INN PÅ TINGET: Nicholas Wilkinson er HK-medlem og SVs stortingsrepresentant fra Akershus.

INN PÅ TINGET: Nicholas Wilkinson er HK-medlem og SVs stortingsrepresentant fra Akershus.

Jan-Erik Østlie

– Gleder meg til å representere HK på Stortinget

Nicholas Wilkinson (29) blir SVs representant fra Akershus på Stortinget. Nå gleder HK-medlemmet seg til å fronte fagbevegelsens saker på Løvebakken.
12.09.2017
13:12
12.09.2017 13:18

nina.hanssen@lomedia.no

Wilkinson har i mange år vært ungdomspolitiker og har et tett bånd til fagbevegelsen.

– Ja, jeg meldte meg tidlig inn i LO og gleder meg til å være fagbevegelsens representant på Stortinget, sier Wilkinson.

Viktig med LO i ryggen

– Vi som er på venstresiden har jo et varmt hjerte for LO, og for meg som har jobbet nattskift i en kiosk helt alene, vet hvor tøft og tungt dette er. Fulle folk ut og inn hele tiden, og vår kiosk ble ranet to ganger den sommeren jeg jobba der. Vi vet hvor viktig det er å ha LO i ryggen med så mange medlemmer. Det betyr så mye. Jeg er stolt av forbundet mitt HK, og gleder meg til å representere dem på Stortinget i tillegg til SV.

Viktig samarbeid

– Er SV kommet nærmere fagbevegelsen etter denne valgkampen?

– Ja, og det tror jeg er veldig viktig. Jeg er selv veldig glad for å ha et tett samarbeid med fagforbundene i Akershus, særlig Fagforbundet som vi har faste møter med. Vi har snakket om ulike saker som jeg vil jobbe med på Stortinget. Nå er valgkampen over, og jeg er klar for å jobbe for fagbevegelsen, sier den nye stortingsrepresentanten fra Akershus.

Wilkinson meldte seg inn i SV i 2005 og har aldri opplevd en så stor oppslutning som de gjorde ved dette valget.

12.09.2017
13:12
12.09.2017 13:18

Mest lest