ENIGHET: Forhandlingsleder Peggy Hessen Følsvik og resten av LOs forhandlingsdelegasjon ble enige med Finans Norge om et  generelt tillegg på 0,65 prosent.

ENIGHET: Forhandlingsleder Peggy Hessen Følsvik og resten av LOs forhandlingsdelegasjon ble enige med Finans Norge om et generelt tillegg på 0,65 prosent.

Morten Hansen

Lønnsoppgjøret i finanssektoren

Minst 3.200 kroner sentralt i finansoppgjøret

LO og Finans Norge avsluttet de sentrale forhandlingene i finansoppgjøret tirsdag. Alle får minst 3.200 kroner.
25.04.2017
16:00
26.04.2017 16:46

anders@lomedia.no

Finansoppgjøret kom i havn tirsdag ettermiddag. LO Finans (LO, Postkom og HK) ble enige med Finans Norge om et generelt tillegg på 0,65 prosent til alle. De er enige om et minstebeløp på 3.200 kroner, og LO skriver i en pressemelding at resultatet er innenfor frontfagets ramme.

– Vårt opprinnelige krav var et likt kronetillegg til alle. Vi registrerer at vi ikke har nådd helt fram med vår modell, men er godt fornøyd med at vi har klart å påvirke resultatet i riktig retning, sier LOs forhandlingsleder Peggy Hessen Følsvik i pressemeldingen, og legger til:

– Med dette resultatet sikrer vi at vi treffer over 60 prosent av kvinnene og de lavest lønnede med kronetillegget.

I protokollen etter forhandlingene ligger det også en klar forventning til hvordan arbeidsgiverne håndterer de lokale forhandlingene:

«Partene forutsetter at den samlede lønnsveksten sentralt og lokalt skal være normgivende både for ledere og andre grupper av arbeidstakere i bedriftene.»

LO Finans forventer dermed at resultatet også skal bli retningsgivende for de høytlønnede gruppene i området.

LES OGSÅ: Bank og forsikring er dårligst på likelønn. I årets lønnsoppgjør vil LO Finans gjøre noe med det

25.04.2017
16:00
26.04.2017 16:46