HK provosert

En Rema-butikk på Lillehammer holder nå kontinuerlig åpent fram til julaften. HK mener dette nok en gang illustrerer behovet for å verne de ansatte.
22.12.2011
14:13
14.12.2013 12:33

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Like sikkert som at julaften er et par, tre dager unna, er det en Rema-butikk som skal utnytte lovens smutthull når det gjelder åpningstider. Også i år er det utsalg som holder sammenhengende åpent siste uke før julaften. På Lillehammer har de valgt å la de ansatte bemanne butikken i 126 timer uten å stenge.

Få kunder

De ansatte som hadde jobbet første natt kunne fortelle til avisa gd.no at det totalt hadde vært fem kunder innom. De hadde kjøpt brus og småting. Ingen valgte å legge julehandelen til en sen nattetime eller tidlig morgen. De ansatte forteller at mesteparten av tida går med til annet arbeid, som å fylle på varer i hyllene.

Hvorfor?

HK-nestleder Peggy Hessen Følsvik sier til HK-Nytt at dette nok en gang viser at det haster med å få inn vernebestemmelser i loven også for varehandelsansatte. Hadde de ikke vært unntatt bestemmelsene i arbeidsmiljøloven mot nattarbeid, så hadde vi sluppet disse årlige provokasjonene, sier Følsvik.

– Dette er ikke akkurat brannmenn eller sykepleiere som må være på jobb. Spørsmålet er om vi skal tillate at ansatte i denne bransjen skal jobbe døgnet rundt med hva som helst. Hvorfor kan de ikke fylle på varer på dagtid, spør hun.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

22.12.2011
14:13
14.12.2013 12:33