JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny lønn for polansatte

– Et godt økonomisk oppgjør, mener Lena Reitan, nestleder i Handel og Kontor.
Polansatte får en god reallønnsvekst, mener HK

Polansatte får en god reallønnsvekst, mener HK

Brian Cliff Olguin

lene.svenning@lomedia.no

Onsdag kveld ble Handel og Kontor (HK) og Vinmonopolet enige i lønnsoppgjøret for sine 1.200 medlemmer. For HK har det viktigste kravet vært økt kjøpekraft. Det har de oppnådd, om prognosene for årets prisvekst på slår til.

Fra 1. april får de ansatte et generelt tillegg på 5,1 prosent. I tillegg er det satt av en pott på 2,2 millioner kroner som HK-klubben vil bruke på det generelle tillegget som treffer alle.

Totalt gir det en lønnsøkning på 5,45 prosent på fastlønna til alle, opplyser Lena Reitan, nestleder i HK.

Dette inkluderer lønnsøkningen på 13.650 kroner som LO Stat og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter ble enige om i april.

– Dette er et godt økonomisk oppgjør som jeg vil tro gir økt kjøpekraft. Det er viktig i den dyrtida som vi fortsatt er inne i, sier Reitan.

Tillegget gis fra 1. april og vil bli etterbetalt.

HK stilte også krav om det de kaller et reallønnskompetansetillegg, altså et tillegg som gis til ansatte som har jobbet i Vinmonopolet i 15, 20 og 25 år.

Det fikk de ikke arbeidsgiverne med på. Men partene er enige om å sette ned et utvalg som skal vurdere dette. Utvalget skal være ferdig innen 1. mars 2025.

– Dette gir en åpning for at vi kan få på plass realkompetansetillegget i mellomoppgjøret neste år, sier Reitan.

Denne forhandlingsrunden var det som kalles bistandsforhandlinger, hvor LO Stat og Spekter måtte på banen. HK og Vinmonopolet klarte ikke å bli enige da de forhandlet i april.