FÆRRE FOLK: Nedbemanningen i Gresvig rammer først og fremst ansatte på hovedkontoret på Helsfyr i Oslo.

FÆRRE FOLK: Nedbemanningen i Gresvig rammer først og fremst ansatte på hovedkontoret på Helsfyr i Oslo.

Martin Guttormsen Slørdal

60 ansatte tar sluttpakke i Gresvig

Sportsgiganten Gresvig nedbemanner kraftig. 60 ansatte i administrasjonen har takket ja til sluttpakke.
22.11.2016
12:44
22.11.2016 12:45

Gresvig har gått i minus de siste par årene. Dermed må bedriften spare penger. Det gjøres ved å redusere antall ansatte. Eller som administrerende direktør Pål H. Rasmussen formulerer det i en e-post til HK-Nytt: «Selskapet er i en prosess for å bli mer kundeorientert og effektiv. Dette skal styrke selskapets konkurransekraft fremover».

Ingen oppsigelser

Målet for nedbemanningen var 60 færre stillinger i administrasjonen. Da fristen for å søke sluttpakke var gått ut, hadde tilstrekkelig mange ansatte søkt om det. Dermed blir det ingen oppsigelser. «Overtallighet i forbindelse med ny organisasjonsstruktur er løst med frivillige avtaler. Vi er lettet og fornøyde med at vi er kommet i mål med frivillige løsninger. Dette hadde ikke vært mulig uten en god dialog mellom tillitsvalgte og ledelse, og forståelse fra våre medarbeidere», konkluderer Rasmussen.

Også HK-klubbleder Nina Landmark er fornøyd med at tilstrekkelig mange søkte om sluttpakker.

– Jeg synes det er veldig fint at dette løste seg gjennom frivillighet. Nå slipper vi oppsigelser, sier hun til HK-Nytt.

Lagerarbeiderne beholder jobbene sine

I løpet av desember skal de fleste av de 60 ha forlatt Gresvig. Størrelsen på sluttpakkene de får med seg varierer i tråd med ansiennitet og alder, opplyser Landmark.

Hun har forståelse for at bedriften nedbemanner.

– Det har jo ikke gått så bra, så bedriften måtte gjøre noe. Vi er jo avhengig av at bedriften tjener penger, sier klubblederen.

Gresvigs lager i Askim i Østfold blir stort sett skånet for nedskjæringer. Noen av de ansatte i administrasjonen her har fått sluttpakke. Det store flertallet av de som har tatt sluttpakke, jobber i dag på Gresvigs hovedkontor i Oslo.

lene.svenning@lomedia.no

22.11.2016
12:44
22.11.2016 12:45

Mest lest