Jobben min
– Vi var noen sta geiter
HVEM: Lasse Skindlo (28)
HVOR: Coop Mega Carl Berner, Oslo
Kasper Holgersen
kasper@lomedia.no
For snart ti år siden begynte jeg å jobbe på gulvet på en liten Coop Mega i Bodø. Sjefen min spurte om jeg hadde lyst på opplæring i ferskvaredisken, og siden da har jeg vært frelst. Jeg har jobbet i ferskvare på Coop Mega på Hasle, Aker Brygge og de siste tre årene har jeg stått her på Carl Berner.
Jeg liker å jobbe med mat og hjelpe folk med matinspirasjon. De fleste kundene som kommer innom meg på jobb spør «hva skal jeg ha til middag?» Da svarer jeg som oftest ovnsbakt laks med rotgrønnsaker, litt chèvre og soltørkede tomater. Det er lite oppvask, lett å lage og veldig godt!
Jeg har veldig mange koselige samtaler med kunder, og med stamkundene kan jeg tulle litt ekstra mye med.
Den morsomste episoden jeg har hatt med en kunde var da det kom en fra Danmark som ville ha noe fra ferskvaredisken. Jeg forsto ikke ham, og han forsto ikke meg. Vi kunne ha snakket engelsk til hverandre, men ikke pokker! Jeg skulle forstå dansk, og han skulle forstå norsk. Vi var noen sta geiter begge to. Til slutt måtte vi få en kollega til å oversette for oss. Etterpå flirte vi begge ganske godt.
Jeg tror de fleste kundene har et veldig godt inntrykk av oss. Det vil jo alltids være noen som er misfornøyde, men vi kan rett og slett ikke gjøre alle fornøyde, dessverre. Ifølge løpende kundemålinger er vi en veldig positiv gjeng å møte for kundene. Vi er veldig hyggelige og veldig hjelpsomme.
Beste minnet var for en stund siden. Det var en dag hvor ingenting gikk på skinner. Det var rot på lageret, flere maskiner hadde streiket, og vi kom oss aldri helt à jour. Alt var bare helt kaos! Det var en hektisk dag for å si det mildt. Dagen etter måtte jeg bare flire av hele situasjonen. Det må jo ha sett urkomisk ut fra utsiden. Vi løp rundt der som noen tullinger og var helt røde i ansiktet.
Når det er mest slitsomt på jobben er når det er kronemarked, og det er tilbud på hel kylling. Sist vi hadde det tilbudet solgte vi 1.700 kyllinger på en uke. Det går bare mer og mer kylling for hver gang vi har tilbudet. Vi er jo bare én butikk, så jeg lurer på hvor mange hele kyllinger alle Coop-butikkene selger de ukene.
Flere saker
FØRST UTE: Ida Herlofsen og kollegaene i Blivakker-butikken i Markens gate i Kristiansand er den første fysiske butikken i kjeden med tariffavtale.
Brian Cliff Olguin
Ansatte på Blivakker gikk opp i lønn: – Vi er veldig heldige her
DISKUSJON: Fra venstre Patrick Iversen, Marta Kaczynska, Pavel Karevold Grønhaug og Rakel Snekkenes under en gruppeoppgave hvor de konkluderer med at unge tillitsvalgte trenger en tillitsvalgtguide for dummies.
Brian Cliff Olguin
Unge HK-tillitsvalgte møttes i Oslo: – Gøy med faglig påfyll
Hovedregelen er at du må ta ut hele ferien i løpet av kalenderåret.
Mats Løvstad
Hva kan du gjøre med feriedagene du har til overs ved nyttår?
Illustrasjonsfoto.
Kasper Holgersen
Varetelling 1. januar kan være ulovlig
Jonas Fagereng Jacobsen
Tess-ansatte får dobbelt betalt for beredskapsvaktene
Flere tidligere ansatte har tapt økonomisk på konkursen, forteller Ann Suade Garcia, fagleder i HK region Øst.
Erlend Angelo