BESØK: Susanne Tengs i Deli de Luca i Universitetsgata i Oslo får informasjonom rettigheter i arbeidslivet av HK-leder Trine Lise Sundnes og ungdomssekretær Torbjørn Ness.

BESØK: Susanne Tengs i Deli de Luca i Universitetsgata i Oslo får informasjonom rettigheter i arbeidslivet av HK-leder Trine Lise Sundnes og ungdomssekretær Torbjørn Ness.

Lene Svenning

Sommerpatruljen avdekker lovbrudd

Mangelfulle arbeidskontrakter og null overtidsbetaling. Det er de vanligste lovbruddene LOs sommerpatrulje har funnet i år.
03.07.2014
13:57
27.08.2015 20:00

lene.svenning@lomedia.no

– Det er veldig positivt at LOs sommerpatrulje kommer på besøk. Mange vet ikke hva slags rettigheter de har.

Det sier Susanne Tengs, assisterende butikksjef i storkiosken Deli de Luca i Universitetsgata i Oslo. Hun har nettopp svart på spørsmål fra LOs sommerpatrulje om sitt arbeidsforhold, og fått vite om hvilke rettigheter hun har i arbeidslivet. Tengs er selv fornøyd med sine arbeidsbetingelser, i alle fall inntil hun får høre hvilken lønn hun kan få med tariffavtale. Det finnes ikke på hennes arbeidsplass.

Tengs forteller at hun verken får betalt for overtid eller får tillegg for kvelder og helger, det er innbakt i lønna. Men arbeidsmiljøloven gir henne rett overtidsbetaling, tillegg for ubekvem arbeidstid kan hun få med en tariffavtale. Men da må hun og kollegene fagorganisere seg.

– Kanskje jeg burde gjøre noe med det, sier hun og tar i mot brosjyrer fra faglig ungdomssekretær Torbjørn Ness og HK-leder Trine Lise Sundnes.

Rett til overtidsbetaling

I løpet av halvannen uke har Ness og de andre som deltar i Sommerpatruljen i Oslo og Akershus besøkt 750 bedrifter. På en firedel av dem har patruljen oppdaget lovbrudd. I halvparten av tilfellene dreier det seg om manglende overtidsbetaling.

– Mange av disse er unge butikksjefer, som tror at de ikke har krav på overtidsbetaling. Det har de. Så lenge de står oppført på en vaktliste og ikke kan ansette eller si opp folk på egen hånd, er de omfattet av overtidsreglene i arbeidsmiljøloven, sier Ness.

Ifølge ungdomssekretæren treffer sommerpatruljen på få ungdommer som ikke har arbeidskontrakt. Mange kontrakter er imidlertid mangelfulle. Såkalte nulltimerskontrakter, hvor arbeidsgiverne ikke forplikter seg til å ha folk på jobb, er ikke uvanlig.

På grensa til utnytting

Ness har også kommet over butikker som har overraskende mange på praksis gjennom Nav. Det er han skeptisk til.

– I en butikk møtte vi butikksjefen. De andre fem som var på jobb var på praksis, uten utgifter for butikken. Det er kjempefint at bedrifter tar inn folk på praksisplass, men eksemplene vi har sett grenser til utnytting. Dessuten er det jo konkurransevridende når nabobutikken betaler lønn til sine ansatte, sier han.

Ness vil rapportere dette videre.

Sjefen er med

Trine Lise Sundnes, leder i Handel og Kontor, er med på besøksrunden sammen med Torbjørn Ness, iført patruljens røde jakke.

– Det er fint å være med på sommerpatruljen, for det gir en pekepinn på hvordan ståa i varehandelen er. Sommerpatruljen er et lavterskel-tilbud, vi hilser på ansatte og sjekker at ting er i orden. Den fungerer også som en nyttig bistand til Arbeidstilsynet, de har ikke ressurser til å jobbe på samme måte, sier hun.

Så langt har sommerpatruljen besøkt 4.200 bedrifter i hele landet.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

03.07.2014
13:57
27.08.2015 20:00