JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
ANTE INGENTING: Da sjefredaktør Ole Martin Bjørklid i Hjemmet dukket opp i Snåsa ble Anne Grete Hongseth tatt på senga.

ANTE INGENTING: Da sjefredaktør Ole Martin Bjørklid i Hjemmet dukket opp i Snåsa ble Anne Grete Hongseth tatt på senga.

Lornts Eirik Gifstad

Anne Grete (44) er Norges hyggeligste kassamedarbeider

I konkurranse med over 5.000 nominerte var det til slutt HK-medlemmet Anne Grete Hongseth som stakk av med seieren. – Dette forventet jeg ikke i det hele tatt, sier hun.
19.05.2022
15:09
19.05.2022 15:09

andre.kjernsli@lomedia.no

For å sette søkelys på en yrkesgruppe som fortjener å bli sett og satt pris på, arrangerte ukebladet Hjemmet konkurransen «Årets hyggeligste kassamedarbeider» for tredje år på rad.

Etter en gjennomgang av alle nominerte, satt de igjen med 18 finalister. Da 18.331 personer hadde avgitt stemme, endte ukebladet opp med en soleklar vinner. Det var altså Anne Grete Hongseth fra det lille tettstedet Snåsa i Trøndelag som ble stemt fram som vinner.

– Jeg ante ingenting om at noen hadde nominert meg, dette var en veldig hyggelig overraskelse, sier trebarnsmoren.

De ansatte er HK-medlemmer

Hongseth har jobbet i dagligvarebransjen i 25 år, og overtok i 2018 jobben som butikksjef på Coop Marked Brede i Snåsa kommune. Hun har snudd butikken fra å være nedleggingstruet til å bli en lønnsom liten bedrift med fire faste ansatte og en ekstrahjelp.

– Alle de fire faste ansatte er selvfølgelig HK-medlemmer, sier hun.

Selv har hun vært medlem i arbeidstakerorganisasjonen «så lenge hun kan huske». Butikksjefen kan ikke erindre å ha vært i situasjoner der hun har hatt behov for hjelp fra HK, men mener det er både trygt og viktig å ha forbundet i ryggen.

– Hvorfor var det akkurat deg som vant i år?

– Det aner jeg ikke. Jeg er bare meg selv. Samtidig stortrives jeg på jobb, det er nok en medvirkende årsak, tror 44-åringen som egentlig kommer fra nabobygda Formofoss.

Blid og imøtekommende

De som kjenner henne er ikke like beskjedne i sine karakteristikker av vinneren. I nominasjonen står det at «Anne Grete er alltid like blid, imøtekommende og en god kollega. Latteren hennes sitter løst, og hun setter kunden i fokus. Alle som kommer hit, får en trivelig og fin handel.»

Ordfører Arnt Einar Bardal var på plass i forbindelse med kåringen.

– Hun er en ekte snåsning; ekte, raus og modig, sa ordføreren i sin beskrivelse av henne.

Selve kåringen kom helt overraskende på henne. Både ordfører og redaktøren i Hjemmet var på plass. I tillegg til blomster vanket det også en sjekk på 10.000 kroner. Pengene er allerede brukt opp.

– Jeg har lenge ønsket meg en elsykkel, nå er den på plass, sier Norges hyggeligste kassamedarbeider.

LESTE DU DENNE?: – Få deg fast jobb og bli medlem av en fagforening. Det sier Torbjørn (92) som har vært HK-medlem i snart 70 år

19.05.2022
15:09
19.05.2022 15:09