Meklingsinnspurt for JBF

Om ikke HK og Arbeiderbevegelsens arbeidsgiverforening blir enige innen midnatt, går 63 ansatte i Jernbanepersonalets bank og forsikring ut i streik i morgen tidlig.
19.10.2010
13:35
16.12.2013 14:23

lene.svenning@lomedia.no

Handel og Kontor møtte Arbeiderbevegelsens arbeidsgiverforening (AAF) til tarifforhandlinger på vegne av medlemmene i Jernbanepersonalets bank og forsikring (JBF) i august. De ble ikke enige. Partene skal ha kommet til enighet om et generelt lønnstillegg, men stridsspørsmålet er hvor lenge overenskomsten skal gjelde. Siden JBF melder seg ut av AAF og inn i Finansnæringens arbeidsgiverforening (FA) fra 1. januar 2011, ønsker arbeidsgiverne at FAs overenskomst skal gjelde i bedriften fra samme dato. Det er ikke HK enig i.

–Tynn avtale

– Dagens overenskomst er god. FAs sentraloverenskomst er relativt tynn, og forutsetter at man blir enige om innholdet i en bedriftsavtale i tillegg. Vi er usikre på i hvilken grad vi får med oss godene fra dagens avtale over i en slik bedriftsavtale, sa Bodil Andersen, regionsekretær i Handel og Kontors region Øst etter at de brøt forhandlingene for snart to måneder siden.

Viktig prinsipp

HK ønsker at medlemmene i Jernbanepersonalets bank og forsikring skal fortsette på AAF-avtalen fram til 2012.

– Det er svært viktig for HK-medlemmene at overenskomsten opprettholdes med to nye år. HK er opptatt av at medlemmene i virksomheten sikres trygghet og mest mulig forutsigbare lønn- og arbeidsvilkår når virksomheten fra årsskiftet trer inn i en ny arbeidsgiverforening. HK har dessuten ingen tradisjon med å inngå kortere avtaleperioden for våre overenskomster enn to år, og dette prinsippet er spesielt viktig at følges i dette tilfellet, skriver forbundet i en pressemelding.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

19.10.2010
13:35
16.12.2013 14:23