Folksomt i Kristiansand

HK-leder Trine Lise Sundnes deltok sammen med 4.000 andre under markeringen på torget i Kristiansand i ettermiddag, på tross av et øsende regn og sterk vind.
28.01.2015
17:07
27.08.2015 20:00

lene.svenning@lomedia.no

HK-leder Trine Lise Sundnes holdt appell foran folkemassen og benyttet anledningen til å sende en melding til regjeringen.

– Vi sier nei til at arbeidsgiver fritt kan få velge kontraktsform. Vi sier nei til lovpålagt overtid, lengre arbeidsdager og mer søndagsarbeid. Vi sier nei til å stå med lua i hånda, sa hun til de oppmøtte.

En reform for utrygghet

Sundnes mener at ungdom, funksjonshemmede og innvandrere er de som vil tape på regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.

– Det er frekt av regjeringen å kalle dette en reform for større fleksibilitet og frihet for den enkelte. Det er en reform for økt utrygghet, mindre frihet og mindre likestilling, hevdet hun.

Også Unios og Utdanningsforbundets nestleder Terje Skyvulstad holdt appell.

– Arbeidsministeren mener arbeidslivet må bli enda mer fleksibelt. Vi skal alle være fleksible og ha et fleksibelt liv. Han vil ha lengre arbeidsdager. Han vil at vi skal være flere søndager på jobb. Ellers takk, herr statsråd, sa Skyvulstad til applaus fra et publikum innhyllet i paraplyer og regnfrakker.

Midlertidighet ikke løsningen

Skyvulstad hevdet at arbeidsministeren ikke har belegg for å hevde at flere midlertidige stillinger vil få flere funksjonshemmede i arbeid. Det samme framholdt Tom Atle Steffensen fra Norges Handikapforbund.

– Robert Eriksson er ikke den eneste som er bekymret for funksjonshemmedes muligheter til å komme inn i arbeidslivet. Han mener at midlertidige ansettelser er løsningen. Det er feil. Vi mener dette vil ha en motsatt effekt. Det finnes ingen dokumentasjon på at midlertidige stillinger hjelper, sa han.

Les alt om streiken

Frifagbevegelse har en fyldig dekning av streiken over hele landet.

Klikk deg inn: frifagbevegelse.no

28.01.2015
17:07
27.08.2015 20:00

Les alt om streiken

Frifagbevegelse har en fyldig dekning av streiken over hele landet.

Klikk deg inn: frifagbevegelse.no

Mest lest