000 heltidsansatte administrerende direktører i privat sektor.

TBU har også publisert tall for toppledere i offentlig sektor. Deres gjennomsnittslønn ligger over deres kolleger i privat sektor. I det offentlige er topplederlønna i på litt over 1,2 millioner kroner. Deres lønnsvekst i fjor var på 4,7 prosent.

Toppledernes ansatte i stat og kommune hadde en gjennomsnittlig lønnsvekst på 2,7 prosent i fjor. 

Direktørlønna