Personvernpolicy

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Stiftelsen LO Media samler inn og bruker personopplysninger på nettstedet hk-nytt.no.
07.10.2021
14:50
07.10.2021 15:13

Ansvarlig for dette nettstedet er:

Stiftelsen LO Media
Postboks 8964 Youngstorget
0028 OSLO

Epost: firmapost@lomedia.no

LO Medias daglige leder er ansvarlig for all behandling av personopplysninger. Retningslinjene for håndtering av personopplysninger er nedfelt i LO Medias personvernerklæring.

Informasjonskapsler

Ved å benytte nettstedet samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler (cookies) i din nettleser. Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når går inn på en nettside.

Det finnes forskjellig typer informasjonskapsler:

Tidsbaserte informasjonskapsler:

Sesjonslagring: Inneholder bare data fra ditt nåværende besøk. Når du for eksempel stenger alle åpne nettleservinduer eller slår din enhet helt av, vil sesjonsbaserte data slettes automatisk.

Vedvarende lagring: Denne informasjonen forblir lagret i en bestemt tidsperiode avhengig av formålet, og kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Slike informasjonskapsler kan du selv slette manuelt i nettleseren (se under).

Domenebaserte informasjonskapsler:

Førstepart: Plasseres av den som driver nettstedet. Dette er informasjonskapsler vi benytter for at nettstedet skal fungere og for at du som bruker skal få en best mulig opplevelse.

Tredjepart: Settes av andre enn den som driver nettstedet. Dette kan for eksempel være annonsører som ønsker å måle effekten av annonser. Disse informasjonskapslene er underlagt personvernreglene for den enkelte tjenesteleverandøren.

Formål og behandlingsgrunnlag

Når vi benytter informasjonskapsler samler vi inn data som er definert som personopplysninger i personopplysningsloven og personvernforordningen. Da er vi pålagt å ha både et klart formål og et lovlig grunnlag for innsamlingen.

Vårt formål med å benytte informasjonskapsler er å måle trafikk og lage statistikk og analyser for å kunne videreutvikle redaksjonelt innhold og tilpasse annonser til deg som sluttbruker.

Vi mener at journalistiske formål og delvis finansiering av journalistikk er en legitim interesse i henhold til personvernforordningens artikkel 6 nr. 1 bokstav f.

Alle opplysninger som samles inn blir anonymisert og lagret i aggregert form, det vil si at vi uansett ikke kan spore din bruk av nettstedet direkte tilbake til deg som enkeltperson.

Våre informasjonskapsler

Redaksjonelle:

Vi samler inn opplysninger for å kunne gi deg mer brukervennlige tjenester. Slike data er for eksempel brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du bruker våre nettsider og hvilken nettleser du har.

Vi benytter informasjonskapsler fra følgende eksterne leverandører av tjenester:

> Google Analytics – trafikkmåling og statistikk
> ScoreCard Research Beacon – mediebransjens offisielle trafikkmåling
> Kantar Media – Fagpressens offisielle trafikkmåling
> Spotify for Podcasters - trafikkmåling for podkast
> Facebook for Developers – verktøy for deling av Facebook-sider på nettstedet
> Twitter Button – verktøy for å dele nettstedets innhold direkte på Twitter
> Twitter Syndication – verktøy for å dele nettstedets innhold direkte på Twitter

Annonser:

Nettstedet har et annonsesamarbeid med Dagsavisen som står for salg, bestilling og måling av annonsenes rekkevidde. Annonsesystemet som benyttes er Google Ad Manager. Stiftelsen LO Media, Dagsavisen og Google har i fellesskap og hver for seg ansvaret for behandlingen av dine personopplysninger, herunder å sikre dine rettigheter etter personopplysningsloven og personvernforordningen.

Gjennom annonsesystemet får annonsører tilgang til relevante målgrupper basert på lokasjon, historikk eller interesser ved hjelp av informasjonskapsler. Dette inkluderer bruk av informasjonskapsler som annonsesystemet kan sette i nettleseren til sluttbrukeren for å kunne inkludere målretting, frekvensstyring, hindre annonsesvindel, rapportering og analyse. Det åpnes ikke for profilbygging og «data mining».

Du finner detaljert informasjon om hvilke personopplysninger og behandlingen av dem på på Googles informasjonsside.

Du kan selv deaktivere sporingen som skjer gjennom annonsesystemet. Googles veileder angir hvordan du kan gjøre dette.

Andre informasjonskapsler:

Nettstedet benytter i tillegg informasjonskapsler for Google Ajax Search API i tilknytning til søkefunksjonen på nettsiden, samt Google Tag Manager for å samle alle Googles ulike verktøy i ett og samme brukergrensesnitt for administrasjon.

Sletting av informasjonskapsler

Alle informasjonskapsler kan du selv fjerne i din egen nettleser. Du kan også hindre at slike informasjonskapsler blir lagret:

> Internet Explorer
> Edge
> Chrome
> Firefox
> Safari
> iPhone/iPad/iPod

Det finnes også egne gratistjenester som er utviklet for å hindre at informasjonskapsler benyttes til å gi deg personrettet informasjon, f.eks. youronlinechoices.com.

Søk

Nettstedet benytter en tilpasset versjon av Google som søkerverktøy for innhold på nettstedet. Bruksmønsteret for søk lagres, men opplysningene kan ikke spores tilbake til den enkelte bruker. I tillegg behandles opplysningene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og behandles ikke individuelt.

Sosiale medier

Nettstedet benytter Facebooks og Twitters egne delingsfunksjon knyttet til enkeltartikler for å gjøre det enkelt for deg å dele artikler på sosiale medier. Nettstedet lagrer ikke noen informasjon om den enkelte brukers profil og aktiviteter på Facebook og/eller Twitter.

Redaksjonell omtale

Den enkeltes rett til å kreve endring eller sletting av personopplysninger gjelder ikke dersom opplysningene er en del av journalistisk materiale.

LO Medias publikasjoner jobber i henhold til norske mediers retningslinjer i Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Ønsker du å endre eller slette opplysninger om deg selv i en redaksjonell sak, må du kontakte ansvarlig redaktør i den publikasjonen det gjelder. Det er bare ansvarlig redaktør som kan godkjenne endringer og da utfra en presseetisk vurdering.

Hvis en slik anmodning ikke blir tatt til følge av ansvarlig redaktør, har du anledning til å klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Sist oppdatert: 07.10.2021