JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Skjerp deg Jens!

HKs ungdomsråd reagerer skarpt på opplysningene om at Arbeiderpartiet ønsker å kutte i uføretrygda.
19.11.2010
15:45
16.12.2013 14:39

lene.svenning@lomedia.no

Thomas Svendsen Silseth og Markus Teigen og de andre medlemmene i HKs ungdomsråd er svært kritiske til at det skal kuttes i uføretrygda. Dagens opplysninger fra et internt notat i Arbeiderpartiet har langt fra beroliget dem.

– Arbeiderpartiets foreslåtte kutt i uførepensjonen vil ramme dem som allerede har minst. Vi kan ikke akseptere at de fører en politikk som sparker dem som allerede ligger nede. En slik grunnleggende usolidarisk politikk går mot alle prinsippene som den rødgrønne regjeringen ble valgt inn på, sier Silseth til HK-Nytt.

Urovekkende

Han minner om at Arbeiderpartiet fikk støtte fra LO til det rødgrønne regjeringsprosjektet, men at dette samarbeidet er ment å gå to veier.

– Vi etterlyser en offensiv politikk for å utvikle og forbedre velferdsstaten. Da er det urovekkende at Arbeiderpartiet foreslår å kutte i ordninger som burde være selvskrevne i et rettferdig samfunn, sier Silseth.

– Følg opp!

Nå ber HKs ungdomsråd LO-ledelsen om å følge opp kongressvedtaket om uføretrygd.

– Vi krever at ingen skal komme dårligere ut enn i dagens ordning, at de unge uføres ordninger ikke svekkes, og at regjeringen bruker mer tid og penger på å finne tiltak som kan hjelpe de uføre til en jobb de har mulighet til å gjennomføre. Dessuten må det arbeides med å styrke mulighetene for å kombinere trygd og arbeid, sier Markus Teigen.

– Våre krav kan oppsummeres med et enkelt budskap: Skjerp deg, Jens.

Protest

Nå vil HKs ungdomsråd få med seg flere organisasjoner på en protest mot de foreslåtte endringene i uføretrygden.

19.11.2010
15:45
16.12.2013 14:39