FÆRRE FOLK: Nedbemanningen i Gresvig rammer først og fremst ansatte på hovedkontoret på Helsfyr i Oslo.

FÆRRE FOLK: Nedbemanningen i Gresvig rammer først og fremst ansatte på hovedkontoret på Helsfyr i Oslo.

Martin Guttormsen Slørdal

60 ansatte tar sluttpakke i Gresvig

Sportsgiganten Gresvig nedbemanner kraftig. 60 ansatte i administrasjonen har takket ja til sluttpakke.
22.11.2016
12:44
22.11.2016 12:45

Gresvig har gått i minus de siste par årene. Dermed må bedriften spare penger. Det gjøres ved å redusere antall ansatte. Eller som administrerende direktør Pål H. Rasmussen formulerer det i en e-post til HK-Nytt: «Selskapet er i en prosess for å bli mer kundeorientert og effektiv. Dette skal styrke selskapets konkurransekraft fremover».

Ingen oppsigelser

Målet for nedbemanningen var 60 færre stillinger i administrasjonen. Da fristen for å søke sluttpakke var gått ut, hadde tilstrekkelig mange ansatte søkt om det. Dermed blir det ingen oppsigelser. «Overtallighet i forbindelse med ny organisasjonsstruktur er løst med frivillige avtaler. Vi er lettet og fornøyde med at vi er kommet i mål med frivillige løsninger. Dette hadde ikke vært mulig uten en god dialog mellom tillitsvalgte og ledelse, og forståelse fra våre medarbeidere», konkluderer Rasmussen.

Også HK-klubbleder Nina Landmark er fornøyd med at tilstrekkelig mange søkte om sluttpakker.

– Jeg synes det er veldig fint at dette løste seg gjennom frivillighet. Nå slipper vi oppsigelser, sier hun til HK-Nytt.

Lagerarbeiderne beholder jobbene sine

I løpet av desember skal de fleste av de 60 ha forlatt Gresvig. Størrelsen på sluttpakkene de får med seg varierer i tråd med ansiennitet og alder, opplyser Landmark.

Hun har forståelse for at bedriften nedbemanner.

– Det har jo ikke gått så bra, så bedriften måtte gjøre noe. Vi er jo avhengig av at bedriften tjener penger, sier klubblederen.

Gresvigs lager i Askim i Østfold blir stort sett skånet for nedskjæringer. Noen av de ansatte i administrasjonen her har fått sluttpakke. Det store flertallet av de som har tatt sluttpakke, jobber i dag på Gresvigs hovedkontor i Oslo.

lene.svenning@lomedia.no

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

22.11.2016
12:44
22.11.2016 12:45