BLIR VED SIN LEST: Inger Åse Evenmo har jobbet i den samme butikken i hele sitt yrkesliv. Her trives hun.

BLIR VED SIN LEST: Inger Åse Evenmo har jobbet i den samme butikken i hele sitt yrkesliv. Her trives hun.

Erlend Angelo

Stille i sentrum

Omsetningen til Coop Mega på Verdal har gått ned, men de ansatte frykter ikke for jobbene sine.
07.12.2018
14:29
11.12.2018 11:23

VERDAL:

Inger Åse Evenmo har jobbet i Coop Mega på Verdal i to tredeler av livet sitt. 52-åringen var bare 17 år da hun begynte å jobbe her. Hun likte butikkarbeidet godt, arbeidsplassen var, og er, solid, og etter noen år tok Evenmo fagbrev. Og så har hun blitt her.

– Jeg tenkte jeg skulle studere jus etter handelsskolen, men jeg tror jeg har valgt rett yrke, sier hun.

Omsetningen i butikken har gått ned de siste årene, forteller Evenmo. Det har sin forklaring; flere butikker i sentrum har lagt ned, og folkelivet har stilnet. Dessuten påpeker Evenmo at den nye Coop Extra-butikken, 500 meter unna, har tatt mye av salget fra dem. Likevel frykter ikke de ansatte for jobbene sine. For ved tidligere nedskjæringer har ansatte bare blitt flytta til andre butikker i samvirkelaget.

De fleste av arbeidskollegaene til Evenmo har også tatt fagbrev. Og alle de 20 ansatte i butikken er HK-medlemmer. Da Inger Åse Evenmo begynte å jobbe her var det organisasjonsplikt i kooperasjonen – det var bare å skrive under innmeldingsskjemaet med det samme du begynte i jobben. Evenmo protesterte heller ikke.

– Det var helt greit. Jeg har alltid vært opptatt av organisasjon og politikk, forteller hun.

På 90-tallet var Evenmo hovedtillitsvalgt i det som het Inntrøndelag samvirkelag. I dag nøyer hun seg med å være tillitsvalgt på Coop Mega.

– Vi har det ganske greit her, vi trives og hjelper hverandre, sier Inger Åse Evenmo.

Mitt favorittuttrykk

«Såless» = Således/Slik/Sånn

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

07.12.2018
14:29
11.12.2018 11:23

Mitt favorittuttrykk

«Såless» = Således/Slik/Sånn