Notabene konkurs

Tusen ansatte blir berørt etter at bokhandelkjeden Notabene har begjært seg konkurs.
10.01.2013
13:09
16.12.2013 21:25

lene.svenning@lomedia.no

Den utløsende årsaken til at styret i Notabene gikk til skifteretten, var at banken sa opp finansieringsavtalen med bokhandelkjeden. Notabene har slitt de siste årene, og gikk i følge E24 15 millioner i underskudd i 2011.

– Konkurransesituasjonen har nok vært et av elementene som har drevet omsetningen i Notabene ned. Det er økt konkurranse fra nett og det handles færre fysiske bøker, sier styreleder Christian Melby til E24.

Driver videre

Ifølge nettavisen jobber banken, konkursboet og ledelsen i Notabene for å sikre videre drift.

– Det har vært jobbet iherdig de siste døgnene, men vi har ikke lyktes med å finne en bærekraftig totalløsning, sier Melby til E24.

De 139 butikkene fortsetter å holde åpent inntil videre.

Optimistisk tillitsvalgt

Siri Nesheim, HK-tillitsvalgt ved Notabene på Storo i Oslo er optimistisk med tanke på framtida.

– Hovedkontoret jobber på spreng med å få til en løsning. Vi vet ikke hva som kommer til å skje, men vi er optimistiske, sier Nesheim til HK-Nytt.

Selv om hun har vært godt kjent med at bransjen sliter, kom det som en overraskelse på Nesheim at bokhandlerkjeden begjærte seg konkurs.

114 av de tusen ansatte i Notabene er HK-medlemmer.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

10.01.2013
13:09
16.12.2013 21:25