Arbeidsliv

PROTESTERER: Hovedtillitsvalgt Nina Hammer Thysse i Coop Gjesdal liker ikke at de ansatte blir fratatt lavlønnstillegget.

Coop kutter i de ansattes lavlønnstillegg

RETTIGHETER: Du har rett på tillegg for jobbing på 17. mai.

Colourbox.com

17. mai er også en jobbdag. Dette har du krav på

GLAD GUTT: Vegard Mostue Johannessen smiler fra øre til øre etter at lønna hans er gått opp og han har fått etterbetalt manglende lønn. Det kan han takke tillitsvalgte Håvard Lundkvist (t.v) og Anders Oak for.

Vegard hadde feil lønn i mange år. Nå har han fått 104.000 kroner etterbetalt

Lønnsoppgjøret 2019

ENIGHET: LOs forhandlingsdelegasjen, ledet av nestleder Peggy Hessen Følsvik (t.v.) ble enige med Finans Norge etter forhandlinger.

Kai Hovden

Finansoppgjøret: 9.200 kroner i generelt tillegg

KLARE: Jannicke Skaanes, Peggy Hessen Følsvik og Åse Blomkvist har satt seg til forhandlingsbordet med Finans Norge i dag for å forhandle lønn for LOs medlemmer i finanssektoren.

Kai Hovden

Nå forhandles lønna for LOs medlemmer i finanssektoren

FERDIG SNAKKA: Trine Lise Sundnes, Torgeir Kroken og Peggy Hessen Følsvik har fordelt lønnstillegg til de ansatte i Coop og resten av samvirke-Norge.

Butikkansatte i Coop får økt minstelønn og lavlønnstillegg

Lønnsoppgjøret 2019

BLIR DE ENIGE?: Torsdag møtes arbeidsgiverorganisasjonen Samfo og LO til årets lønnsforhandlinger.

Vil de Coop-ansatte få lavlønnstillegg i år?

HVORFOR IKKE EKSTRA TILLEGG: Klubbleder Trine Alderin skjønner ikke hvorfor hun og kollegene i reiselivsbransjen ikke får lavlønnstillegg i lønnsoppgjøret.

Trine er lavtlønnet, men får ikke lavlønnstillegg

Lønnsoppgjøret 2019

KOM I MÅL: Både forhandlingsleder Peggy Hessen Følsvik fra LO og forbundsleder Trine Lise Sundnes i HK er fornøyd med at alle minstelønningene ble økt i lønnsoppgjøret med Virke.

LO og Virke er enige om å øke alle minstelønnssatser

Lønnsoppgjøret 2019

KLARE FOR FORHANDLINGER: LOs nestleder Peggy Hessen Følsvik leder an i forhandlingene med Virke.

LO og Virke har startet lønnsoppgjøret: Uvisst om butikkansatte får samme lønnstillegg som industriarbeiderne

Lønnsoppgjøret 2019

ENIGE PÅ OVERTID: NHO-direktør Ole Erik Almlid, riksmekler Mats Wilhelm Ruland og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen orienterer pressen om resultatet.

Tri N. Dinh

Det beste lønnsoppgjøret på mange år, sier LO-lederen

Illustrasjonsfoto.

Håvard Sæbø

25.000 kan være i streik mandag. Sjekk om arbeidsplassen din er omfattet av uttaket

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og NHO-leder Ole Erik Almlid overleverte kravene sine til lønnsforhandlingene.

Erlend Angelo

LO vil kjempe for de lavlønte i lønnsoppgjøret. Mandag ble kravene overlevert til arbeidsgiverne

LØNNSØKNING ALLEREDE NÅ: HK-medlemmene kan glede seg over at det finnes garantilønnsbestemmelser i tariffavtalene. Det gir ekstra penger hvert eneste år.

Colourbox.com

Butikk- og lageransatte får mellom 5,80 og 8,15 kroner mer i timen

VANT FRAM: Heidi Lindrupsen, Susanne Pedersen og Knut Robertsen kan feire at tariffavtalen kommer på plass etter drøye tre uker i streik.

Jan-Erik Østlie

Heidi, Susanne og Knut får 36.000 kroner mer i lønn

Fagforbundets leder Mette Nord er svært utålmodig når det gjelder utviklingen av likelønn.

Her er LOs krav i lønnsoppgjøret

KAMPKLARE: HK-medlemmene Knut Robertsen og Heidi Lindrupsen er klare til å  streike lenge for å få på plass tariffavtale hos Troms Kjøkken AS.

KAMPKLARE: HK-medlemmene Knut Robertsen og Heidi Lindrupsen er klare til å streike lenge for å få på plass tariffavtale hos Troms Kjøkken AS.

Martin G. Slørdal

Knut og Heidi streiker for minstelønn og ordna arbeidsforhold

HIT ELLER DIT?: Samfo vurderer ulike partnere. Administrerende direktør Torgeir Kroken mener det vil bety nye tariffavtaler for de ansatte.

Samfo vurderer å slå seg sammen med NHO eller Virke

GLAD FOR GENERALAVTALE: HK-tillitsvalgt Lisbeth Østensen er fornøyd med at tariffavtalen gjelder for alle avdelinger. Det gjør at ingen ansatte  risikerer å miste AFP’en når de bytter avdeling.

GLAD FOR GENERALAVTALE: HK-tillitsvalgt Lisbeth Østensen er fornøyd med at tariffavtalen gjelder for alle avdelinger. Det gjør at ingen ansatte risikerer å miste AFP’en når de bytter avdeling.

I Akademika har de én tariffavtale som gjelder for hele bokhandelkjeden

MEKLING: Tidligere riksmekler Nils Dalseide fikk LO og NHO i havn, men det krevde at statsminister Erna Solberg var positiv til at regjeringen bidro i arbeidet med å utrede AFP-ordningen. Nå tar utredningen lenger tid enn forventet.

Håvard Sæbø

LO og NHO utsetter AFP-forhandlinger ett år

NYTT VERKTØY: HK-leder Trine Lise Sundnes (t.v.) og Virke-direktør Inger Lise Blyverket presenterte landsoverenskomsten i digital versjon under HKs konferanse for konserntillitsvalgte torsdag.

Lene Svenning

Nå kan du sjekke på telefonen om du har riktig lønn, arbeidstid og andre goder

SNUR: Også nyansatte i Sparkjøp skal gå på lønnssatsene i Virke-avtalen selv om kjeden har meldt seg inn i NHO.

Nyansatte i Sparkjøp settes likevel ikke ned i lønn

FRUSTRERT: Hovedtillitsvalgt Øystein Berg i Coop Norge og resten av klubben er lei av at lønna for nyansatte blir hengende etter resten av bransjen.

Lageransatte i Coop krever høyere lønn for nyansatte

ETTERBETALING: Eirik Trydal (t.v.) fikk hjelp av HK-tillitsvalgt Anders Oak. Det resulterte i høyere lønn og en god slump etterbetaling av lønn.

Eirik fikk feil lønn. Nå har han fått etterbetalt 29.000 kroner

Illustrasjonsfoto.

NTF trekker tariffkrav – lar HK organisere lageransatte på kolonial.no

ENIGE: Direktør Astrid Rødsand i AAF og nestleder Bjørn Mietinen i HK er enige om et nytt lønssystem for de ansatte i fagbevegelsen.

Kirsti Helén Hansen Demény

Nytt lønnssystem i fagbevegelsen

TILLITSVALGTE: Kristoffer Bjaaland og Anne Alstad har sørget for å få en klubb på beina og en tariffavtale i boks i Insr Insurance Group.

Ole Palmstrøm

Første tariffavtale på plass etter streiken