JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
ORGANISERER SEG: Amazon-ansatte i USA gjør nok et forsøk på å få tariffavtale. Illustrasjonsbilde.

Amazon-arbeidere i New York vil danne fagforening

Lageransatte ved Amazons avdeling i New York vil holde en avstemning om å danne en fagforening. Lignende forsøk ved andre avdelinger har tidligere mislyktes.
26.10.2021
26.10.2021 08:57

De formelle papirene der de ansatte søker om å få stemme om å danne en fagforening, er sendt inn. For å kunne holde valget må over halvparten av lagerarbeiderne ved avdelingen si ja.

Amazon Labour Union (ALU) har tatt initiativet og sier de håper å bli den første fagforeningen som netthandelsgiganten anerkjenner, seks måneder etter at et lignende forsøk i Alabama ble stemt ned.

Les også: Amazon har drevet et skittent spill, mener amerikansk LO etter tap i historisk avstemning

Fagforeningen vil blant annet kjempe for høyere lønn, jobbsikkerhet, tryggere arbeidsforhold, mer betalt fritid og lengre pauser for lagarbeiderne.

26.10.2021
26.10.2021 08:57