STENGT: Det er verken pølser eller bensin å få kjøpt på bensinstasjonen på Skjelsvik i Porsgrunn nå. Cirkle K jobber med å få en ny driver av stasjonen. De ansatte lever i uvisshet om framtida.

STENGT: Det er verken pølser eller bensin å få kjøpt på bensinstasjonen på Skjelsvik i Porsgrunn nå. Cirkle K jobber med å få en ny driver av stasjonen. De ansatte lever i uvisshet om framtida.

Martin Guttormsen Slørdal

Cirkle K-stasjon stengte på dagen:

Tolv ansatte mistet jobben etter konkurs

De ansatte hos Skjelsvik pølse og bensin står på bar bakke etter at bedriften har gått dunken.
19.04.2017
13:33
26.04.2017 16:46

lene.svenning@lomedia.no

Onsdag før skjærtorsdag fikk de ansatte på bensinstasjonen på Skjelsvik i Porsgrunn beskjed: Arbeidsgiveren hadde begjært bedriften konkurs. Stasjonen ble stengt samme dag. Nå står tolv ansatte uten jobb.

– Det er helt forferdelig. Vi skjønner ikke hvordan dette kunne gå an, så mange kunder stasjonen hadde, sier Hanne Nilgard, HK-tillitsvalgt på bensinstasjonen

LES OGSÅ: Sjekk om du får lønn på fridagene

Manglende skatt og lønn

HK-Nytt skrev om de ansatte ved bensinstasjonen i januar. Da var de fortvilte fordi arbeidsgiveren knapt hadde innbetalt skatt for dem i 2016. De hadde fått utbetalt lønn, men ikke fått lønnsslipper. Dermed risikerte de å bli skyldige skatt.

Siden den gang har de ansatte regnet ut at de også har fått for lite lønn i fjor, og har sendt arbeidsgiveren krav om etterbetaling. Ifølge Nilgard regner de med at lønnskravene vil bli behandlet i konkursboet. Det aller meste av hennes skatt skal være innbetalt til kemneren, men hun er ikke sikker på om det gjelder alle de ansatte.

– Det hele er veldig uoversiktlig akkurat nå. Vi kan heller ikke gå til Nav og be om arbeidsløshetstrygd før vi har fått dokumentasjon på at bedriften er konkurs, sier Nilgard.

Inger Køhn, regionsekretær i Handel og Kontor, bistår den tillitsvalgte på bensinstasjonen.

– Makan til rot har jeg aldri vært borti, sier hun til HK-Nytt.

Oppsigelse og lønnsgaranti

Advokat Øystein Malmgren er oppnevnt som bostyrer. Han jobber med å få en oversikt over saken.

– Nå skal vi telle varer og få en oversikt over hva som finnes i boet. I løpet av noen få dager vil de ansatte få en oppsigelse, og skjemaer til lønnsgarantiordningen, opplyser han til HK-Nytt.

Skjelsvik pølse og bensin er en del av Circle K. Kjeden jobber nå for å få på plass en ny driver av bensinstasjonen. Knut Hansen, kommunikasjonssjef i kjeden, er lei seg på de ansattes vegne.

– De ansatte er i våre tanker, det er de vi synes synd på i disse dager. Det er ille at så mange mister jobben, og vi vil prøve å hjelpe dem så langt vi klarer, sier han til HK-Nytt.

LES OGSÅ: Frykter press på tariffavtalene med ny grense for nattarbeid

19.04.2017
13:33
26.04.2017 16:46