Slutt på påskekrangelen

Det skal være frivillig å jobbe på påskeaften i Skeidar. Det er HK og HSH enige om.
15.12.2010
13:55
16.12.2013 14:55

lene.svenning@lomedia.no

De ansatte som ikke kom på jobb på påskeaften i 2009 fikk beskjed om at de ble trukket en feriedag. Det protesterte de tillitsvalgte i møbelkjeden på. For ifølge landsoverenskomsten mellom HK og HSH er påskeaften en fridag. «Når bedriftsmessige hensyn gjør det nødvendig at arbeidet holdes i gang, gis personalet fri i den utstrekning det er anledning til det», sier overenskomsten videre. Skeidar og HSH hevdet at avtalene med butikksentrene gjorde det nødvendig å holde arbeidet i gang og holde folk på jobb.

Forlik

Etter flere forhandlingsmøter har Handel og Kontor og arbeidsgiverforeningen inngått et forlik. Partene har rett og slett blitt enige om å forsøke å unngå slike tvister i framtida. Dermed har ingen av partene endret sitt prinsipielle synspunkt. I ettertid har det også vist seg at ingen av de ansatte i Skeidar ble trukket en feriedag, fordi det elektroniske lønnssystemet ikke tillot det.

Mirja Sandelin, konserntillitsvalgt i møbelkjeden, jubler ikke over forliket. Hun skulle gjerne blitt enig med ledelsen om en felles praksis for arbeid på påskeaften i framtida. Foreløpig har ikke HK-klubben lyktes i å få til det, opplyser Sandelin til HK-Nytt.

Frivillighet

– Arbeid på påskeaften skal basere seg på samarbeid og frivillighet, sier Erling Hagen, faglig sekretær i Handel og Kontor.

Han er fornøyd med utfallet av denne saken. Hagen opplyser om at det er sjelden forbundet må behandle slike tvistesaker. – Jeg tror folk bruker hodet. Vi oppfordrer folk til å opptre sivilisert når de planlegger bemanning på påskeaften, sier han.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

15.12.2010
13:55
16.12.2013 14:55