Kastet inn AAF-håndkledet

Handel og Kontor brøt i ettermiddag lønnsforhandlingene med arbeidsgiverne i arbeiderbevegelsen.
04.10.2012
16:53
16.12.2013 20:23

lene.svenning@lomedia.no

Etter tre dager rundt forhandlingsbordet hadde HK fått nok. I ettermiddag brøt forbundet lønnsforhandlingene med Arbeiderbevegelsens arbeidsgiverforening (AAF) om Landsoverenskomsten. Avtalen omfatter mer enn 1.200 medlemmer som blant annet jobber i LO og LOs fagforbund.

Ikke enige om lønn

HK hevder at forhandlingene med AAF ikke hadde nok framdrift til at de synes det var vits i å fortsette. Arbeidsgiverne skal blant annet ikke ha kommet HK i møte i spørsmålet om lønn.

- Vi har en lønnsgarantibestemmelse som sier at vi skal ha minst det samme som de ansatte i staten fikk i sitt lønnsoppgjør. Det er etter vår oppfatning ikke innfridd gjennom arbeidsgivernes tilbud, sier forhandlingsleder Margit Glomm.

Nøytral oppmann

HK stilte også krav om at en nøytral oppmann skal avgjøre uenigheter i stillingsutvalgene i virksomhetene. Det er disse som plasserer stillingene i avtalens løssystem. Heller ikke i år skal AAF ha vært villig til å gå med på dette kravet. I dag er det arbeidsgiverne som har det siste ordet i uenighet i stillingsutvalgene.

- Vi har hatt en del avgjørelser hvor vi ikke kommer noen vei, sier Glomm til HK-Nytt.

Partene har heller ikke blitt enige om avtalebestemmelser om inn- og utleie. HK har stilt krav om å få inn de samme bestemmelsene som ble gitt i frontfagforhandlingene.

- Ikke reelle forhandlinger

Margit Glomm er overrasket over at de ikke klarte å bli enige med AAF.

- Vi er forundret over at motparten ikke vil gå inn i reelle forhandlinger, sier hun.

Dermed går det mot mekling også i dette oppgjøret. Dato er ikke satt.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

04.10.2012
16:53
16.12.2013 20:23