JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HK fornøyd med oppgjøret

HK-leder Sture Arntzen er fornøyd med resultatet av forhandlingene mellom LO og NHO.
31.03.2011
22:58
16.12.2013 15:48

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Allerede før fristen gikk ut ved midnatt ble LO og NHO enige om lønnsregulering for 2011. Hovedresultatet er 2 kroner i generelt tillegg til alle og en ekstra krone i lavlønnstillegg til ansatte med tariffavtaler hvor det gjennomsnittlige lønnsnivået ligger under 340.715 kroner i året. For HKs del vil det gjelde Bensinoverenskomsten og Butikkoverenskomsten som forbundet har med NHO. Begge disse overenskomstene har lønnsnivå under det som tilsvarer 90 prosent av gjennomsnittlig inustriarbeiderlønn - grensa for når lavlønnstillegget utløses.

6.000 til mange

LO forhandler for rundt 200.000 ansatte i dette oppgjøret. Ifølge LOs beregninger vil 27 prosent av dem få både det generelle tillegget og lavlønnstillegget. Det gir et samlet lønnstillegg på rundt 6.000 . Dette gleder HK-leder Sture Arntzen.

- Vi er meget godt fornøyd med årets mellomoppgjør mellom LO og NHO. Vi har som kjent tidligere stresset spørsmålet om innretningen av lavlønnsmodellen. Denne gang var det greit å bruke denne modellen fordi vi ordnet sjøl opp i problemene i fjor for Standardoverenskomsten og Medieoverenskomsten. Denne gang passer modellen greit, sier Arntzen til HK-Nytt.

LO mener også at kvinneprofilen er godt ivaretatt i oppgjøret og viser til at halvarten av alle kvinner i LO/NHO-området vil få lønnstillegg på 3 kroner timen.

HSH og Samfo til uka

HK fortsetter forhandlingene for medlemmene innenfor handelen neste uke. 4. og 5. april skal de forhandle med HSH, den 7. april med Samfo.

Andre forhandlingsdatoer som er fastsatt for mellomoppgjøret, er disse: Finansnæringen: 28.-29. april Landbruket: 3. mai og 26. mai

Les mer om lønnsoppgjøret på FriFagbevegelse.no.

Les mer om LO-NHO-oppgjøret på HKs egne nettsider.

31.03.2011
22:58
16.12.2013 15:48