HK på julepatrulje

Lastet opp sekken med godteri og rettigheter.
16.12.2014
12:59
27.08.2015 20:00

martin.slordal@lomedia.no

I ukene før jul opplever mange ansatte i varehandelen hektiske arbeidsdager med stor kundepågang, nattåpne kjøpesentre og søndagsåpne butikker. Oslo/Akershus Handel og Kontor vil gjøre de ansatte bevisste på hvilke rettigheter de har når for eksempel arbeidstida forskyves eller når de må jobbe på søndager.

Runa Bolstad Laume, som jobber med organisering og verving i avdelinga, sier det er viktig at HK er ute i butikkene i førjulsstria.

– De ansatte er veldig opptatt nå like før jul, så det er ikke så mye vi rekker å prate med dem. Men vi får gitt ut informasjonsmateriell om rettighetene deres, og det er viktig, sier Bolstad Laume.

Vil være synlige

Oslo/Akershus Handel og Kontor besøker for tiden flere kjøpesentre og butikker i Oslos handlegater. Denne dagen er det de ansatte i butikkene på Tveita senter som får en pose godteri og informasjonsbrosjyrer fra HK.

– Det er viktig for HK å være synlige. Da vet medlemmene hvor de skal henvende seg hvis de lurer på rettighetene sine. Hovedformålet med julepatruljen er ikke å avdekke eventuelle lovbrudd slik sommerpatruljen gjør, men å vise at vi finnes, sier Bolstad Laume.

Godt mottatt

Inne i en av klesbutikkene på Tveita senter er det stille før stormen. Butikkmedarbeider Silje Marie Halvorsen synes det er greit å jobbe før jul.

– Jeg har jobbet en søndag og skal jobbe en søndag til. Det er fint å tjene litt ekstra med penger, sier hun.

Runa Bolstad Laume sier at julepatruljen blir godt mottatt.

– Dette er en veldig hyggelig ting å gjøre for de ansatte, og de viser tydelig at de setter pris på både godteriet og informasjonen, sier Runa Bolstad Laume.

16.12.2014
12:59
27.08.2015 20:00