Brøt taxi-forhandlingene

HK forlot forhandlingsbordet da arbeidsgiverne ikke ville være med på å gi de ansatte i taxinæringen en garantilønnsordning.
08.06.2010
09:58
16.12.2013 13:30

lene.svenning@lomedia.no

Handel og Kontor møtte Transportbedriftenes landsforening til tarifforhandlinger på fredag. YS-forbundet Negotia, som også har medlemmer i taxinæringen, deltok på det samme møtet.

Garantilønn

Men HK og Negotia tok sin hatt og gikk da arbeidsgiverne ikke ville være med på å innføre en garantilønnsordning som vil sikre de ansatte en jevn lønnsutvikling.

– Vi har fått til garantilønnsordninger i tre tariffavtaler med NHOs landsforeninger. Det er rart om vi ikke skulle få til en slik ordning med Transportbedriftenes landsforening også, sier Karin Solum, faglig sekretær i HK.

Mekling

Bruddet betyr at det blir Riksmeklingsmannes oppgave å få partene til å bli enige om en ny tariffavtale. Dato for mekling er ennå ikke satt.

Handel og Kontor organiserer ansatte i Norgestaxi og Øvre Romerike Taxi, mens Negotia organiserer ansatte i Oslo Taxi.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

08.06.2010
09:58
16.12.2013 13:30