HK provosert

En Rema-butikk på Lillehammer holder nå kontinuerlig åpent fram til julaften. HK mener dette nok en gang illustrerer behovet for å verne de ansatte.
22.12.2011
14:13
14.12.2013 12:33

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Like sikkert som at julaften er et par, tre dager unna, er det en Rema-butikk som skal utnytte lovens smutthull når det gjelder åpningstider. Også i år er det utsalg som holder sammenhengende åpent siste uke før julaften. På Lillehammer har de valgt å la de ansatte bemanne butikken i 126 timer uten å stenge.

Få kunder

De ansatte som hadde jobbet første natt kunne fortelle til avisa gd.no at det totalt hadde vært fem kunder innom. De hadde kjøpt brus og småting. Ingen valgte å legge julehandelen til en sen nattetime eller tidlig morgen. De ansatte forteller at mesteparten av tida går med til annet arbeid, som å fylle på varer i hyllene.

Hvorfor?

HK-nestleder Peggy Hessen Følsvik sier til HK-Nytt at dette nok en gang viser at det haster med å få inn vernebestemmelser i loven også for varehandelsansatte. Hadde de ikke vært unntatt bestemmelsene i arbeidsmiljøloven mot nattarbeid, så hadde vi sluppet disse årlige provokasjonene, sier Følsvik.

– Dette er ikke akkurat brannmenn eller sykepleiere som må være på jobb. Spørsmålet er om vi skal tillate at ansatte i denne bransjen skal jobbe døgnet rundt med hva som helst. Hvorfor kan de ikke fylle på varer på dagtid, spør hun.

22.12.2011
14:13
14.12.2013 12:33