ORGANISERER SEG: Amazon-ansatte i USA gjør nok et forsøk på å få tariffavtale. Illustrasjonsbilde.

Amazon-arbeidere i New York vil danne fagforening

Lageransatte ved Amazons avdeling i New York vil holde en avstemning om å danne en fagforening. Lignende forsøk ved andre avdelinger har tidligere mislyktes.
26.10.2021
26.10.2021 08:57

De formelle papirene der de ansatte søker om å få stemme om å danne en fagforening, er sendt inn. For å kunne holde valget må over halvparten av lagerarbeiderne ved avdelingen si ja.

Amazon Labour Union (ALU) har tatt initiativet og sier de håper å bli den første fagforeningen som netthandelsgiganten anerkjenner, seks måneder etter at et lignende forsøk i Alabama ble stemt ned.

Les også: Amazon har drevet et skittent spill, mener amerikansk LO etter tap i historisk avstemning

Fagforeningen vil blant annet kjempe for høyere lønn, jobbsikkerhet, tryggere arbeidsforhold, mer betalt fritid og lengre pauser for lagarbeiderne.

26.10.2021
26.10.2021 08:57