Arbeidsliv

NEI TAKK: De ansatte i Vinmopolet synes det vil være uheldig om vin og brennevin blir tilgjengelig en time lengre på lørdager.

Regjeringen vil holde polet åpent lenger på lørdager

Er dette et turiststed? Vi dro til mjøsbygda for å sjekke

PROTEST: Mange, ikke bare HKere, møtte opp for å si sin mening om søndagsåpne butikker i Hønefoss.

HK i Norge

HK protesterte mot søndagsåpne butikker under sykkelritt

KRITISK: Terje Aasland fra Arbeiderpartiet mener regjeringens melding om handelen viser total mangel på tiltak.

Leif Martin Kirknes

Total mangel på tiltak, mener Ap om regjeringens handelsmelding

UKJENT: Verken Lars Bekkedal eller Veronica Lundberg, HK-tillitsvalgte i Storcash, var klar over at de får pensjon fra første krone. Det var gode nyheter, synes de.

I disse butikkjedene får de ansatte pensjon fra første krone

KLIMAOPPRØR: Flere tusen skoleelever streiket for klimaet i Bergen allerede forrige uke.

Marit Hommedal / NTB scanpix

LO-topper støtter elevenes klimastreik: – Dette er strålende vakkert

VIL STYRKE DE ANSATTE I HANDELEN: Arild Grande og Hadia Tajik i Arbeiderpartiet vil bevilge mange millioner til omstillinger i arbeidslivet. Det er HK-leder Trine Lise Sundnes glad for.

Eva Ler Nilsen

Ap vil bruke 100 millioner kroner til opplæring på arbeidsplassene

KAN IKKE VENTE: HK-leder Trine Lise Sundnes mener det haster med å sette i gang tiltak for å redde arbeidsplassene i varehandelen. – Vi har ikke råd til å vente til de blir arbeidsløse, sier hun.

HK-lederen krever tiltak for å bremse jobbraset i handelen

NY STATSRÅD SIER NEI: Kjell Ingolf Ropstad vil ikke gjøre endringer i dagens reguleringer av søndagsåpne butikker.

Jan-Erik Østlie

KrF garanterer at det ikke blir større eller flere søndagsåpne butikker

LENGER ÅPNINGSTID? Regjeringen vil, ifølge sin politiske plattform, både øke tilgangen på alkohol og videreføre dagens alkoholpolitikk. Selvmotsigende, mener HK.

Erlend Angelo

HK-leder Sundnes: Nye åpningstider på Vinmonopolet må forhandles

UTREDES: Kan Vinmonopolet få delta i en konkurranse om å drifte taxfree-butikkene? Det skal regjeringen utrede.

Ove Magnus Halkjær

Regjeringen vil utrede taxfree-ordning

PRIVAT ELLER OFFENTLIG?: I dag driver Travel Retail Norway taxfree-butikkene på norske flyplasser. Spørsmålet er om statseide Vinmonopolet skal ta over dette salget.

Stortinget krangler videre om taxfree-ordning

Illustrasjonsfoto.

Colourbox.com

350-kronersgrensa for momsfri netthandel fjernes fra 1. januar 2020

BRYTER LOVEN: Sko- og klesbutikken Sir Price på Grønlands Torg er en av de fire butikkene som holder åpent på søndager, og som nå vil få en politianmeldelse mot seg.

Oslo-butikker holder ulovlig søndagsåpent - nå blir de politianmeldt

NTLs ledelse gikk i spissen for delegasjonen som tok pause i landsmøtet for å delta på LOs demonstrasjon for pensjon fra første krone.

Ole Palmstrøm

LO i demo for pensjon fra første krone:
– Hei, politikere. Dette må dere faktisk fikse

HÅPER PÅ ENDRING: Jon Dydland er glad for forslaget om å innføre pensjon fra første tjente krone. Han håper flertallet på Stortinget stemmer for det.

Jon har mange småjobber, får ingen tjenestepensjon

LETTERE: Mange ansatte i varehandelen jobber deltid. Nå er ett hinder for å få mer jobb fjernet.

Deltidsansatte kan kreve fortrinnsrett til del av stilling

ALLIANSE: Når går arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene sammen for å fjerne 350-kronersgrensa for momsfri netthandel fra utlandet: Fra venstre: Trine Lise Sundnes, HK, Jan-Egil Pedersen, NNN, Anne-Cecilie Kaltenborn, NHO Service og Handel, Harald J. Andersen, Virke Handel, og Petter Haas Brubakk, NHO Mat og Drikke.

Jan-Erik Østlie

Moms på all netthandel vil gi 2.000 arbeidsplasser

SLÅR SKJEVT UT: Å tape 2.000 kroner årlig i pensjon er ekstra ille for unge og lavlønte, påpeker Charlott Pedersen.

Charlott taper 2.000 kroner i pensjon hvert år

KOMPROMISS: I dag vedtar Stortinget å utrede omfanget og særtrekkene ved franchise, etter forslag fra Kristelig Folkeparti som er på vippen.

Eirik Dahl Viggen

Det blir ingen franchiselov

Colourbox.com (illustrasjonsfoto)

Moms på netthandel fra utlandet kan gi milliarder i statskassa og sikre norske arbeidsplasser. Nå kan 350-kronersgrensa bli historie

TYPISK TURISTSTED: Butikkene i Grimstad kan ha åpent på søndager, som de andre som har fått statusen «typisk turiststed».

Grimstad kommune

HK-lederen vil rydde opp i handel på turiststeder

Karin Beate Nøsterud/norden.org

Gratulerer med dagen, alle kvinner! Dette er parolene landet rundt

FIKK FLERTALL: Med 53 mot 48 stemmer fikk Tellef Mørland (Ap) og SV flertall for sitt forslag.

Stortinget

Taxfree-avgjørelse i løpet av året

FRA PRIVAT TIL OFFENTLIG?: I dag er det det private selskapet Travel Retail Norway som driver taxfree-butikkene på flyplassene. Stortinget skal ta stilling til om Vinmonopolet skal overta salget av alkohol.

Avinor Oslo lufthavn

Ap vil ikke stemme for taxfree-endring nå

STOPP: Stortingsflertallet avgjør i dag at det ikke blir flere søndagsåpne butikker.

Erlend Angelo

Stortinget stopper mer søndagshandel

FRA PRIVAT TIL OFFENTLIG?: Vinmonopolet kan overta taxfree-salget på norske flyplasser fra 2023.

Ove Magnus Halkjær

Vinmonopolet kan overta taxfree-salget