JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Martin Guttormsen Slørdal

Forbundsleder slår alarm om deltidsjobber: – Tilbyr arbeid det ikke er mulig å leve av

Handel og Kontor-leder Trine Lise Sundnes mener det er uhørt at hele to av tre kvinner i butikker er ansatt i deltidsstillinger.
23.09.2019
07:44
23.09.2019 08:31

Hun påpeker at brøkbruken ikke bare rammer helsearbeidere, som det har vært mye fokus på, men også tusenvis innen handel.

– Det er uhørt at to store næringer tilbyr arbeid det ikke er mulig å leve av. At man i 2019 ikke kan leve av jobben sin, er uverdig, sier Sundnes til VG.

Ferske tall fra en undersøkelse blant 6000 av Handel og Kontors medlemmer i 2018 viser at hele 62 prosent av kvinnene oppgir at de jobber deltid, mens tallet for menn er 32 prosent.

Sundnes mener en viktig årsak til den store forskjellen er at menn i større grad jobber innen mannsdominerte yrker i faghandel, hvor de i stor grad tilbyr heltidsstillinger.

– Det viser både at det går an å få til innen handel, og at det er mennene som får det til. Det bør være et stort tankekors for resten av varehandelen at noen får det til, mens de mer kvinnedominerte delene av handelen preges av deltid. Vi opplever at vi slåss mot vindmøller, sier Sundnes til avisa.

49 prosent av kvinnene og 53 prosent av mennene i undersøkelsen oppgir at de vil jobbe mer og har tatt kontakt med arbeidsgiver for å øke stillingen sin.

23.09.2019
07:44
23.09.2019 08:31